Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Widzę , ze nie tylko mi tęskno do wiosny ;:168
Muszę pokusić się o więcej odmian pierwiosnków mam tylko jedną a takie są śliczne i kolorowe.
Zresztą mam więcej takich zachcianek. ;:224
Śliczny kolor tych tulipanków.
To teraz możemy razem pomarzyć o śniegu.
Miłego wieczoru ;:136
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takiego różowego tulipana też w tym roku sadziłam, bardzo małe cebulki miał, to chyba jakiś tulipan botaniczny jest. Mój się nazywał Eastern Star :)
Śnieżek by się przydał, może roślinki przestałyby wariować i kiełkować w grudniu, w dodatku taka gruba warstwa śniegu lepiej wszystko przed wymarznięciem zabezpieczy, niż kopczyki z kory :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, no głowy nie dam czy to były budleje czy lilaki, ale stawiam na budleje :D Nawet zaszłam do Agi wątków, ale ich jest stanowczo za dużo jak na szybkie znalezienie tych kilku znaczących foteczek.
Jechałaś do Krakowa przez Gdańsk? To mogłaś wpaść :lol: na kawkę. Ja kiedyś przez M zwiedziłam bardzo ładne bawarskie wioski. Tak zawierzył dźipiesowi, że zapomniał o zdrowym rozsądku i tabliczkach informacyjnych. Ale nie żałuję, były ładne widoczki. Z autostrady bym takich nie zobaczyła :;230
Zdjęcia kwietniowe pikne som. Jeszcze troszkę i tak będzie. Ja z powodu świerzbiących łapek zakupiłam doniczki, ziemię do kaktusów i chyba zabiorę się za nie po świętowaniu noworocznym.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Znowu pachnące i kolorowe zdjęcia zaprezentowałaś ;:333
Z tymi patyczkami często jest tak, że chuchamy, dmuchamy i nic, a te byle jak wetknięte w ziemię( bo szkoda wyrzucić) ukorzeniają się od ręki. Kiedyś tak właśnie zrobiłam z bukszpanem po wiosennym cięciu i dziś moja przyjaciółka ma piękne zimozielone obwódki :D
Małgosiu, pamięć Cię nie zawodzi - to były budleje :wink:
Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, Wojsławice to dla mnie w dalszym ciągu koniec świata. Prawie pięć godzin jazdy w jedną stronę i to nie sama, bo potrzebuję kierowcy. Ale czasami jeżdżę do Krakowa, to może kiedyś się uda. A swoją drogą dawno już mnie w tamtym kierunku nie poniosło...
Kwiecień cudowny :heja Tyle w nim kolorów ;:63
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Jeszcze raz zazdroszczę spotkania ;:168 . Wiosenne fotki bardzo optymistyczne ;:3 . U mnie ostatnio baaardzo mało słoneczka i każdy kolorek na wagę złota ;:333 . W wolnych chwilach przeglądam tylko kolorowe ogrody ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Na to farmaceuci powinni znaleźć jakiś lek, zbijaliby kokosy :D
A u Ciebie tyle wiosny... u mnie dziś co prawda sporo słońca, ale trawnik ścięty szronem, to nawet nie było za bardzo po co wychodzić, tylko chwasty kwitną ;:306
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Pierwiosnki bardzo okwiecone, moje chyba miały za gorąco, w ciągu słonecznych dni liście leżały na ziemi.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam o ciemnym poranku. nareszcie jetem wolna i mogę podziwiać Twoją wiosnę na fotkach i te naładowane akumulatory. :heja
Ja dzisiaj mam wielką radość przed sobą o godzinie trzynastej powitam na peronie moją siostrę.Nareszcie po wizycie kontrolnej w Poznaniu zdecydowała się wybrać do mnie :heja ;:167 :tan ;:304 ;:306
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w grudniowy poranek!

