Pomocy

Jest wiele zaleceń co do uprawy wspólrzędnej np.rządek marchewki, rządek cebuli, te warzywa nawzajem odstraszają szkodniki ale tego jest tak dużo, ze Ty jako początkująca nie zawracaj sobie tym głowy tylko skup się na odchwaszczeniu, wzbogaceniu gleby w kompost czy co tam masz jak najwcześniej wymieszaj z glebą niech to przerabia się, jak tylko zacznie rosnąć pokrzywa to rób gnojówkę z pokrzywy to będziesz mieć w sezonie ekologiczny nawóz wspomagający na grządki.czarna_dco pisze:No właśnie siedzę i szukam![]()
Dobre i to, dziękuję:) Ale mi bardziej chodziło o to jak zrobić grządki (jakiej szerokości) i czy są jakies specjalne wytyczne co do tego jakie roslinki koło siebie rosna?
O proszę, a dyńkę (taką Hokkaido np.) też dałoby się w donicy wyhodować? Jak duża powinna to być donica?Esmeralda pisze:(...) z cukinią też poeksperymentuję w donicach w tym roku
na razie kupiłam marchewkę, pietruszkę, seler, por, szpinak, koper, sałatę masłową, pomidorki koktajlowe, cebulkę dymkę, bób, burak ćwikłowy i rzodkiewka. Chciałabym mieć wszystkiego po trochu. w maju planuję kupic jeszcze fasolkę szparagową i ogórki. I jeszcze pomidory gruntowe, ale poczekam na sadzonki, nawet nie wiem kiedy się pojawiają??Sunrise pisze:Czarna_dco napisz jakie masz nasionka, co chcesz wysiać, to będzie można doradzić coś konkretnie, jak siać, kiedy siać, jaki rozstaw.