Czy warto walczyć ze stereotypem: kobieta a mężczyzna?

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
gosia m.
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 sie 2006, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czy warto walczyć ze stereotypem: kobieta a mężczyzna?

Post »

...czwartek przed południem - walczę z drutem ogrodzeniowym, a właściwie to ze rdzą, zmechanizowana przez męża w bosha i szczotkę drucianą... zajęcie mało ciekawe coś w rodzaju świstaka z reklamy, który "siedzi i zawija w te sreberka..." Nagle na choryzoncie pojawia się Pan - na moje oko koło 30-tki - i z usmiechem na twarzy oswiadcza, że jakoś mu to nie pasuje...dziewczyna z czymś tam w dłoni wykonuje zajęcie typowo męskie... trochę zaskoczona pytam: czemu jest to takie dziwne? No bo tak - słyszę w odpowiedzi. No i masz - ciągle ten stereotyp - kobieta do garów a mężczyzna na polowanie hehehe. No i co Wy na to? :wink:
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 maja 2005, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: czy warto walczyć ze stereotypem: kobieta a mężczyzna?

Post »

gosia m. pisze:.kobieta do garów a mężczyzna na polowanie hehehe. No i co Wy na to? :wink:
To jest bardzo przyjemna perspektywa ;:1 ;:1 ;:1
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kobieta gotuje to co upoluje mąż, tak to już jest. Chyba nie chciałabyś się sama wybrać do ciemnego lasu na polowanie? :wink:
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Tak zależy dla kogo... chyba tylko dla mężczyzny.
Kilka lat temu w łazience postanowiłam zminic suszarke podwieszaną pod sufit. Kupiłam więc nową i zadałam sprawe mojemu mężowi, który właśnie wylegiwał sie przed TV. A on mi nato:to nie jest takie proste bo w suficie jest beton a pionowo w górę trudno jest wiercić. Wkurzyłam się. Wzięłam wiertarkę założyłam wiertło odpowiednie, rozebrałam sie do bielizny stanęłam na wannie w rozkroku i zaczęłam wiercić. Mąż zdziwiony zaglądał co robię i podśmiewał się że nie mam szans.
Udało mi się wywiercić wszystkie otwory i zawiesić suszarkę. Oczywiście musiałam natychmiast wykąpac się bo byłam obsypana betonem.
A jaką z tego mam korzyść. :?: Żadną bo teraz wiercę, szpachluję, maluję, szlifuję, kłade listwy podłogowe, wymyslam ozdobne tynki, ustawiam meble. Ostrzegam jak się chłopu pokarze, że się coś umie to ma sie przechlapane.
A stereotypy i tak zostają. Każdy napotkany facet jak rozmawia ze mna dziwi sie że orientuję się w wielu "męskich" sprawach i jest baardzo zaskoczony. Bo on sobie mysli co taka baba może wiedziec skoro tylko miesza w garach :evil:
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Urządziłam sie w podobny sposób,wiecie :?:
Uważajcie młode mężatki, ONAK,pomyślałam o Tobie w tej chwili.Miłość,miłością ale niech was nie zaślepia, bo potem z jednej wykonanej za męża ,roboty robi się ciąg.A przecież chcą w nas widzieć też,te słabe,słodkie....więc nie zabierajmy im marzeń. ;:166
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Popieram Elizę i Kryśkę. Pdświadomie to wyczułam i nie dałam się wciągnąć w te męskie gierki.
Choć nieraz zakupy taszczę ale przynajmiej mam coś w zanadrzu. ;:2

Pozdrowionka.
Awatar użytkownika
elmarek
---
Od: 25 lut 2006, o 16:47
Kontakt:

Post »

Elizo potrafisz pobudzić wyobraźnię swoimi postami ;:80
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Re: czy warto walczyć ze stereotypem: kobieta a mężczyzna?

Post »

gosia m. pisze:...oswiadcza, że jakoś mu to nie pasuje...dziewczyna z czymś tam w dłoni wykonuje zajęcie typowo męskie... trochę zaskoczona pytam: czemu jest to takie dziwne? No bo tak - słyszę w odpowiedzi. No i masz - ciągle ten stereotyp - kobieta do garów a mężczyzna na polowanie hehehe. No i co Wy na to? :wink:
A może ten mężczyzna uważał, że delikatne rączki kobiety są do całowania a nie do brudnej roboty z rdzą?

A Twój mąż był tak zapracowany, że nie mógł wykonać tego czyszczenia? Może wybrał się właśnie na polowanie. :lol:

A stereotyp kobieta - mężczyzna. To nie stereotyp, to natura.
Mietek.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

my Polacy nie jesteśmy wyjątkiem ale patrząc na inne narody, to tam kobiet nie ma, są "przedmioty"
Np.: cyganki, muzułmanki, zakonnice, murzynki, itp. Biblia też "coś" o tym wspomina.
A może czegoś nie wiem?
Emancypacja kobiet w Polsce to w zasadzie dążenie ich do władzy nie tylko nad mężem.
A mężczyzna nie potrafiący w domu zrobić drobnych robót czy napraw, to du....................................że diecko. :wink:
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 maja 2006, o 15:50

Post »

;:138 Elizo zgadzam się z Tobą całkowicie .Nasi panowie to takie większe dzieci kupić im kolejke i już sie będą bawić i nic w koło nie widzą no może jak zgłodnieją to zawołają jeść i powiedzą,,kobieto podaj piwo"
gosia m.
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 sie 2006, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elizo - jakże spobobał mi się Twój tekst, a zwłaszcza jego urywek "bo w suficie jest beton a pionowo w górę trudno jest wiercić." Tak, tak - to prawda - pokaż mężowi, że Cię na coś stać to zostanie to wykorzystane przeciwko Tobie hehe. No i potem wiercisz, (w między czasie gotujesz) przykręcasz, (patrzysz za dzieciakami) gipsujesz, (Twoje dzieci też) malujesz (To co pomalowały już wczesniej) hehe. Świat jest ciekawie urządzony:):):) :wink: pozdrawiam
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 maja 2005, o 13:27
Kontakt:

Post »

SATI pisze:;:138 Elizo zgadzam się z Tobą całkowicie .Nasi panowie to takie większe dzieci kupić im kolejke i już sie będą bawić i nic w koło nie widzą no może jak zgłodnieją to zawołają jeść i powiedzą,,kobieto podaj piwo"
Eee tam dzieci!
Ja to bym chciał by kobiety traktowały mnie jak psa. Dobrze karmiły, nie drażniły i często spuszczały ze smyczy.... ;:42
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

elmarek pisze:Elizo potrafisz pobudzić wyobraźnię swoimi postami ;:80
Elmarku nie wiem jak Twoja wyobraźnia ...;:163
ale ja się czułam jak gestapoo w tym rozkroku i wielką wiertarą :;230
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 maja 2006, o 15:50

Post »

janusz chyba wypowiedziałeś marzenia większości panów ;:80
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

znam takich co mają w domu nie żonę ale naczelniczkę Zakładu Karnego.!!! :?
Jakub . . . . .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”