Skalniak na pniu drzewa
- agmiss
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2011, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skalniak na pniu drzewa
dzień dobry
Mam pytanie. Czy ktoś ma propozycje na zrobienie skalniaka z pnia drzewa?
Chcę w tym roku zrobić skalniak. Szukam kamieni, mam grys, i duże drzewo w lesie które położyło się w tamtym roku podczas wichury.
Robię skalniak oszczędny z materiałów które mogę zdobyć. Oczywiście chce żeby nie wyglądał oszczędnie...
Zastanawiałam się jak by tu pogodzić skalniak z drzewem.
Co myślicie?
Jak macie jakieś fotki to będę wdzięczna !
Wkrótce prześle zdjęcia mojej górki na skalniak jest ona spora.
Pozdrawiam
Mam pytanie. Czy ktoś ma propozycje na zrobienie skalniaka z pnia drzewa?
Chcę w tym roku zrobić skalniak. Szukam kamieni, mam grys, i duże drzewo w lesie które położyło się w tamtym roku podczas wichury.
Robię skalniak oszczędny z materiałów które mogę zdobyć. Oczywiście chce żeby nie wyglądał oszczędnie...
Zastanawiałam się jak by tu pogodzić skalniak z drzewem.
Co myślicie?
Jak macie jakieś fotki to będę wdzięczna !
Wkrótce prześle zdjęcia mojej górki na skalniak jest ona spora.
Pozdrawiam
Pawisikorka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Skalniak na pniu drzewa
Czy tobie chodzi o wykorzystanie pnia tego drzewa czy jego karpy, znaczy korzeni. Owszem, można połączyć kompozycyjnie karpę z kamieniami na skalniaku, lecz w zależności od wielkości karpy musiał by to być odpowiedniej wielkości skalniak, karpa nie może go przytłaczać, w sensie kompozycyjnym, kwestia proporcji.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- agmiss
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2011, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam całe drzewo za płotem w lesie. ma pewnie ponad 10m. Myślałam żeby jakoś je pociąć, może wykorzystać gałęzie, korzeń jest w połowie w ziemi.
Miejsce na skalniak mam duże. Jest to skarpa w zasadzie, planuje wykonać skalniak na początku w miejscu najbardziej ciekawym na naszej działce. Zrobię zdjęcia wkrótce i wstawię.
Miejsce na skalniak mam duże. Jest to skarpa w zasadzie, planuje wykonać skalniak na początku w miejscu najbardziej ciekawym na naszej działce. Zrobię zdjęcia wkrótce i wstawię.
Pawisikorka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A jakie to drzewo i jakiej jest średnicy. Jeśli ma pień stosunkowo gruby, to można by było pociąć go na np. 2,00 m odcinki, wyżłobić wewnątrz i zrobić z nich pojemniki na rośliny które ustawił bym w różnych częściach ogrodu. Samą karpę wkomponował bym w skalniak, tak jak leżała w lesie.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne