Nie lubię zimy bo

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.

Nie lubię zimy bo

muszę odśnieżać samochód przed wyjazdem do pracy
9
6%
muszę odśnieżać, odśnieżać, odśnieżać...
5
4%
niszczę już kolejną parę butów
6
4%
gdy gdzieś jadę trwa to 2 razy dłużej niż zwykle
10
7%
boję się stłuczki
6
4%
ulubione rośliny wtedy śpią
18
13%
roślinki nie rosną
17
12%
ujawniają się słabe strony naszych władz (czyt odśnieżanie i dbałość o ulice i chodniki)
14
10%
jest zimno a ja wolę lato
30
21%
ubierać się na cebulkę ( dużo ubrań)
19
13%
inne propozycje
7
5%

Liczba głosów: 141

x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Nie lubię zimy bo

Post »

No właśnie, to jest 2 część ankiety, pierwsza w innym moim poście
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p1283885
Także proszę o żartobliwe propozycje a także te poważniejsze.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Re: Nie lubię zimy bo

Post »

Nienawidzę zimy, bo jest zimno i śnieg ://////.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ja mam z gatunku "inne propozycje" - nie lubię zimy, bo wszyscy w kółko narzekają, że nie lubią zimy, tak jakby od tego narzekania miała sie skończyć :;230

(ja też narzekam :oops: )
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Najbardziej mi pasuje - jest zimno a ja wolę lato- :D
Sabina

Moje linki
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17

Post »

Inne propozycje... roślinki nie rosną :!:
Przynajmniej na zewnątrz :(
minik
200p
200p
Od: 4 gru 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie lubię zimy bo trzeba odśnieżać , odśnieżać , odśnieżać i odśnieżać .
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Nienawidzę zimy bo muszę ....za dużo rzeczy na siebie ubierać.Szalik jest dla mnie lkoszmarem i nigdy nie miałam ŻADNEJ czapki na głowie.W ekstremalnej temperaturze naciągam kaptur z kurtki.I jeszcze wczoraj jechałam rano w półbutach,bo chodniki odśnieżone.
x-U-ie
---

Post »

Dodałam Wasze pomysły do ankiety i zmieniłam limit głosowania do 5 głosów. Jak się bawić to na całego.
Grzegorz B

Post »

... bo wolę lato :)
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

bo wolę lato, a z innych propozycji to mieszkam na kolonii wsi i jak śniegu napada a jeszcze wiatr wieje, to mam nieprzejezdną drogę, dopóki się ktoś nie ulituje ;:145 a do miasta, stolicy gminy, mam daleko - tak jak oni do mnie, no to mają mnie gdzieś :evil:
x-U-ie
---

Post »

Chyba dziś mi zbrzydła ta zima do kolejnych tym razem już 90%. Choć nie zima tu winna a władze tutejszej spółdzielni i miasta. Dziś próbowałam wyjechać ze zwykłego parkingu. Samochód mam mocny ale co z tego, gdy pod około 30cm warstwa starego zbitego miejscami, miałkiego jak piach śniegu wyziera lód. Gdyby nie pomoc miłego Pana i 2 wycieraczki rzucone pod koło nie ruszyłabym z miejsca. Szlag by to. Już mało zostało wartości, które by powodowały moje lubienie tej pory roku. Już chce wiosny!
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Też się wczoraj zakopałam, przed sklepem. Na szczęście dobrzy ludzie pomogli (w sile jedna kobieta plus dwóch meżczyzn) :-) W sumie, to bardzo budujące, że ktoschce człowiekowi pomóc, tak, że w sumie wyszłam z opresji podbudowana psychicznie :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-U-ie
---

Post »

Ja niczym z odchyleniem (nie-zawodowym).
Skoro tak zima wlazła nam w umysły to dalej ciągnę temat tej pory roku. A raczej pewnych zjawisk.
Stan zaśnieżonych ulic i parkingów - każdy zna. tam gdzie ja parkuję swoje auto - czysta masakra. Na cm nie da się zmierzyć. Idąc - mam wrażenie że chodzę po ruchomych piaskach. Czasem mam wrażenie, że zostana tam moje buty. Jak już dotrę do samochoodu.....................
ale powiedzmy zapomniałam o małym wczorajszym szczególe. To że parking tonie w śniegu to jedno. Ale to, ze pomysłowy kierowca spychacza - dosta zlecenie postanowił je odwalic dla samej jednostki. Przejechał wzdłuż parkingu (czytaj wzdłuż zaparkowanych aut) i sądząc, że pracę wykonał nalezycie pojechał sobie dalej odwalać bubla. Ja co zazwyczaj nie miałam większych kłopotów w jeździe po śniegu (moc silnika 2.5) znalazłam się w potrzasku. Jak już odkopałam auto ze śniegu i lodu, na szczęście w wolnej chwili nie przed wyjazdem - ponawiałam kilkakrotnie próby - auto nie jest w stanie przejechać przez nawaloną przez spych muldę. Co zostało - zgarniarka taka co zbierałam śnieg z auta i heja. w miarę możliwości wyrównałam kołom metr przed autem i dalej. Nie chciał mimo to, bo pod spodem i tak był lód. Miałam na szczęście takie elementy wycieraczek pod drzwi co to można składać w większe formaty, (używam jako wykładzina w bagażniku) z jak ja nazywam iglastym plastikowym poszyciem i wsadziłam pod koła. Ciężko ale poskutkowało. Gdy wróciłam na parking z nie mniejszym ale skutecznym już wysiłkiem zaparkowałam samochód (metodą kołyski) - w inne miejsce bo tamto zajął kto inny - życzę powodzenia. Widząc w potrzasku autko mojej koleżanki, taki mały model opla zlitowałam się - i tak byłam obok, nogi po kolana w śniegu - odkopałam jej na ile się dało wyjazd, bo biedna wychodząc na noc do pracy załamała by się totalnie. Mając do pokonania 30km nie miałaby już czasu na wydrążenie sobie przejazdu.
Na szczęście nie tylko ja jestem gotowa na wyzwania ( ciągle mam w aucie linkę holowniczą i szelki do połączenia akumulatorów). Samą mnie na marnej drodze wyciągał traktor gdy się zakopałam 1 stycznia. Czasem jak zauważyłam, gdy ktoś ma kłopot na drodze zatrzymują się niektórzy by zaoferować jakąś pomoc.
A jakie Wy mieliście przygody?
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Mnie niedawno wysiadły wycieraczki. Odwoziłam siostrę do domu i zaczął padać śnieg. Zalepiło szybę , że nic nie widziałam. Stawałam co chwilę i czyściłam ręcznie. Dobrze, że nikt mi w kuper nie uderzył przy tym stawaniu :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brakuje jak dla mnie najważniejszego - dzień jest zbyt krótki .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”