Dziękuję bardzo, za pomoc w identyfikacji

Niektóre opinie się różnią, więc trudno teraz wybrać, tym bardziej, że na zdjęciach z podanymi przez Was propozycjami, niektóre odmiany są wręcz takie same.
Odnośnie iglaka nr 1, to tutaj mam największy mętlik, padły trzy propozycje, a każda inna. W późniejszym terminie dodam kolejne fotki, może wówczas się coś wyjaśni.
Odnośnie drugiego, to jest zgodność. A czy poniższe iglaki, to ta sama odmiana ?
Odnośnie iglaka nr. 3, to padła propozycja Jałowiec rozesłany 'Nana', czyli rozumiem, że powinien być płożący. Może fotografia nie bardzo ukazła faktyczny wygląd, dlatego proszę zobaczyć na poniższą fotkę. Czy on może być płożący ?
Czwarty iglak, to faktycznie odm. 'Holger'
Piąty, też mi się wydaje, że cyprysik groszkowy, z czasem zobaczymy, czy faktycznie ' Aurera Nana', obecnie wydaje się, że tak.
Jeżeli chodzi o iglaki 6 i 7, to tutaj dodam kolejne fotki, bo na tych słabo widać.
Iglak 8, to Cyprysik Lawsona 'Ellwoodii', a ja myślałem, że 'Blue Surprise'. A może poniższy iglak, to 'Blue Surprise'. Jest on wrażliwy, bo nawet u mnie nad morzem przemarzł, a przecież zimy w tamtym roku raczej nie było.
Iglak nr. 9, to raczej nie odm. 'Zebrina', jak widać na fotkach, ma takie jasne odcienie, które na zdjęciu są wręcz identyczne, jak w rzeczywistości. Wydają mi się one bardzo charakterystyczne. Jeżeli chodzi o propozycję Ch. L. ' Stardust', to na fotkach w necie, nie widać tych jasnych "plam", choć poza tym, jest identyczny.
A może zanim dodam, dodatkowe fotografie, damy radę z identyfikacją tego jałowca ?
10.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc