Thuja-potrzebne dobre rady

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
furianin
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 wrz 2010, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Thuja-potrzebne dobre rady

Post »

Obrazek
Obrazek

Witam. Oto moje thuje akurat tylko pojedyncze ale wszystkie tak minej wiecej wygladają(zdjęcia robione zaraz po koszeniu także jeszcze trawa nie wyrwana). Chciałbym żeby miały ładny wygląd żeby sie zagęściły. Powiedzcie jak je przyciąc.
Awatar użytkownika
grzesiek_z
200p
200p
Od: 13 paź 2008, o 12:19
Kontakt:

Re: Thuja-potrzebne dobre rady

Post »

Witaj. Jest to materiał dość kiepskiej jakości, jeśli dopiero zostały zakupione i zaczynają nowe życie, a jeśli już rosną więcej niż sezon to kiepsko zadbane. Nawożenie , podlewanie i czas a same się zaczną zagęszczać i nabiorą wyglądu, troszkę to potrwa.
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Wykopać trawę wokół, podjeżdżając blisko kosiarką są narażone na uszkodzenie dolnych gałązek w efekcie czego powstaje taka 'nóżka'.Nie ma potrzeby przycinania, trochę potrwa zanim nabiorą kształtu.
Awatar użytkownika
grzesiek_z
200p
200p
Od: 13 paź 2008, o 12:19
Kontakt:

Post »

Sory za moją wypowiedź, ale jak widzę tak mizernego Smaragda, że ktoś wystawił go do sprzedaży to mnie lekko ponosi. Sprzedaż tak wyglądającego materiału jest nieprofesjonalna. W naszej szkółce taki materiał jest wycofywany aby nie szpecił (to są tylko rośliny i nie wszystkie są idealne, ale niech mają choć przyzwoity wygląd).
Każdy producent i kupujący chce mieć ładną roślinę.
Faktycznie trochę opieki i będzie ładna, najważniejsze ze jest zdrowa.

Zastanawia mnie tylko za ile był wystawiony? Dla mnie jest to wartość 4 zł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”