Kubeł na śmieci- jak skutecznie go przysłonić.
Kubeł na śmieci- jak skutecznie go przysłonić.
Cześć,
jak w temacie. Czy macie jakieś pomysły w kwestii zasłonięcia kubła na śmieci?
Chętnie jakieś zdjęcia...
Osobiście zastanawiam się nad jakąś lekką konstrukcją drewnianą (płotek z małą furtką) a to może porośnięte jakimś pnączem? Może wiciokrzew?
Pozdr.
jak w temacie. Czy macie jakieś pomysły w kwestii zasłonięcia kubła na śmieci?
Chętnie jakieś zdjęcia...
Osobiście zastanawiam się nad jakąś lekką konstrukcją drewnianą (płotek z małą furtką) a to może porośnięte jakimś pnączem? Może wiciokrzew?
Pozdr.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli jest miejsce i możliwość, można posadzić jakieś iglaki wąskokolumnowe na kształcie kwadratu otwartego z jednej strony i tam wsuwać kosz 

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapominasz o gałęziach - po 2 latach zakryją kubeł.wronek89 pisze:A zimą wcaleMiszka007 pisze:Ja bym posadził winobluszcz (kilka sadzonek) i dał mu jakieś podpory. Najlepsza byłaby siatka, ale kiedyś też widziałem plastikowe cienkie druciki. Winobluszcz rośnie bardzo szybko, więc na jesień już będzie go sporo.
Pozdrawiam
Michał
Michał
- wronek89
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 mar 2006, o 13:40
Częściowo 8)Miszka007 pisze:Zapominasz o gałęziach - po 2 latach zakryją kubeł.wronek89 pisze:A zimą wcaleMiszka007 pisze:Ja bym posadził winobluszcz (kilka sadzonek) i dał mu jakieś podpory. Najlepsza byłaby siatka, ale kiedyś też widziałem plastikowe cienkie druciki. Winobluszcz rośnie bardzo szybko, więc na jesień już będzie go sporo.
Czepiasz się ;:116wronek89 pisze:Częściowo 8)Miszka007 pisze:Zapominasz o gałęziach - po 2 latach zakryją kubeł.wronek89 pisze:A zimą wcaleMiszka007 pisze:Ja bym posadził winobluszcz (kilka sadzonek) i dał mu jakieś podpory. Najlepsza byłaby siatka, ale kiedyś też widziałem plastikowe cienkie druciki. Winobluszcz rośnie bardzo szybko, więc na jesień już będzie go sporo.
Pozdrawiam
Michał
Michał
Jestem za winobluszcz ładnie wszystko zakryje w krótkim czasie, a jezeli chodzi o podpory to ja niedługo będe najprawdopodobniej na jedną scianę domu metalowe podpory betafence zakładać myslę, ze to dobra opcja a na tym murku też spokojnie można zamocować je.Miszka007 pisze:Ja bym posadził winobluszcz (kilka sadzonek) i dał mu jakieś podpory. Najlepsza byłaby siatka, ale kiedyś też widziałem plastikowe cienkie druciki. Winobluszcz rośnie bardzo szybko, więc na jesień już będzie go sporo.
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Na allegro, w dziale Dom i ogród, wpisz hasło "na śmietnik". Jest tam za jedyne
300 zł, drewniania, funkcjonalna obudowa na śmietnik. Rozmawiałyśmy kiedyś z Hanką nt takich obudów i podsunęła fajny patent. Zamontować przy klapie drewnianej taki teleskopowy wysięgnik (czy jak to sie nazywa) od klapy bagażnika samochodowego. Łatwiej sie będzie otwierać 

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- Rodusik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam ten sam problem. Jeszcze nie dojrzałam do tego co z nim zrobić ?
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika