Witam!
Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i jestem zachwycona oglądając Wasze roślinki.
Najbardziej interesują mnie sukulenty. Chciałabym pokazać Wam kilka moich kwiatków. Mam nadzieję, że się spodobają.
Obym te zdjęcia dobrze dodała.
Witaj na forum! Ładne roślinki i ich doniczki. Gruboszowi polecałbym płytszą doniczkę, wytworzy wtedy grubszy pień.
Aloesik super, lubię je. Mam takowego, tylko coś nie może się u mnie zadomowić i rozpocząć wzrost.
Czekamy na rozrost kolekcji, co jest tzw. chorobą, jeśli już ktoś się tu zadomowi
Szkoda, że zdjęcia nie są opisane. Bardzo podoba mi się druga roślinka w pierwszym poście. Przypuszczam, że to Caralluma. Jeśli tak, to pięknie kwitnie
Niestety nie znam wszystkich nazw moich roślinek ale ta druga to rzeczywiście Caralluma-mam ją od niedawna i jeszcze u mnie nie kwitła ale mam nadzieję,że kiedyś to zrobi.
Oto kilka zdjęć moich gruboszy.
Nie są za piękne,bo zostały zaatakowane przez wełnowce i musiały zostać drastycznie obcięte ale już powoli biorą się do życia.
Witam Aniu
Jeżeli chodzi o mnie to gruboszki bomba
Bardzo podobają mi się ich kształty.
No i ten kolorowy super.
Mam tez kolorowego ,ma więcej żółci ,ale jakos mi kiepsko przyrasta a teraz nawet zaczęły mu odpadać dolne listki,wiec jest troche łysy