Konstrukcje podtrzymujace drzewa
-
- 50p
- Od: 3 gru 2007, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Konstrukcje podtrzymujace drzewa
Witam,
wiem, ze to nie jest to forum, ale może ktoś mi udzieli pomocy i powie gdzie można dostac drewniane bale do zakladania szpalerow wzdłóż rzedu drzewek, praktykowalem betonowe, ale slyszalem ostatnimi czasy ze drewniane sa lepsze. Może ktoś zna jakąś firmę zajmujaca sie produkcja takich bali, strona internetowa, jakies namiary... Proszę o pomoc
pozdr
bartusiiiek
wiem, ze to nie jest to forum, ale może ktoś mi udzieli pomocy i powie gdzie można dostac drewniane bale do zakladania szpalerow wzdłóż rzedu drzewek, praktykowalem betonowe, ale slyszalem ostatnimi czasy ze drewniane sa lepsze. Może ktoś zna jakąś firmę zajmujaca sie produkcja takich bali, strona internetowa, jakies namiary... Proszę o pomoc
pozdr
bartusiiiek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2008, o 18:51
Re: Konstrukcje podtrzymujace drzewa
Rozumiem, że masz na myśli konstrukcję podtrzymującą rzędy drzew - a nie same drzewa (trochę tu "myli" pojęcie "do zakładania szpalerów"). Po pierwsze takie drewniane pale muszą być dużej średnicy; po drugie z wytrzymałego drewna; po trzecie - bez impregnacji na pewno się nie obędzie. I wcale nie jestem przekonany czy wyjdzie taniej niż betonowe rusztowanie... Dlaczego uważasz, że będzie lepsze drewniane? Jeżeli masz "dojścia" do drewna - być może będzie nieco tańsze - ale lepsze?bartusiiiek pisze:...drewniane bale do zakładania szpalerów wzdłuż rzędu drzewek, praktykowałem betonowe, ale słyszałem ostatnimi czasy ze drewniane są lepsze
Pozdrawiam serdecznie

PS. w cytacie poprawiłem błędy ortograficzne (korzystaj z edytora

Witam.
Odpowiedniej jakości impregnowane bale drewniane,kupowane legalnie ,są droższe od betonowych.
PS Na prawdę dziwię się ,że nie chcesz zajrzeć na forum bardziej odpowiednie dla tego typu pytań.Poza tym ,akurat to pytanie świadczy o tym,że nigdy nie byłeś na żadnych targach,spotkaniach sadowniczych-tam na każdym z nich są obecne firmy produkujące takie konstrukcje.W przyszłym roku w styczniu ,będą spotkania w Warszawie,Grójcu,Sandomierzu,Limanowej.Polecam wybrać się na jedno z nich.
Hej.
Odpowiedniej jakości impregnowane bale drewniane,kupowane legalnie ,są droższe od betonowych.
PS Na prawdę dziwię się ,że nie chcesz zajrzeć na forum bardziej odpowiednie dla tego typu pytań.Poza tym ,akurat to pytanie świadczy o tym,że nigdy nie byłeś na żadnych targach,spotkaniach sadowniczych-tam na każdym z nich są obecne firmy produkujące takie konstrukcje.W przyszłym roku w styczniu ,będą spotkania w Warszawie,Grójcu,Sandomierzu,Limanowej.Polecam wybrać się na jedno z nich.
Hej.
-
- 50p
-
- 50p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2008, o 18:51