Storczyki Lexie

Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 maja 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Storczyki Lexie

Post »

Witam serdecznie , moja przygoda ze storczykami zaczela sie bardzo niedawno. Otoz pierwszego storczyka dostalam dokladnie 2-go marca na urodziny. Piekny o bialej barwie... niestety przez wlasna glupote niestety chyba go zepsulam :( . Jest nadal u mnie , chociaz mialam juz go wyrzucic. Niedawno jednak cos sie zmienilo. Zaczal sie pojawiac listek i cos ... na odcietym nad trzecim oczkiem lodyzce pojawil sie stozek :?: szczeze powiedziawszy nie mam pojecia co to... :/ no nic :) jak tylko naucze sie wstawiac zdjecia chetnie pokaze to cos... a powiem ze to cos sie powieksza :) Kolejny storczyk trafil do mnie jakis miesiac temu. Tez bialasek :) niestety byl w kiepskim stanie i kwiaty momentalnie przekwily. Obecnie mam 4 storczyki. Trzeciego kupilam tydzien temu ( ciezko mi okreslic kolor... roz z pomarazczem :?: ) i dzis rowniez kupilam kolejnego... zoltego :) moje pachnace sloneczko. Naprawde pachnie.... pieknie. Kolejne dwa storczyki wlasnie licytuje na niemieckim ebay'u. Niemieckim bo tu mieszkam i musze przyznac maja naprawde wiele pieknych storczykow. Jak tylko naucze sie wstawiac zdjecia z checia pokaze moje nabytki. Hmmmm.... co jeszcze moge powiedziec.... storczyki wciagaja!! :)

Obowiązuje Regulam Forum- vide par.3.2
dot.pisowni polskiej i sposobu ustawienia znaków polskich/wskazana metodyka zmian/ .
-mod. JOVANKA
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Re: Storczyki Lexie

Post »

poszukam w takim razie jak ustwaic polskie litery
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Przykro mi ale mimo prob nie moge ustawic polskich liter ze wzgledu na to iz wiaze sie to z usunieciem jezyka niemieckiego. Pracuje na tym komputerze i nie moge sobie pozwolic zeby zmienic jezyk. Pytanie do moderatora. Czy jest to naprawde wielki problem ze pisze bez polskich znakow? jeśli tak no to niestety nie będę mogla inaczej pisac.
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Znalazłam inny sposób, żeby wstawiać polskie znaki :D A wiec teraz mogę Wam zaprezentować moje jak na razie cztery storczyki falki. Jak już wspomniałam pierwszego dostałam na urodziny i niestety jest on moim eksperymentalnym storczykiem . Poniżej zdjęcie w obecnym stanie. Rośnie mu coś... i jeden listek. Wiec chyba coś z niego będzie. Obrazek

A tu listek.
Obrazek
Ten poniżej jest drugi , który kupiłam do łazienki. Niestety kwiaty opadły i pojawił się listeczek.
Obrazek
Trzeci falek. Obecnie właśnie tak kwitnie.
Obrazek
W całej okazałości.
Obrazek
A tu mój najnowszy nabytek.... cudnie pachnie... i wyjątkowo mocno :)
Obrazek
Z boku wyrasta mu takie coś... prawdopodobnie korzonek Obrazek
Mam nadzieje ze moja kolekcja na tym nie stanie. Nie mogę się doczekać soboty :D
Awatar użytkownika
sylwiat26
50p
50p
Od: 5 sty 2010, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Piękny początek kolekcji.Na pewno na tych się nie skończy, wiem z własnego doświadczenia ciągle jest mało :;230 .Żółte słoneczko cudowne zwłaszcza w taką pogodę. ;:47
Pozdrawiam Sylwia;)
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Dziękuje. Mam nadzieje ,że uda mi się wygrać niedzielne aukcje i trafią do mnie kolejne dwa. A jak nie to na pocieszenie chyba pojadę i sama kupie :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Lexie- śliczne falki ;) I świetny początek kolekcji, kwitnące hybrydy są w moich ulubionych kolorkach. A wzloty i upadki to normalna rzecz, to przecież żywe "istoty" są...Czasami się uda, a czasami nie < ja już "zabiłam" 2 swoje orchidee>. ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Witam serdecznie. Jak na razie nowy falek do mnie nie trafił ale za to coś dzieje się u pierwszego reanimowanego storczyka. W końcu otworzył się listeczek a to co na pędziku wyrosło aktualnie wygląda tak :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tu rozwinięty listeczek. Tylko nie wiem czy wszystko jest w porzadku ... jest w jakieś kropeczki... hmmm czy to normalne?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Witaj Lexie :)
Masz bardzo ładne storczyki! Żółty i pomarańczowy świetnie do siebie pasują :wink:
Co do "tego czegoś, co rośnie na pędzie", prawdopodobnie będzie to keiki, czyli z języka hawajskiego dziecko [młoda roślinka]. A więc należą Ci się gratulacje! :lol:
A kropeczkami na listku się nie przejmuj - one tak naturalnie są, liść ma taki kolor i wzorek na liściu dla ozdoby, można by tak powiedzieć. Z czasem, ze wzrostem liścia, zapewne kropki zanikną i będzie miał kolor czysto zielony. Staraj się nie ruszać tego listka, który więdnie - zanim obumrze, roślina wyciągnie z niego soki potrzebne do dalszego wzrostu rośliny.
Powodzenia w uprawie i zdobywaniu kolejnych storczyków! :wink:
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Wow! czyli będę mieć dzidziusia :) mam nadzieje ze storczyk mama też się odrodzi i będą tworzyć rodzinkę :) ;:138
Właśnie na eBay'u zalicytowałam kolejnego żółtego. W poniedziałek się kończy aukcja i być może trafi do mnie któryś....albo wszystkie trzy :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Gratulacje dzidziusia :D Wiem, jaka to radość, choć na falku nie mam jeszcze keiki :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Dziś zauważyłam że w moim reanimowanym storczyku z boku chyba coś się będzie wykluwać... na razie jest tylko wypukle miejsce w kolorze różowo-fioletowym. Ciekawa jestem co to... raczej nie myślę, że to pędzik. Myślę że to będzie korzonek. Przyda się mamusi , bo ma je w opłakanym stanie.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Witaj Lexie !!! :wit
Twój pomarańczowy storczyk zauroczył mnie ;:226 Piękny jest ;:108
Niedzielne aukcje wygrane ? :D Pochwal się nam :wink:
Lexie
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Zabka_Monis pomyliłam się i aukcje kończą się dziś około godziny 20-tej. Jak na razie jestem najwyżej podbijającą. Mam nadzieje ze się uda :D Pomarańczowy rozwinął kolejne kwiaty a słoneczko rozwija właśnie piątego. Ciekawa jestem jak długo utrzymają kwiaty :) Mąż obiecał zrobić półeczkę na moje okazy :) chyba widzi, że na tych czterech się nie skończy :D
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

A zdradzisz nam o jakie cuda tak zawzięcie walczysz ? :) Mężulek wyrozumiały gratuluję ;:108 A niech robi kilka półek tak na zapas w razie czego :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”