Zasadniczo wszystkie iglaki powinny przetrwać zimę na balkonie, pod warunkiem odpowiedniej wielkości doniczki ,dobrze otulonej od spodu i po bokach.Pozdrawiam.
ok a nie chce zakladac nowego watku . Co polecacie na okno latwego w uprawie do domu ? Chcialbym aby to bylo wieloletnie . Najlepiej jakis kwiat albo cos w rodzaju fikusa
Proste w uprawie i bezproblemowe są przede wszystkim fikusy:benjamina,ginseng,retusa oraz pachira,polyscias, palma chamedora,kencja,aichryson i wiele wiele innych. Zależy czy chodzi Tobie o gatunki kwitnące czy nie:).
Witam. Ja też w tym roku kupiłam w Tesco takiego iglaczka, na doniczce bylo napisane żeby trzymać w temp do 5 stopni więc przesadziłam do większych doniczek i trzymam w domu. ( Zdjęcia nie najlepsze bo z komórki, przepraszam)
By iwona1311 at 2011-11-11
Wiosną zamierzam wystawic je na dwór i pewnie przesadzę do ogrodu na zimę zabezpieczę i zobaczymy co z nich będzie jak przetrwają to dobrze jak nie to trudno...
Iwonko,iglak w domu uschnie.Zdjęcia rzeczywiście nie najlepsze...wydaje mi się ,że to cyprysik groszkowy 'Boulevard'.Posadź go w zacisznym miejscu w ogrodzie i przed nadejściem dużych mrozów okryj go gałązkami świerkowymi lub agrowółniną.
Powodzenia-Marzena
Niestety musze się iezgodzić że uschnie , bo mam tego samego iglaka z tesco i trzymam go w domu już 2 miesiące i ładnie rośnie i rest zdrowy żywy . Stoi na parapecie wschodniego okna .