Podlewanie w szkółce roślin

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
aniavirt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 paź 2011, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Podlewanie w szkółce roślin

Post »

Czy mógłby mi ktoś z fachowców powiedzieć, tak około, ile wody bedzie mi potrzebne na podlanie np. 1m2 kontenerowej szkółki roślin?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Podlewanie w szkółce roślin

Post »

Ale to zależy od bardzo wielu czynników... - jakie doniczki, jakie podłoże, jakie rośliny, jaka pogoda ( wiadomo że w lecie potrzeba więcej wody)... Raz więc będzie więcej, raz mniej..
AgnieszkaG.
200p
200p
Od: 12 wrz 2008, o 13:24

Post »

No właśnie , nie da sie tak ustalić. Na przykład tegoroczne lato - lało wystarczająco dużo, aby rośliny podlewać sporadycznie. Różnice pogodowe są takie, że uruchamianie podlewania na wiosnę odbywa sie nawet o miesiąc później czy wcześniej niż w innym roku. Zależy też czy potrzebuje sie podlewać tunele.
Jeśli aniavirt jesteś zainteresowana, ile płacimy rocznie za wodę z wodociągu, przy jakiej produkcji to daj znać na priv. No chyba że pytanie miało inny cel.

Nie cytujemy postu, jeśli pod nim na niego odpowiadamy.
PW
aniavirt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

... Jestem nowa na forum i dopiero poznaję jak to działa... czy jest na forum jakaś możliwość pisania prywatnie? Jeśli nie to proszę mi napisać w jaki sposób się z Panią skontaktować...

Pozdrawiam :D
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
aniavirt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Czy ktoś mógłby mi polecić fachowca, który znałby się na podlewaniu w szkółce roślin ozdobnych? Chodzi mi o dobór pompy, zraszaczy itd. To co mam zainstalowanie nie działa poprawnie. Ślicznie dziękuję za odpowiedź :D

Poszukuję kogoś kto mógłby odwiedzić i odpłatnie doradzić i zrobić montaż. Jestem na granicy mazowieckiego i podlaskiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”