Identyfikacja Ziel-ona
- MartaG
- 500p
- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Identyfikacja Ziel-ona
Sądząc po fragmencie liścia który ledwo widać to Viola palmata, fiołek dłoniasty.
Pozdrawiam, Marta
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Na szczęście, oprócz różnych śmieci, ludzie też wyrzucają ciekawsze rzeczy, i na poboczu drogi obok działek niedawno było niebiesko od szafirków. Czekam, za ile lat zaczną kwitnąć tulipany, bo też sporo listków już widać.
Ja dosyć dawno przywiozłam ze skraju lasu krzaczek agrestu - mam teraz różne odmiany, ale ta mi najlepiej smakuje. Leśne poziomki tak mi się rozrosły, że w niektórych miejscach robią za trawnik, nie nadążam ze zbieraniem.
Ja dosyć dawno przywiozłam ze skraju lasu krzaczek agrestu - mam teraz różne odmiany, ale ta mi najlepiej smakuje. Leśne poziomki tak mi się rozrosły, że w niektórych miejscach robią za trawnik, nie nadążam ze zbieraniem.
Waleria
- Ziel-ona
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
Walerio zgadzam się z Tobą. Mieszkam blisko działek, które są ogrodzone wysokim murem od pół i lasu, do którego chodzę na spacery. Ludzie wyrzucają za to ogrodzenie wszystko co jest im zbędne na działce. Oprócz worków, butelek, starych doniczek można znaleźć naprawdę super fajne roślinki. Mam w ogrodzie dzięki działkowiczom-śmieciarzom min.: białe i niebieskie szafirki, koronę cesarską, tulipany, fiołki, kokorycz, pierwiosnki...a na polu za murem rośnie tyle konwalii, rudbekii i słonecznika szorstkiego, że głowa boli 

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: