kto ma ogród na piaskach
kto ma ogród na piaskach
Witam ponieważ nie jestem w stanie przejrzeć wszystkich wątków ze zdjęciami a poszukuję natchnienia dla ogrodu na piaskach , mam prośbę- czy osoby wklejające kiedyś zdjęcia ( bo one najlepiej wiedzą czy mają ogród na piasku ) są w stanie taki wątek mi podać , wkleić ? serdeczne dzięki
duduś
Re: kto ma ogród na piaskach
Ogrodów na piaskach to Ci u nas dostatek! Jako i piasków w naszym kraju...
Oprócz mnie, z tego, co wiem, to Gorzata, Ania Zielona, Aleb-azi...Dużo nas tu...Zdziwisz się, zaglądając do niektórych, jak rośliny pięknie na tych piaskach rosną! Piaskach wzbogaconych troszkę!

Oprócz mnie, z tego, co wiem, to Gorzata, Ania Zielona, Aleb-azi...Dużo nas tu...Zdziwisz się, zaglądając do niektórych, jak rośliny pięknie na tych piaskach rosną! Piaskach wzbogaconych troszkę!

Proszę o tytuł i autora
nie wierzę aż tyle - czyli nie tylko ja mam mały problem z doborem roślin ?

duduś
O! Problem z doborem roślin na piaskach jest... ale to właściwie nie problem
Marta wywołała mnie do odpowiedzi, choć nie wiem, czy mój misz-masz nasunie Ci jakieś rozwiązania...
Ale zapraszam - adresy w podpisie

Marta wywołała mnie do odpowiedzi, choć nie wiem, czy mój misz-masz nasunie Ci jakieś rozwiązania...
Ale zapraszam - adresy w podpisie

No nie wiem...My tu nie mamy żadnego!duduś pisze: czyli nie tylko ja mam mały problem z doborem roślin ?

- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I u mnie jest piasek. A co na nim urośnie, to można zobaczyć w moich wątkach. Zobaczysz jak piaskowe ogrody mogą być różne, bo różne są pasje właścicieli i ulubione zestawy roślin. Ja stawiam w większości na rośliny ogrodu naturalistycznego, wiejskiego, rośliny użytkowe. Zwracam też uwagę na rośliny stanowiące pożytek dla pszczół.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój ogród ma także bardzo piaszczystą, kwaśną ziemię, ale pokusiłam się nawet róże posadzić.
Zapraszam.
Zapraszam.

- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paskudne kwaśne piaski, leśna jałowa gleba. Co na niej wyrosło? Linki masz, zerknij.