Iwonko Obrazek spotkanie zaplanowane w jesieni, bo wiedziałyśmy że trzeba się wesprzeć w tym oczekiwaniu ;:306

Lucynko to bardzo miła grupa i dobrze czujemy się w swoim towarzystwie ;:162 i dzięki stolikowi zasłanemu torebeczkami nasion i stołowi suto zastawionemu pysznościami nawet nie zauważyłyśmy braku ogrodu ;:306
Kolejne spotkania już zaplanowane więc byle do wiosny!
Dobrego dnia Obrazek

Julciu przydałby się śnieżek, bo mróz rano ścina na razie powierzchnię gleby, ale jak przyjdzie mocniejszy to roślinki będą piszczały z zimna ;:224 Ja też zapragnęłam powiększenia kolekcji pierwiosnków i mam parę świeżo posadzonych, trochę siałam a co zostanie i zakwitnie po zimie to czekam ;:204 Posadziłam też nową grządkę cebulowych i też jestem ich ciekawa jak się sprawią to poszerzę kolekcję ;:215
Czekamy na śnieg, a potem na wiosnę Julciu Obrazek
Agnieszko tulipanek jakiś czas rośnie, było ich więcej zostało tyle, ale botanicznych sporo kupiłam jesienią Obrazek Moje rośliny cebulowe siedzą grzecznie pod powierzchnią, bo u mnie raczej mroźno szczególnie nocami i niech tak póki co zostanie Obrazek

Małgosiu ja tez głowy nie dam, bo przyda się jeszcze, a szukać mi się nie chce. Ogród Aguniady nie pasuje do mojego bo to całkiem inna koncepcja i warunki!
Chciałam Martę porwać w drodze do Jaworzna w kierunku Gdańska ale się nie dała ;:185
No to podziwiam Twoje przygotowanie do siania, a chciałam dziewczyny na spotkaniu namówić na sianie kaktusów i nie dały się, jak zamawiałaś pomidory to może Kasia dołączy kaktusy do nich ;:306

Ewciu kolorowe zdjęcia wiosny i lata będą nam towarzyszyć przez najbliższe miesiące Obrazek potem może zieleń siewek.
Masz rację tak czasem bywa z patyczkami i nie tylko! zbytnie opiekowanie też nie jest dobre. Bukszpan dość łatwo się ukorzenia tylko trzeba trafić z odpowiednia porą Obrazek

Iwonko ja niestety tez potrzebuję kierowcy :D ale pojawiła się nadzieja na spotkanie, bo jazda do Krakowa przy dzisiejszej komunikacji rzeczywiście może nas zbliżyć. Jak się wybierzesz to zorganizujemy jakieś większe spotkanie ;:180

Ewelinko masz wielu gości w wątku, a część może mieszka gdzieś w okolicy to nic innego jak się skrzyknąć ;:162
Ja oknem już mi świeci ;:3 więc dzień zapowiada się pogodny! Ściskam ;:4

Malvy farmaceuci już zbijają kokosy często obiecując a nic z tego nie wychodzi ;:306
Moja trawka mało urodziwa i też ścięta mrozem i nawet żadne chwasty nie kwitną. Czasem jak mróz puści to coś wyrwę żeby rzucić kurkom ;:306

Anido pewnie pierwiosnki rosną w pełnym słońcu, a one chyba wolą lekki cień. U mnie tak rosną i wiosną są ogromne kępy, które muszę rozsadzać bo kępa z czasem brzydnie :wink:

Irenko to u mnie po 7 już jest jasno i jestem na ogół już w ogrodzie :D No to ciesz się pobytem siostry u siebie i ucałuj mocno Janeczkę ode mnie ;:196 życzę Wam zdrowia i wspaniałej zabawy ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tadam!!! sezon siania w domu uważam za otwarty!

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś co można już wysiewać?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Mario coś ty....nie za wcześnie, narobisz się i za chwilę to ci odjedzie, gdzie wysadzisz, przecież przed nami jeszcze zima...śnieg...mrozy...
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Ooooo, to ja biegnę siać przeterminowaną pelargonię ;:63 a pierwiosnki faktycznie na patelni, ale cały ogródek to patelnia, cóż poczniem, cóż poczniem?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś dotarły mi dziś moje nasionka!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”