Odśnieżarki
Odśnieżarki
Witam,
Czy ktoś coś słyszał może o firmie Agroma?? Produkuje ona min odśnieżarki a właśnie za takim sprzętem się rozglądam. Mam do wydania max 3000 zł. i szukam czegoś dobrego jak na taką cenę. Proszę o jakieś opinie może coś ktoś może polecić.
Pozdrawiam
Czy ktoś coś słyszał może o firmie Agroma?? Produkuje ona min odśnieżarki a właśnie za takim sprzętem się rozglądam. Mam do wydania max 3000 zł. i szukam czegoś dobrego jak na taką cenę. Proszę o jakieś opinie może coś ktoś może polecić.
Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 19 lis 2010, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odśnieżarki
Agroma nie produkuje narzędzi z polskich części, to raczej "chińczyki", z tym, że raczej wyższa półka z tego segmentu. Dają gwarancję, która nie jest tylko fikcją, więc możesz spróbować.
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Mój ogródek
A może orientujesz się czy coś innego do 3000 można by kupić? Czy do tej kwoty nie kupie nic lepszego niż np. to:
Dane techniczne:
Model ST7062L AGROMA 7,0KM Snow MAX OHV
Moc (KM) 7,0
pojemność 212ccm
Szerokość pracy 62 cm
Oświetlenie : Halogen
Rozruch : ręczny lub elektryczny 230V
Obudowa przekładni wirnika Duraluminium
Przekładnia jazdy Disc-O-Matic
Ilość biegów 6 do przodu 2 do tyłu
Mechanizm różnicowy (rozblokowanie kół)
Frez ząbkowany
Rynna wyrzutu Sterowana z pulpitu
Obrót rynny wyrzutu śniegu 190?
Waga 70kg
Koła 14x5'', szerokie zimowe opony
Uchwyt pokryty miękką gumą
Odrzut śniegu 1-15m
Dane techniczne:
Model ST7062L AGROMA 7,0KM Snow MAX OHV
Moc (KM) 7,0
pojemność 212ccm
Szerokość pracy 62 cm
Oświetlenie : Halogen
Rozruch : ręczny lub elektryczny 230V
Obudowa przekładni wirnika Duraluminium
Przekładnia jazdy Disc-O-Matic
Ilość biegów 6 do przodu 2 do tyłu
Mechanizm różnicowy (rozblokowanie kół)
Frez ząbkowany
Rynna wyrzutu Sterowana z pulpitu
Obrót rynny wyrzutu śniegu 190?
Waga 70kg
Koła 14x5'', szerokie zimowe opony
Uchwyt pokryty miękką gumą
Odrzut śniegu 1-15m
-
- 200p
Pisałem o firmie w ogóle, nie tylko o odśnieżarkach. Nie mam takiego sprzętu, bo posiadam traktorek, do którego kombinuję pług. Tak więc nie podpowiem, na co zwracać uwagę.
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Mój ogródek
To pamiętaj żeby kupić do traktorka inny olej niż sae 30 bo on może pracować przy dodatnich temperaturach
- zywik
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Polecam odśnieżarkę:
SIGA Snow Cube. Używam tego modelu od zeszłego roku a wiemy ile spadło zeszłej zimy śniegu...
Model ten zawiódł mnie i zawsze odpalał nawet w -30 stopni!! Teraz widziałem, że ceny promocyjne są bo przed sezonem = 2700zł. A już w sezonie dochodzą do 3500zł o ile w ogóle dostaniesz.. Ja swój model ściągałem z Wlkp a mieszkam na Wschodzie, była to ostatnia sztuka :] Lepiej się pospieszyć.
SIGA Snow Cube. Używam tego modelu od zeszłego roku a wiemy ile spadło zeszłej zimy śniegu...

Ministerstwo Książki
-
- 200p
W moim wypadku traktorek=samoróbka z samochodowym silnikiem więc zalewam go całorocznym mineralnym ;)yenko pisze:To pamiętaj żeby kupić do traktorka inny olej niż sae 30 bo on może pracować przy dodatnich temperaturach
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Mój ogródek
Zastanawiałem się na tym snow cube'em ale ma za mały wyrzut i za mała szerokość odśnieżania. Szukam dalej.
Marcin no chyba że masz taką samoróbkę to ok heheh Pozdro
Marcin no chyba że masz taką samoróbkę to ok heheh Pozdro
- zywik
- 100p
- Kontakt:
Jeśli chodzi o Snow Cube to wyrzut ma do 9 metrów - tak jak podaje to producent a jeśli chodzi o szerokość odśnieżania to przejadę dwa razy od domu do bramy i mam przejazd na auto, bo i po co większy? Dalej to jedynie ścieżki.. Ale mówie wam: jaka frajda jest 
poniżej filmik (słabej jakości) z zeszłego roku. Odśnieżanie mokrego śniegu przy małym wyrzucie, by sąsiada nie zasypać :P
http://www.youtube.com/watch?v=SgbjeOn7JHY
pozdrawiam

poniżej filmik (słabej jakości) z zeszłego roku. Odśnieżanie mokrego śniegu przy małym wyrzucie, by sąsiada nie zasypać :P
http://www.youtube.com/watch?v=SgbjeOn7JHY
pozdrawiam
Ministerstwo Książki
Filmik ok wszystko widać. Mi jednak zależy na szerszej troszkę bo będę jej dużo używał jak będzie śnieg.
- zywik
- 100p
- Kontakt:
Przy wyborze odśniżarki bardzo ważna jest wysokość odśnieżania i moc silnika. Ja w tym roku chcę założyć dodatkow łańcuchy na koła, ponieważ jak kilka razy odśnieżysz i pojeździsz autem to robi się śliska nawierzchnia wtedy ciężko nawet najmocniejszym sprzętem podejść na wysoki śnieg.. Aha no i dobrze jakby przęt mial halogen z przodu, ponieważ w zimę szybko zapada zmrok :]
Ps.: jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem odśnieżarki to proponuję się pospieszyć, jak tylko spadnie śnieg to ludziska masowo wykupują sprzęt, ceny idą w górę i za chwilę brak towaru w sklepach... znam to z autopsji :/
pozdrawiam
Ps.: jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem odśnieżarki to proponuję się pospieszyć, jak tylko spadnie śnieg to ludziska masowo wykupują sprzęt, ceny idą w górę i za chwilę brak towaru w sklepach... znam to z autopsji :/
pozdrawiam
Ministerstwo Książki
Już podjąłem decyzje w przyszłym tygodniu jadę do sklepu po Agrome. Plusy to dobry serwis, 7 km silnik, 62 cm szerokości i 51 wysokości odśnieżania no i halogen jest. Także zobaczymy jak spadnie śnieg czy się opłacało. Pozdrawiam
- zywik
- 100p
- Kontakt:
Jeśli masz taką możliwość zrób poglądowy film/zdjęcia odśnieżarki w akcji. Powodzenia.
Ministerstwo Książki
Jak już kupię i spadnie śnieg to spróbuje zrobić. Pozdro
- zywik
- 100p
- Kontakt:
I jak? Odbył sie pierwszy test? Ja od wczoraj z bananem na twarzy odśnieżam całą okolicę 

Ministerstwo Książki