Rosarium Uetersen
Rosarium Uetersen
Witam mam pytanie do dziewczyn które tą róże posiadają u mnie zakupiona w zeszłym roku na pniu 5szt cały sezon zdrowa bez najmniejszych objaw jakichkolwiek chorób a w tym roku koniec maja i już złapały czarną plamistość i to całkiem mocno więc proszę o opinie jak to z tą różą jest bo jak tak to normalnie wygląda to dam sobie z nimi spokój
Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rosarium Uetersen
Mam 4 krzaki. Nie są specjalnie chorowite, czasem coś złapią ale zwykle lekko. Tyle że żadna (są z trzech, różnych szkółek) nie chce być prawdziwie pnąca. Wyrosły jak parkowe.
Pozdrawiam. Sławka
Sławka nie wiem co będzie dalej ale dziś na RU jeden pączek się rozwinęło i kwiat wygląda jak dzika róźa w niczym nie przypomina kwiatka RU czekam co będzie dalej ewentualnie zetne jej wszystkie pędy a pączków ma kilkanaście na jednym pędzie
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Riwiana, powiadasz, że na pniu? I kwiatek wygląda jak dzikiej róży? Przyjrzyj się dokładnie liściom, odrostom, bo może odbiła Ci podkładka? RU ma dosyć błyszczące, ciemno zielone liście (tak mi się wydaje
).
Wiesz co ja RU mam pierwszy sezon (posadzona jesienią 2016), mam dwa krzaczuszki i też już łapią plamistość.
Obawiam się, że w tym roku "taki" urok na te tematu
Bo nie tylko na nich zauważyłam ślady choroby...

Wiesz co ja RU mam pierwszy sezon (posadzona jesienią 2016), mam dwa krzaczuszki i też już łapią plamistość.
Obawiam się, że w tym roku "taki" urok na te tematu

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Odgrzewam temat RU jak tam u was bo u mnie w pełnym słońcu z kwiatów robią się kapcie a rano dochodzą do siebie
Ewa
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Nie tylko ona gotuje się w tej wysokiej temperaturze.