nierozwinięte młode listki ?!- przyczyna ?
Re: nierozwinięte młode listki ?!- przyczyna ?
A glifosatu tam w pobliżu nie było?
Nie ,nie było !!! - one nie usychają - tylko takie są calu czas ?- na różnych roślinach w różnych miejscach ;(
nie było !!!- tego jestem pewien w 100 %
nie było !!!- tego jestem pewien w 100 %
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko jedną fotkę masz? A nie podmarzły lekko te drzewka i mają utrudniony dostęp do pokarmu?
Pozdrawiam! Gienia.
Podmarzniecie wykluczam ,temp. była pow. 10 st. Celsjusza zwłaszcza przy katalpach które późno rozpoczynają start - dostęp do pokarmu tez bym wykluczył ,wszystkie rośliny nawożone regularnie ,a są i stare drzewa które maja ze 20 lat :/zrobię zdjęcia katalpy jeszcze z tą przypadłością ;(gienia1230 pisze:Tylko jedną fotkę masz? A nie podmarzły lekko te drzewka i mają utrudniony dostęp do pokarmu?
-
Pokaż jabłoń i gruszę. A w ogóle z jakiego rejonu piszesz, że u Ciebie była taka temperatura w zimie? Anglia? Włochy? Bo chyba nie Suwałki. Nie cytuj postu na który bezpośrednio odpowiadasz.
Pozdrawiam! Gienia.
-
Dziwne, bo mieszkamy w tym samym regionie. Wyglada, na to , ze w okolicach Tarnobrzega nie było zimy a u nas w mieście ( Debica) było minus 17*C , u mnie na działce niektóre drzewka i krzewy ozdobne podmarzly. I mialy takie niewydarzone listki. Poobcinalam te podmarzniete gałązki. Nie wiem czy dobrze tam widzę nadgryziony lisc, robactwa pod spodem liści nie ma?
Może Jagusia coś podpowie.
Może Jagusia coś podpowie.
Pozdrawiam! Gienia.