Oprysk trawy Roundupem - kiedy zadziała?

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pawel91
200p
200p
Od: 4 sty 2008, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Oprysk trawy Roundupem - kiedy zadziała?

Post »

Mam środek do wypalania trawy.
Jeśli spryskam nim trawę, ile minie czasy zanim trawa zżółknie i będzie szło dać na nią korę ;:88
vegasi
100p
100p
Od: 21 mar 2008, o 01:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pozdrawiam zależy jaki to środek ,ale z reguły proces zachodzi szybcjej przy wyższych temperaturach ,na twojim miejscu bym poczekał ok 3 tygodni ,ale chcesz to miejsce wyśćiółkować korą tak to ja ci radze rozłożyć folie na tym miejscu gdzie rosła trawa i na tą folie spokojnie rozsyp kore gwarantyje ci , że chwasty nie bedą rosły :D
Awatar użytkownika
Pawel91
200p
200p
Od: 4 sty 2008, o 19:39

Post »

Jeśli tak zrobię to gleba nie będzie umiała oddychać, ani nie będzie docierają do niej woda, "pomiedzy" korą chce posadzić krzaczki :D
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2007, o 14:31

Re: Oprysk trawy.

Post »

Pawel91 pisze:Mam środek do wypalania trawy.
Szkoda, że nie da się konkretnie odpowiedzieć, ale w opisywanej sytuacji wystarczy, że środek wniknie przez liście, na co zwykle wystarcza kilka(6) godzin i po tym czasie możesz z trawą robić wszystko oprócz koszenia, a środek swoje zrobi i dotrze gdzie mu pisane. Praktycznie wysypywanie kory, czy rozkladanie folii możesz rozpocząć na drugi dzień. Oczywiście(a i ja mam wątpliwości co kryje się pod tytułem "środek do wypalania trawy") możesz dla pewności zaczekać na efekt zadziałania środka- tak jak kolega pisze- 2-3tygodnie.
Przy szerokościach kilkadziesiąt cm nie przeszkadza to w funkcjach gleby, przy większych obszarach trzeba użyć folii perforowanej lub agrowłókniny do ściółkowania(czarnej). Woda i para wodna będzie przez nią przenikać, ale rośliny nie przebiją jej.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”