Montaż namiotu foliowego!

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
zdzislaw
50p
50p
Od: 8 kwie 2007, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Montaż namiotu foliowego!

Post »

Witam! Zakupiłem z przeceny namiot foliowy RB2/6 III - 3x6m bez instrukcji montażu. Różnego rodzaju elementów, do jego złożenia jest dość dużo.
Teraz mam spory problem z jego montażem. Nie wiem od czego rozpocząć i czy wszystkie części do jego złożenia są w komplecie.Nie mam też żadnej informacji odnośnie producenta. Sprzedawca przy zakupie poinformował mnie, że namiot jest przeceniony ze względu na te braki.
Myślałem, że w internecie znajdę instrukcję montażu, ale niczego takiego nie znalazłem.
Może ktoś na tym forum mi coś doradzi,wskaże,pomoże.
Pozdrawiam Zdzisław
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Montaż namiotu foliowego!

Post »

Zatelefonuj do producenta i poproś o instrukcję na e-mail.

jarek
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

" Nie wiem od czego rozpocząć i czy wszystkie części do jego złożenia są w komplecie.Nie mam też żadnej informacji odnośnie producenta."
Rozumiem z tego,że nie ma żadnych danych o producencie,mógł być z powodzeniem wyprodukowany w Chinach.
Ja bym to robiła na zasadzie prób, tzn należałoby poukładać na podłodze te rureczki(?) i próbować powolutku je dopasowywać.
A można zapytać o cenę takiego przecenionego?
Waleria
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Z tymi Chinami nie jest tak dokończa źle duże koncerny produkujące art. ogrodnicze przenoszą swoje siedziby do miedzy innymi Chin gdzie jest tania siła robocza i pozostałe koszty. Jakość produktu jest ta sama.

Nawiązując do tunelu. Jest to nie realne aby sprzedawca nie wiedział gdzie był zakupiony dany produkt. Jeśli tego nie wie to znaczy że coś kręci ? gdzie jest jego faktura zakupu. Jeśli nie kupił od producenta to z jakiej hurtowni która zna producenta. Jeśli hurtownia nie zechce podąć namiaru to powinna mieć instrukcję. W tej sprawie można zatelefonować do rzecznika praw konsumenta.

jarek
zdzislaw
50p
50p

Post »

Waleria pisze:" Nie wiem od czego rozpocząć i czy wszystkie części do jego złożenia są w komplecie.Nie mam też żadnej informacji odnośnie producenta."
Rozumiem z tego,że nie ma żadnych danych o producencie,mógł być z powodzeniem wyprodukowany w Chinach.
Ja bym to robiła na zasadzie prób, tzn należałoby poukładać na podłodze te rureczki(?) i próbować powolutku je dopasowywać.
A można zapytać o cenę takiego przecenionego?
Po przecenie cena tego namiotu wynosiła 486,00 zł. Na pewno to nie jest produkt z Chin.
Namiot ten leżał na hurtowni, ponad 10lat i nie można znaleźć dostawcy, nie posiada też żadnych znaków po których by można odnaleźć producenta. Rozłożyłem elementy szkieletu namiotu i są to metalowe kształtowniki różnej długości , spinki do skręcania na śruby i listwy PCV pewnie jako strop. Nie wiem tylko jaka ma być podstawa i od czego rozpocząć montaż.
dziękuję bardzo za chęć pomocy. Pozdrawiam Zdzisław
zdzislaw
50p
50p

Post »

fox pisze:Skoro nie ma instrukcji to przydały by się fotki tego co kupiłeś :) jakoś się dopasuje :)

http://www.superszklarnie.pl/tunele-foliowe.html Ale tu na pewno będzie :)
Dziękuje bardzo za wskazówki. Może uda się odnaleźć pod tym linkiem jakąś instrukcję. Jeżeli nie to zamieszczę fotki elementów tego namiotu.
Pozdrawiam Zdzisław
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”