Napisane: Śr 06 kwi 2011 15:14
Troszke głupio napisałem, że kupiłem trawe, chodzi mi oczywiście o nasiona trawy.
Napisane: Śr 06 kwi 2011 17:28
Hejka i co nikt mi nie pomoże??
Na tej stronie są właśnie wymienione callisia i hibiskus jako polecane zioła.amadyn pisze:Lepiej nie eksperymentuj i daj mu to co zwykle królik jada : http://www.miniaturkabeztajemnic.com/zywienie.html
Króliczki/a posiadam już od ferii 2008 roku.. Jak córa przyniosła ze szkoły do domku królika, który okazał się królicą i to jeszcze w ciąży!!agnieszka72 pisze: Piotrze ...,z granulatem nie wolno przesadzić żeby królika nie utuczyć....
A jak ja napisałem wcześniej... heh Tuczy się tą całą resztą!!agnieszka72 pisze: Piotrze chyba trochę przesadzasz...jabłko(ogryzek) tak ale bez pestek,....
Umiar-umiar przede wszystkim.
A i najważniejsze, króliczki niestety nie mają odruchów wymiotnych. Radzę nie stosować trocin w klatkach!! Mogą się udusić...misiaczekm pisze:
Raz na rok ogryzek od jabłka.... za dużo energii!!
Królik wytwarza energię z niczego.... nie można przesadzać bo ma słaby żołądek, niektóre rzeczy trawi dwa razy... zjada własne bobki.
Nie wolno też go głodzić bo jego kwasy żołądkowe strawią żołądek!!
a nie o wykład na temat hodowli/opieki.Nie neguję Twojej wiedzy choć osobiście trzymam się teorii że to co naturalne jest najlepsze.leff pisze:....
Jakie w miarę łatwe w uprawie rośliny doniczkowe można dawać im do jedzenia?
Jaka to płeć? Bo maluchy ciężko jest rozróżnićleff pisze: Kupiliśmy dzieciom króliki miniaturki.