Preparat GREVIT 200SL

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Preparat GREVIT 200SL

Post »

Czy ktoś używał preparat GREVIT 200SL i jaka jest jego skuteczność?
Jak podają jest to "...Środek bakteriobójczy, grzybobójczy oraz wspomagający system obronny roślin przed patogenami w formie koncentratu rozpuszczalnego w wodzie, przeznaczony do opryskiwania, podlewania, zaprawiania i kondycjonowania nasion roślin warzywnych uprawianych metodą konwencjonalną, ekologiczną i integrowaną oraz uprawianych przez amatorów oraz do ochrony roślin ozdobnych uprawianych w polu i pod osłonami, a także do zaprawiania bulw i cebul roślin ozdobnych.
Środek ma podwójny mechanizm działania: - ogranicza cykl oddechowy komórek fitopatogena - ogranicza działanie enzymów zmieniających przepuszczalność błon komórkowych fitopatogena..."

Preparat ten nie ma okresu karencji. Zwalcza choroby grzybowe cebuli, marchwi, ogórka, pomidora, fasoli, grochu, pietruszki, buraka ćwikłowego, papryki ... .
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40

Post »

Wyciąg z pestek grejfruta? Coś ala Biosept?
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Ale jaka skuteczność? :?:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40

Post »

Raczej nie dowiesz się póki nie sprawdzisz, stosuję Biosept, ale na razie nie moge potwierdzic skuteczności, bo spoźniłem się z opryskami.
11krzych

Re: Preparat GREVIT 200SL

Post »

I jak było? Działa?
tomush
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 wrz 2010, o 22:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Preparat GREVIT 200SL

Post »

Stosowałem, około miesiąc temu i jestem pod wrażeniem skuteczności. Ogórki rosną i plonują jak szalone co przy tegorocznej aurze jest na prawdę dużym osiągnięciem (jak dla mnie). Polecam ten środek, tym bardziej że nie ma okresu karencji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”