Sposoby na trawę w agreście
Sposoby na trawę w agreście
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby usunięcia trawy ze środka krzewów agrestu? Jest to gatunek bardzo cienkiej trawy i mocno zakorzenionej.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: agrest i trawa
Ja się poddałam, ale na szczęście to były młode krzaczki, wykopałam, dokładnie otrząsnęłam z ziemi, obrałam z korzonków trawy i posadziłam na nowym, czystym miejscu. O wynikach , jeśli nie zapomnę, poinformuje na wiosnę. 

Waleria
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poczytaj tutaj:
- Porzeczka czarna-jak zwalczac chwasty
- Jak usunąć perz i inne chwasty spod zywoplotu
I zapraszam do korzystania z wyszukiwarki we własnym zakresie, to nie jest trudne
- Porzeczka czarna-jak zwalczac chwasty
- Jak usunąć perz i inne chwasty spod zywoplotu
I zapraszam do korzystania z wyszukiwarki we własnym zakresie, to nie jest trudne

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Przeczytałam dokładnie wypowiedzi w podanych linkach. Nie do końca o to mi chodzi. Moje agresty są już dużymi krzewami. Pomiędzy krzewami nie sprawia mi problemu usunięcie chwastów.Problemem jest drobniutka trawa, która wyrasta w środku krzewu. Agrest ma kolce co jest utrudnieniem, a jeszcze ta trawa tak mocno jest zakorzeniona, że nie mogę wyrwać jej z korzeniami ponieważ się urywa.Wykopanie krzewu i posadzenie go od nowa też nie jest skuteczne ponieważ w środku krzewu ziemia i trawa są jak "beton"(wykopałam jeden) Pędzelkowanie raczej tez odpada bynajmniej na razie Dlatego więc zadałam takie pytanie. W wyszukiwarce nie znalazłam odpowiedzi na mój problem - pozbycie się trawy ze środka dużych krzewów.
Re: Sposoby na trawę w agreście
Witaj
Przytnij możliwie silnie, usuwając stare pokładające sie pędy, najlepiej pomaga obłożenie krzewu świżo skoszoną trawą i powtarzanie tego zabiegu przez cały sezon. To działa
Przytnij możliwie silnie, usuwając stare pokładające sie pędy, najlepiej pomaga obłożenie krzewu świżo skoszoną trawą i powtarzanie tego zabiegu przez cały sezon. To działa
Czy w środku też wyłożyć trawę?
Opryskaj Fusilade zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można kupić w małych (100 ml.) opakowaniach.
dziękuję bardzo za odpowiedzi