Witam wśród nas Piękne te Twoje stworzonka Mi najbardziej podoba się ten biały z długimi wąsikami - jest uroczy.
Napisz coś o Sobie - od kiedy hodujesz storczyki i jak to się stało, że pierwszy zawitał w Twoje progi. Pozdrawiam ciepło - Ania
A teraz coś o sobie-hm... storczyki od zawsze mi się podobały ale dopiero od jakichś dwóch lat mam je w domu-akurat wtedy była promocja a okazy były ładne.Kupiłem pierwszego, potem drugiego i już wtedy z górki:) Oczywiście człowiek uczy się na błędach-czasem zapominałem je moczyć itd. ale już wyrosłem z tego i teraz jest ok.
Dziś również otrzymałem przekwitnięte storczyki-do odnowienia i uratowania-fotki już niedługo-sami ocenicie jakie maja szanse...
Nic bo za dużo mi się ich podobało....Mam w domu swoich 15sztuk + 6sztuk dzisiaj do odratowania.Ale powiem że jak u kumpla je zobaczyłem to szczena opadła i uśmiech od razu jak u dziecka które dostało wielki kawałek czekolady:)
Oglądając zdjęcia z dostawy u przyjaciela zamarłam i szczękę zbieram z podłogi
A te do odratowania wyglądają całkiem nie najgorzej - troche chyba oklapnięte liście i korzonki na wierzchu przesuszone ale powinieneś zobaczyć co jest w środku - w doniczkach. Może być rozłożone podłoże i mokro jak znam życie w kwiaciarniach.