Witam,
czy miał może ktoś do czynienia z tym agregatem? http://allegro
Chciałem na działce zainstalować prąd ale jak mi powiedziano że będzie to koło 100 PLN i własny kabel (na odcinku 100m) to zwątpiłem. Dlatego teraz szykam agregatu
Co sądzicie o tym?
Zapoznaj się z regulaminem. Link zmoderowałem. Przemo.
Jeżeli masz do 200 metrów do sieci energetycznej ,to radzę podjąć starania o podłączenie działki do prądu, kosztuje to w zależności od mocy jaką zamówisz około 2200-2500 zł- takie są stawki( skrzynka na granicy działki ).
Ja mam agregat, 2 kW, ale do sieci mam ok 250 m i czekam aż sieć się zbliży do mojej działki bo teraz musiałbym zapłacić ok 6000zł( za każdy metr powyżej 200 metrów płaci się dodatkowo). Agregat nie jest zły, ale na chwilowe zasilanie, typu podlewanie, drobne prace wiertarką, szlifierką. Na dłużej włączenie agregatu to po pierwsze koszty paliwa- wiadomo że drogie , i po drugie mam działkę ponad 40 ary, lecz przed hałasem agregatu nie ma gdzie się schować.
Możesz kupić agregat, i starać się o prąd, bo to trochę potrwa, a agregat jako rezerwa prądu to nie jest złe rozwiązanie. Pozdrawiam. Tadeusz.
Oczywiście w poście pomyliłem się. Kwota za podłączenie to koło 1000 PLN.
260 na skrzynkę
400 dla zarządu (?????)
260 dla elektryka za podłączenie kabla
no i kabel (około 100m).
Czy wiecie ile może kosztować metr takiego kabla i co to za opłata dla ROD
P.s. z agregatu chyba zrezygnuję bo tak jak mówi tadeusz48 na dłuższą mętę nie opłaca się.
Ja też radzę podpiąć się do instalacji elektrycznej. Dobry agregat trochę kosztuje ale to nie perpetum mobile i trzeba o niego dbać. I tak jak było wspomniane wcześniej hałas paliwo itp.