Sposoby na trawę w agreście

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Sposoby na trawę w agreście

Post »

Czy macie jakieś sprawdzone sposoby usunięcia trawy ze środka krzewów agrestu? Jest to gatunek bardzo cienkiej trawy i mocno zakorzenionej.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Re: agrest i trawa

Post »

Ja się poddałam, ale na szczęście to były młode krzaczki, wykopałam, dokładnie otrząsnęłam z ziemi, obrałam z korzonków trawy i posadziłam na nowym, czystym miejscu. O wynikach , jeśli nie zapomnę, poinformuje na wiosnę. :wit
Waleria
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poczytaj tutaj:
- Porzeczka czarna-jak zwalczac chwasty
- Jak usunąć perz i inne chwasty spod zywoplotu

I zapraszam do korzystania z wyszukiwarki we własnym zakresie, to nie jest trudne :wink:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przeczytałam dokładnie wypowiedzi w podanych linkach. Nie do końca o to mi chodzi. Moje agresty są już dużymi krzewami. Pomiędzy krzewami nie sprawia mi problemu usunięcie chwastów.Problemem jest drobniutka trawa, która wyrasta w środku krzewu. Agrest ma kolce co jest utrudnieniem, a jeszcze ta trawa tak mocno jest zakorzeniona, że nie mogę wyrwać jej z korzeniami ponieważ się urywa.Wykopanie krzewu i posadzenie go od nowa też nie jest skuteczne ponieważ w środku krzewu ziemia i trawa są jak "beton"(wykopałam jeden) Pędzelkowanie raczej tez odpada bynajmniej na razie Dlatego więc zadałam takie pytanie. W wyszukiwarce nie znalazłam odpowiedzi na mój problem - pozbycie się trawy ze środka dużych krzewów.
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Re: Sposoby na trawę w agreście

Post »

Witaj

Przytnij możliwie silnie, usuwając stare pokładające sie pędy, najlepiej pomaga obłożenie krzewu świżo skoszoną trawą i powtarzanie tego zabiegu przez cały sezon. To działa
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy w środku też wyłożyć trawę?
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Opryskaj Fusilade zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można kupić w małych (100 ml.) opakowaniach.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję bardzo za odpowiedzi :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”