Po małej przerwie wracam na forum.
Wstawiam kilka zdjęć mojej działki:
Nie straszę , przestrzegam przed tym żebyś nie dał/a mu wejść na trawnik. Chcesz to weź go z mojego trawnika , będzie dość sporo , obsadzisz jakieś 500m2 ;)Miriam pisze:Widzisz,jak mi zapadł w pamięć Twój ogród?Bluszczyka nie posiadam,więc nie znam sposobu na eksmisję
Przeciwnie,planuję nabyć,ale ty widzę straszysz mnie nim?
Ogród jak ogród , planowałem tylko to żeby było funkcjonalnie , zero roślin jednorocznych i takich które trzeba nagminnie pielęgnować. Pytasz o plany na ten rok , planuję dosyć sporo. Myślę nad rozmnażaniem roślin, oczywiście nie na skalę masową ale na swoje potrzeby. Zaczynam od funkii , bukszpanów, cisów, itd. Coś prostszego.magnolia15 pisze:Witaj.
Ależ pięknie jest w twoim ogrodzie,tak wszystko dokładnie ułożone,przystrzyżone i pewnie wszystko dokładnie zaplanowane. Zdjęcia oczka robią wrażenie.
Napisz coś więcej o swoim ogrodzie a może nam zdradzisz plany ogródkowe jakie masz zaplanowane na ten rok.
pozdrawiam.
Dziękujęroza333 pisze:Witaj masz piękne oczko i tyle rybek i chyba na jednym zdjęciu dojrzałam kociaka.
przemekg pisze:Ogród ładny i zadbany. A bluszczyk chyba najłatwiej wyeksmitować, przez opryskanie trawnika herbicydem do zwalczania roślin dwuliściennych, np Fernando, dobrze założyć na lancę opryskiwacza osłonę herbicydową, no i trzeba oprysk wykonać starannie ale i ostrożnie aby nie opryskać roślin ozdobnych
.
Oczko było powiększane , nie jestem zadowolony ze strefy głębokiej , ponieważ to niecka starego oczka a powiększyłem tylko strefę płytką. Lilie zarosną całkowicie strefę głęboką więc nie widać tego "dołku". Folia PVC piękny niebieski kolor , zakryłem go agrowłókniną , grubość 1mm. Rybek białych jest więcej ponieważ karpie koi zmieniły barwę z czerwonego na białysylwana85 pisze:Witajnajbardziej mi się podoba Twoje oczko, pięknie wyprofilowane, folia zamaskowana, super super, powiedz mi na jakiej folii masz oczko ? Specjalna jakaś ? i pięknie przejrzysta woda i rybki cudne ! mi brak tylko białych
sylwana85 pisze:Ciekawa jestem jak przeżyją Ci zimę ? Już się wiosny nie mogę doczekać, ja mam karasie ozdobne i złote orfy, niestety na koi nie odważyłam się bo mam za płytko ok 80 cm i czytałam że koi duże dorastają także u mnie za mało miejsca, ale widzę że Ty masz chyba mniejsze oczko, i ciekawa jestem, może i u mnie bym spróbowała koipiękne te białe