No to daję następne sztuki.
Cymbidium Typ Mini ?Ming Pagoda?
Phalaenopsis Hybryda Typ Standard ?Misty?
Phalaenopsis Hybryda Typ Standard ?Big White Cloud? (mam dwie sztuki)
Phalaenopsis - niestety niezidentyfikowany. Jeżeli ktoś zna ten typ to proszę o podpowiedź.
Phalaenopsis Hybryda Typ Doritis ?Brother Pico Sweetheart?
edit 24 kw.
Cymbidium ?Ballerina? razem z Phalaenopsisem ?Misty? to był mój pierwszy nabytek.
I na obydwu popełniłam grzech przelania, do camdidium przypałętały się też grzyby. 
W konsekwencji musiałam obydwa przesadzić, falek stracił dużo korzeni, liście straciły jędrność. Cymbidium zostało łagodniej potraktowane. Potem nastąpił okres zawieszenia i teraz ?Misty? ma dwa nowe listki, mocne i błyszczące, a ?Ballerina? sieden nowych przyrostów. 
Od maja obydwa cymbidium powędrują na balkon aby zachęcić je do kwitnienia.
No i jeszcze troche moich kwiatków.
Cambria ?Violetta van Holm?

Miesiąc temu przekwitła, obecnie ma trzy nowe przyrosty i dwa pędy kwiatowe.
Cambria ?Wild Cat ?Ocelot??

Dwa pierwsze zdjęcia zaraz po zakupie, reszta to stan obecny.
Phalaenopsis Hybryda ?Amadeus?
Phalaenopsis Typ Doritis ?Red Oconee?

Mój ulubiony.

Pierwsze trzy zdjęcia zrobiłam jak tylko wylądował w domu, stracił kilka pąków (nie najlepsza pora na kupowanie storczyków), ale teraz to odrabia wypuścił nowy pęd z uśpionego oczka i przedłuża pędy kwiatowe (siedem nowych pąków i chyba ma ochotę na więcej).
Część jest po kwitnieniu i właśnie tworzy nowe przyrosty (?Ballerina?, ?Ming Pagoda?, ?Emma White?, ?Berry Oda?), a z Phalaenopsisami jest różnie: jedne przekwitły(?Brother Pico Sweetheart?, ?Big White Cloud?), inne są w trakcie kwitnienia i wciąż wydłużają pędy kwiatowe i tworzą nowe pąki (?Red Oconee?) I wypuszczają nowe pędy kwiatowe z uśpionych oczek ((?Big White Cloud?), reszta kwitnie w najlepsze.
Jeszcze jeden kawałek mojego ogródka...
Phalaenopsis Hybryda ?Elegant Select#49?

Pierwsze zdjęcie zrobione po zakupie, reszta to jak wygląda teraz.
Phalaenopsis Hybryda ?Red Lip?

Gigant wśród moich storczyków: 85cm wysoki, kwiaty wielkości 8-10cm.
Phalaenopsis Typ Stauroglottis ?Amabilis?

Dwa pierwsze zdjęcia zrobione po zakupie. Kwiatki są drobniutkie i jest ich cała masa.
Nie jestem w 100% pewna gatunku i nazwy, więc jak ktoś zna lub ma podobnego to proszę o podpowiedź.