kogra-Grażynko Jeżeli masz ochotę to siedź na tej huśtawce ile tylko chcesz.Ja jak mam wolną chwilę to to lubię tam posiedzieć.Poranna kawa też tam smakuje lepiej .
Anafalis ( dostałam w tym roku od Martusi- koziorożec

) Ale już mi się wykłada.Ale rośnie na brzegu rabaty, to nawet tak pasuje.A one tak się wykładają???
Myślałam,że u mnie tak się wyciąga do słońca.
karolacha-Karolinko Wielkie dzięki za takie pozytywne słowa o moim ogrodzie, roślinach
Ja zachwycam się twoim,o jest tam naprawdę pięknie !!!
cyma2704-Soniu Mieczyki mam już w mniejszości. Ale coś tam jeszcze jest.Już zapisałam sobie jakich kolorów ni brakuje i na wiosnę takie trzeba mi dokupić .
Kyushiu jest bardzo ładna.Jako pierwsza trafiła do mojego ogrodu i zapoczątkowała miłość i nowe niekończące się chciejstwa na hortki.
Kilka dni temu kupiłam pnącą, bo napatrzyłam się w różnych wątkach jak pięknie rośnie i pięknie kwitnie.I i ja zaczęłam jej pragnąć i oczywiście kupiłam.
Ale jak będzie u mnie rosnąć to zobaczymy .
Dzięki za przechwałki
MoniaK Witaj i w tym wątku
Dziękuję bardzo za pochwałę mojej fotografii i działki roślin.
A wiesz jak to jest z tym dokupywaniem roślin.Człowiek nie może się oprzeć.
Z innych rzeczy zrezygnuje, a rośliny to już raczej nie .Ty tez tak masz ??Zapraszam częściej
plocczanka-Lucynko Taka jestem nieoprawna, nie schematyczna dusza.Podoba mi się dużo roślin, dużo kwitnących i tak ciągle ciągnę do tego ogrodu.
Dziękuję bardzo za takie pochwałki.
Ale i u ciebie i w całości i w szczegółach jest pięknie
JAKUCH-Jadziu Już coraz mniej i tak tego trawnika zostało.A trochę przestrzeni trzeba zostawić.
Już i tak mam tych rabat , roślin duuużo.I pracy też dużo.A mój kręgosłup niestety coraz w gorszym stanie
Dorotko350 Tak to jest z tym kupowanie, czasami są pomyłki, i to nie tylko z marketów.Ja też tak miałam.
A z zaglądaniem to i pożyteczne rzeczy też są, nie tylko nowe chciejstwa. Często i ja coś sobie u kogo zdefiniuję, co nam NN.
Dzięki za mile słowa.
Ale u ciebie to dopiero jest czar ogrodowy

U mnie daleko do ciebie .ale to co już mam i tak mnie cieszy
iwek-Iwonko Ależ proszę zapisuj wszystkie hortki bo są piękne
Dalie w tym roku nawet ładnie rosną i pięknie kwitną.
Kasiu100780 Wielkie dzięki za odwiedziny i mile słowa
patkaza-Agnieszko Witaj, dawno ciebie u mnie nie było
Jeżówki własnie nie wszystkie mi pięknie kwitną.Połowa tak, a połowa nie.Dwie wcale nie zakwitły
Na pewno robisz wszystko dobrze,Ale nie wiem czemu one tak rośną
clem3-Małgosiu Oj oznaki jesieni już niestety sa. Tak to już pierwszy marcinek zakwita
Aguss85-Agnieszko Lubisz fiolety??Ja lubię rożne kolorki.
Ten marcinek rózowy jakoś tak pod koniec sierpnia już rozkwita.
Wcale jeszcze nie chcę jesieni.Ale moje chcę , czy nie chce to tylko takie babskie gadanie.
Dziękuje i fajnie,że bukiecik się podoba

Ja lubię na tarasie takie naturalne .

Od lewej: Hortensja bukietowa Kyushiu, hortensja ogrodowa Adria i hortensja bukietowa Limelight

Na pierwszym planie -Hortensja Adria i Limka

Kruszczyca złotawka

Hortensja bukietowa Bobo

Hortensja ogrodowa Bavaria