Dracena
- sleepywink
- 100p
- Od: 24 mar 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dracena
Witam,
Piszę w osobnym temacie, gdyż gdy poprzednio doczepiłam się do czyjegoś wątku nie uzyskałam odpowiedzi.
Mam problem z moją ponad 4 letnią draceną. Przesadzana była zaraz po zakupieniu i rosła sobie ładnie, do momentu gdy postanowiłam ją przesadzić ponownie do trochę większej doniczki, może z 2 tygodnie temu. Przesadziłam, podlałam i od tamtej pory, co 2-3 dni znajduję na niej żółte liście. Czy wiecie co jej może dolegać? Może to normalne po przesadzeniu? To jest pierwsza moja roślinka, od niej się zaczeła moja przygoda z roślinnością. Bardzo proszę o radę. Może nie powinnam była jej przesadzać, ale z drugiej strony w doniczce były prawie same korzenie a część z nich wychodziła dołem z doniczki. Z góry dziękuję.
Piszę w osobnym temacie, gdyż gdy poprzednio doczepiłam się do czyjegoś wątku nie uzyskałam odpowiedzi.
Mam problem z moją ponad 4 letnią draceną. Przesadzana była zaraz po zakupieniu i rosła sobie ładnie, do momentu gdy postanowiłam ją przesadzić ponownie do trochę większej doniczki, może z 2 tygodnie temu. Przesadziłam, podlałam i od tamtej pory, co 2-3 dni znajduję na niej żółte liście. Czy wiecie co jej może dolegać? Może to normalne po przesadzeniu? To jest pierwsza moja roślinka, od niej się zaczeła moja przygoda z roślinnością. Bardzo proszę o radę. Może nie powinnam była jej przesadzać, ale z drugiej strony w doniczce były prawie same korzenie a część z nich wychodziła dołem z doniczki. Z góry dziękuję.
Justyna
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: DRACENA

Myślę że to normalne , że twoja dracena zaczęła zrzucać liście .
Piszesz , że ma juz 4 lata czyli sporo .
Musi po prostu odchorować i będzie dobrze

pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- sleepywink
- 100p
dziękuję bardzo:) Trochę mnie uspokoiłaś. Nie wiem czy 4 lata to dużo. Wydaje mi się że to dalej młoda roślinka. Jak długo może potrwać to żółknięcie liści?
Justyna
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tego to już nie wiem , kazda roślinka inaczej znosi przesadzanie -może około miesiąca to potrwać 

pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- sleepywink
- 100p