Kwiat drzewko- podziekowania dla rodziców - ślub

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
jusko31
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 mar 2012, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kwiat drzewko- podziekowania dla rodziców - ślub

Post »

Witam, jestem bardzo zielony w tym temacie ale wymyśliliśmy żeby dać mamie doniczkę z grawerem(życzenia - poszukujemy jeszcze firmy która tym się zajmuje), z jakimś drzewkiem może krzewem ozdobnym. Prosiłbym was o pomoc w doborze co byście zaproponowali. Podpowiem, że mieszkamy w Wielkopolsce. oglądaliśmy magnolie ale zależało by nam na roślinie która będzie się doskonale prezentować cały rok bądź kilka razy w roku. proszę o pomoc
pozdrawiam

ps. także dobrze by było jakby uprawa nie była zbyt skomplikowana, interesują nas rośliny i którą będą mogły być na działce jak i w domu
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: kwiat drzewko- podziekowania dla rodziców - ślub

Post »

Jeżeli ma to być coś dekoracyjnego to polecam bonsai, oczywiście z rośliny iglastej. Może też być z klonu palmowego.
jusko31
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

bonsai mi się bardzo podoba, ale kolejne problem jest taki że albo zle szukam ale wątpie. ceny bonsai są dosyć wysokie a my trochę dużo pomysłów mamy ( dla ojców statuetki dla mam- te drzewka ze w sumie bonsai nas cenowo zagina) klon palmowy oglądałem ale czytałam też ze ciężko z pielęgnacja go?
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przejedź się po szkółkach i pooglądaj , ceny wahają się do 100zł za taką sztukę do 50cm za roślinę iglastą (sosna,świerk). Wystarczy zmienić doniczkę. Oczywiście nie napisałeś ile masz na to środków. Klony palmowe nie są trudne w pielęgnacji jak rosną w gruncie w ogrodzie . Nie ma roślin mniej i więcej wymagających. Wszystkie potrzebują podstawowych zabiegów pielęgnacyjnych. Z roślinami w donicach jest ten problem że musimy pilnować żeby je podlewać i uważać żeby nie przelać.
jusko31
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

szczerze mówiac zabrzmi to skąpo ale to wesele mamy jeszcze 1 wypłatę i trochę zaskoczyła nas negatywnie cena doniczek więc na roślinki mamy po 50 zł mniej więcej tylko niestety
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to musisz znaleźć roślinę w tej cenie , postaram Ci się wstawić zdjęcie jałowca który pięknie wygląda na kiju, a w cenie 50zł kupisz dwa.
jusko31
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Re: Kwiat drzewko- podziekowania dla rodziców - ślub

Post »

a jakieś drzewko które dosyć szybko rośnie i można wstawić na działce?
Awatar użytkownika
polemika_schola
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lut 2012, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat drzewko- podziekowania dla rodziców - ślub

Post »

Ja kupiłam kiedyś Gardenie w formie drzewka - to typowo pokojowa roślina i trzeba podlewać przegotowaną wodą, kwaity pięknie pachną. (na fotce jest drzewko z kuponami lotto w formie cukierków, na ślub)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”