Jak pewnie wiecie, mam na imię Michał i mam 18 lat

"Przerabiałem" wiele roślin, dużo mi z nich padło, jak wiadomo z powodu niewiedzy ;P. Teraz już dysponuję wystarczającymi informacjami w tym zakresie

Teraz przejdźmy do konkretów, czyli moich podopiecznych :P.
Zauważyłem, że dużo osób wstawia tutaj zdjęcia roślin "z teraz". Ja chciałbym zrobić trochę inaczej. Pokażę Wam drogę, jaką musiałem przejść z moimi roślinami, by dojść do efektu końcowego, opatrując foty odpowiednim komentarzem

Oto pierwsze zdjęcia, resztę pokażę Wam stopniowo.
hoja carnosa (maj 2008)

Będąc jeszcze przed wejściem Polski do UE, byłem z rodziną na festynie organizowanym na Wielkanoc lub na Boże Narodzenie na Rynku Głównym. Kupiłem tam sadzonkę Hoyi za 2zł (!) od pewnego miłego Pana, którego można spotkać na wystawie na Klimeckiego na wiosnę lub jesień :P. Rozrosła się okropnie, mimo ciągłych ataków wełnowców kwitła na kilkudziesięciu kwiatostanach, a na jednym z pierwszych przez blisko kilka lat. Z powodu złego jej prowadzenia musiałem ją wyrzucić i zrobiłem z niej sadzonkę widoczną na zdjęciu. Zrobiłem ją w zeszłym roku w maju.
Oto kolejne zdjęcia, jak się rozrastała w ciągu roku.
czerwiec 2008

wrzesień 2008

Bugenwilla (wrzesień 2008)

Ta pierwsza roślina to moja. W tle widać inne sadzonki, o których później. Jeśli ktoś uważa, że trudno zrobić sadzonki Bugenwilli, to ma niestety rację

To na razie tyle, nie martwcie się, będą następne zdjęcia ;:106 A ich jest ogrom ;)
Pozdrawiam,
Fenir
Ps: Gdyby ktoś był zainteresowany, oto mój wątek o kaktusach http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=25360