Co z tym zrobić walczyć ??

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
tomasso
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 lut 2008, o 17:36

Co z tym zrobić walczyć ??

Post »

mianowicie chodzi o rozgraniczenie działki kilka lat temu sąsiad wziął geodete wyznaczył sobie granice podpisałem rozgraniczenie dowiadując sie ze granica przebiega zgodnie z tym co zastaliśmy w tym dniu czyli idzie po ogrodzeniu ja biorę geodete dzisiaj i mówi mi ze ucieka mi na strone sąsiada 200 m2 2 ary i mam sie z tym godzić bo pot pisałem protokuł graniczny
jak to jest sąsiadowi dodają 2 ary mi chcą teraz odjąć czy mozna walczyć o sprostowanie lup odszkodowanie finansowe co o tym myślicie ??? :( :( :( :(

Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Admin
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj.

Może pomogą Ci sami geodeci???

http://www.geoforum.geodezja.pl/list.php?1
GeoForum.GEODEZJA.PL > GeoForum PIIG'u :: GeoForum PIIG

tylko na Boga nie pisz do nich z błędami. :oops: :oops: :oops: :? :? :? :wink: :wink: :wink: ;:231
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

MOżesz walczyć o swoje na drodze cywilnej, kierując pozew do sądu rejonowego.
Protokół okazania granic sporządzony przez uprawnionego geodetę, przyjąłeś będąc przekonany o rzetelności pomiarów.
Tymczasem, po paru latach okazało się, że stan faktyczny, wynikający z protokołu okazania, z np. 1999r, nie jest zgodny ze stanem prawnym, ujawnionym w księdze wieczystej ( i/ lub OPGK).Dowód- nowy projekt przebiegu granic, sporządzony przez innego geodetę.

Sąd może kazać wytyczyć nową granicę i przesunąc ogrodzenie lub przewłaszczyć 2 ary, za cenę rynkową, na rzecz osoby faktycznie władającej - i za zgodą stron.
Janek_1983
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 sty 2015, o 18:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co z tym zrobić walczyć ??

Post »

Mogę poradzić Ci żebyś zapytał jakiegoś doświadczonego geodetę, który np: miał już styczność z takim problemem.
Poznam Regulamin Forum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”