Mildex firmy Bayer

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
wladziu89
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lut 2009, o 17:25

Mildex firmy Bayer

Post »

W jakiej temperaturze można stosowac Mildex firmy bayer? Wie ktos moze? Można stosowac go juz teraz? To jest oprysk profilaktyczny ? Mozna go stosowac zeby zapobiegac?
wladziu89
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy w czasie zimy jest szansa na choroby grzybowe?
wladziu89
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

to jakie należy i można stosować teraz opryski?
wladziu89
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Władziu, zerknęłam do ubieglorocznego programu ochrony drzew owocowych to w tej chwili, w temp. powyżej 6 stopni powinno się opryskiwać brzoskwinie(kędzierzawość). Z własnego doświadczenia mogę Ci podpowiedzieć, że drzewko trzeba baaaaardzo kokładnie pokryć preparatem i to przed nabrzmiewaniem pąków . W okresie bezlistnym można opryskiwać też morele, tuż przed pękaniem pąków śliwy (torbiel śliwek), jabłonie-tuż przed lub w okresie pękania pąków (kwieciak jabłkowiec), następne opryski są w fazie pękania pąków. Ale po co chcecie lać tą chemią? musicie?
wladziu89
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Bardziej myślałem o drzewkach ozdobnych.. Jakieś zapobiegawcze albo coś aby roślina odżyła po zimie
wladziu89
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

przykro mi, ale Ci nie pomogę. Z drzewek ozdobnych na działce mam tylko lilak, na więcej brak miejsca.
wladziu89
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

szkoda ale dziekuje :)
wladziu89
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40

Post »

wladziu89 pisze:Bardziej myślałem o drzewkach ozdobnych.. Jakieś zapobiegawcze albo coś aby roślina odżyła po zimie
Roślina żeby odżyć po zimie nie potrzebuje chemii. Grzyby zazwyczaj dosięgają liści, więc teraz raczej sie nie pryska. Szczególnie nie na siłe. Pryskaj zapobiegawczo jeśli wiesz, że jest duże ryzyko danej choroby, np. w sąsiedztwie lub już kiedyś wystąpiła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”