Edit: przepraszam za dodanie wątku do niewłaściwego działu.

Sam przyznam że moje aż tak dobrze nie wyglądają jak rok temu przyczyną jest zapewne to że większość cebulek sadziłem aż w grudniu (w odpowiednim terminie dla ich sadzenia nie było mnie w PL) i może zbyt płytko zostały posadzone.ToOn pisze:Chyba się trochę pospieszyłem z obawami. U mnie liście wyglądają dorodniej niż u 4rafko4. He heh , to moje pierwsze tulipki i dlatego tak na nie chucham:)
Zapach takiej ilości szafirków musi być cudny. A te fioletowe tulipany to jaka odmiana?skorpion811-51 pisze:Chcę się pochwalic małą częscią mojego ogrodu a zwłaszcza moje tulipanki w tym roku kwitną wdzięcznie, a szafirki co roku się spisują należyciePozdrawiam Stasia
![]()
U mnie pokazało się już mnóstwo pąków. Co prawda łodyżki są podejrzanie krótkie ale nie mogę narzekać.4rafko4 pisze: Sam przyznam że moje aż tak dobrze nie wyglądają jak rok temu przyczyną jest zapewne to że większość cebulek sadziłem aż w grudniu (w odpowiednim terminie dla ich sadzenia nie było mnie w PL) i może zbyt płytko zostały posadzone.
Ps:a co do tego jeśli wychodzi z ziemi tylko jeden liść to tak jak ktoś pisał wyżej raczej w tym roku nie zakwitnie będe miał takich kilka.