Przesadzenie drzewa: klonu, brzozy, jarzębiny
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 kwie 2020, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przesadzenie drzewa: klonu, brzozy, jarzębiny
Witam serdecznie,
Jestem tu całkiem swiezy i nie potrafię znaleźć informacji nt. przesadzenia drzewa wykopanego z parku czy ogrodu.
Mianowicie, chodzi o wykopanie małego drzewka (około 20-30cm nad gruntem) z całym korzeniem.
Jeżeli w domu włożę taką "sadzonke" do ziemi w doniczce, roślina przyjmie się ?
Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam
Łukasz
Jestem tu całkiem swiezy i nie potrafię znaleźć informacji nt. przesadzenia drzewa wykopanego z parku czy ogrodu.
Mianowicie, chodzi o wykopanie małego drzewka (około 20-30cm nad gruntem) z całym korzeniem.
Jeżeli w domu włożę taką "sadzonke" do ziemi w doniczce, roślina przyjmie się ?
Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam
Łukasz
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 kwie 2020, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przesadzenie drzewa: klonu, brzozy, jarzębiny
Niestety w obu dyskusjach nie ma odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Może inaczej...
To, ze można wyhodować drzewo w doniczce z nasiona, juz wiem. Natomiast mi chodzi o wykopane z korzeniem drzewko i wsadzone do donicy.
Kolejna sprawa, to czy może wypuścić korzenie odcieta gałąź, np. brzozy czy dębu.
Pozdrawiam
Może inaczej...
To, ze można wyhodować drzewo w doniczce z nasiona, juz wiem. Natomiast mi chodzi o wykopane z korzeniem drzewko i wsadzone do donicy.
Kolejna sprawa, to czy może wypuścić korzenie odcieta gałąź, np. brzozy czy dębu.
Pozdrawiam
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przesadzenie drzewa: klonu, brzozy, jarzębiny
Termat proszę kontynuować w istniejących już wątkach czyli w jednym ze wskazanych wyżej.
Nie powielamy tematów na forum lecz przed umieszczeniem posta na forum korzystamy z wyszukiwarki i w odpowiednim temacie przedstawiamy swój 'problem'.
Nie powielamy tematów na forum lecz przed umieszczeniem posta na forum korzystamy z wyszukiwarki i w odpowiednim temacie przedstawiamy swój 'problem'.