Storczyki Maczka

ODPOWIEDZ
makosiu
100p
100p
Od: 18 mar 2010, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Storczyki Maczka

Post »

Witam wszystkich Storczykomaniaków

Storczyki hoduje z różnymi efektami od 2008 roku. W swojej kolekcji posiadam kilkadziesiąt roślin. Kolekcja powiększa się z miesiąca na miesiąc. Moje ulubione rodzaje to Vandy, Bulbophyllum, Phalenopsis i Masdevallie. Żeby już nie przedłużać i zanudzać przedstawię kilka z nich. Na początek coś dla miłośników vandowatych.
Życzę miłego oglądania.

Vanda "Pomarańczowa" (moje kwitnienie z tego roku)

Obrazek

Obrazek

Vanda Princess Mikasa Blue (moje kwitnienie z tego roku)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Vascostylis Viboon Velvet (moje kwitnienie z tego roku)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Vanda Robert Delight Black (kwitnienie sklepowe)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Vanda "Fioletowa" (kupiona jako zasuszona pomarańczowa)

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Maczek

Rezerwat Maczka
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Maczka

Post »

Witaj na forum! Twoje Vandy są nieziemskie! Koniecznie pokaż więcej zdjęć, bo już czuję, że masz jeszcze więcej takich piękności!
hurr
50p
50p
Od: 26 maja 2009, o 23:22

Post »

Piękne kwitnienia, szczególnie, że część jest Twoja :) Dwa lata to wcale nie tak dużo, a tu proszę, jakie wyniki. Witam na forum!
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow...ależ cudne Vandy :D
Pare dni temu, pytała Forumowiczek, czy jest...pomarańczowa Vanda.
Bo nigdzie takwoej nie widziałam, nawet na zdjęciach... A Ty ją Masz. Jest cudna, gratuluję doprowadzenia do kwitnienia ;:108

Pisałeś, że Masz masdevallie. Gatunkowe czy hybrydy?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Witamy w śród pozytywnie zakręconych.Vandy piękne,oglądając takie okazy nabieram coraz większej ochoty na zakup takiej roślinki.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Super kolekcja, piękne Vandy ;:32 Uprawiasz je w wazonach, czy swobodnie wiszą :?:
Pokazuj dalej czekamy ;:65
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Witaj :wit
Cudna kolekcja Vand ;:138
Gratuluję własnych kwitnień ;:138
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Witaj na forum :wit

Pozbieraj mnie teraz, bo zdjęciami Twoich Vand mnie rozwaliłaś! Są przepiękne, Każda jedna bez wyjątku. Choć ja na Vandowate się na razie nie zapatrywałam, to jak widzę np taką Vandę Robert Delight Black to po prostu mam ochotę z miejsca taką mieć. Jest absolutnie przecudna, jakiej wielkości są kwiaty? Vascostylis Viboon Velvet, też mnie zwalił z nóg, nigdzie nie widziałam takiego Vandowatego storczyka, nawet na zdjęciu. Te podobają mi się szczególnie, z tego co prezentujesz. Ale reszta też piękna. Gratuluję takich okazów! Z nieciepliwością i radością czekam na pozostałą prezentację Twojej kolekcji.
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Witaj :wit
Po tym co zobaczyłam spodziewam się, że dalszy ciąg będzie równie powalający :shock: Wspaniałe vandowate i ich kwitnienia ;:63 Pierwsza pomarańczowa to nie jest przypadkiem jakaś ascocenda? Ostatnia wg mnie to vascostylis, lecz nazwy musiałabym poszukać.
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia masdevalli ;:65
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Witaj Maczku ! :D :wit Co za początek... !!! Normalnie patrze na Twoje storczyki i uwierzyć nie mogę, że takie śliczności istnieją ! :) Szczególnie ta Vascostylis Viboon Velvet :shock: :shock: Te biel i fioletowa warżka..... cudo!!!! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

:wit
Jak weszłam na ten wątek aż oniemiałam!!!!Piękne Vandy!!! ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Moją faworytką jest biała z fioletową warżką.Jest bardzo skromna ale zachwyca swoim pięknem. ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Vandowate są fantastyczne! To mój ulubiony rodzaj storczyków, ale nie mam aż tak wymyślnych... Szczególnie mi się podoba ta ciemna fioletowobordowa, też bym taką chciała, doszlo nastepne storczykowe marzenie :). Inne tez są niezwykłe, np. ta biała... Pokaz też swoje Phal. :).
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Napisz mi kochana gdzie sobie sprawiłaś tą białą Vandzie??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj, wejście w wielkim stylu, czekam kolejne fotki, pokazujesz prawdziwą ucztę dla oka ;:138

Pozdrawiam :P
makosiu
100p
100p
Od: 18 mar 2010, o 18:31

Post »

Witam,

Fragolotta, hurr, justus27, darek p, Laura1806, Wioleta, nieinna, kasiunieczka_32, Zabka_Monis, myrtille1986, Sylki3,Storczykowa, renata75 dziękuję bardzo za miłe przyjęcie. Cieszę się bardzo że podobają się wam moje kwiatki. Na początku małe sprostowanie, maczek=makowy chłopczyk ;)

justus27, na razie mam tylko jedną Masdevallie i jeszcze nie kwitnie ale bardzo mi się podobają. Już niedługo moja kolekcja powiększy się o dwie Dracule. Jeśli któryś kwiatek z rodziny Masdevalli zakwitnie na pewno sie pochwalę.

Laura1806, aktualnie hoduję je w wazonie, wiszące oraz w OrchidBox-ie. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że najlepiej mi się howają w OrchidBox-ie, potem w wazonie a na koncu wiszące.

kasiunieczka_32, masz rację pomarańczowa to może być ascocenda. Kupiłem ją wyschnięta na wiór w jednym z marketów, nie miała żadnej fiszki z nazwą. Pani się upierała że to Vanda, dlatego tak ją nazwałem. Może to być Ascocenda Orange, ale nie jestem pewien. Jeśli ktoś by mi pomógł ją zidentyfikować to będę wdzięczny.

Storczykowa, dobrze następna grupa storczyków to będą Phalaenopsisy, postaram się dziś jeszcze dodać.

myrtille1986, Vascostylis Viboon Velvet kupiłem od pośrednika z eb.y-a

A na koniec coś na poprawę humoru

Vanda ala Dark Vader
Obrazek
Pozdrawiam Maczek

Rezerwat Maczka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”