Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

obydwa są piękne. ten pierwszy ma śliczne piedżki i dużo pędzików. drugi ma ciekawe ubarwienie płatków i fajnie wygląda z tymi krótkimi pędami.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oba są śliczne :) Od razu po obejrzeniu fotek humor mi się poprawił :wink:
W tym pierwszym podobają mi się kwiatki wystające spomiędzy liści - ciekawy widok :shock:
A w drugim... po prostu bije od niego ciepłem :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Aniu L, ten zapach przypomina mi bez :wink:
Storczykowa cieszę się że ci się podobają, na początku nie byłam zadowolona że ten pęd jest taki krótki, ale efekt końcowy jak najbardziej na plus :lol:
Anusska taki miałam zamiar, poprawić wszystkim humor :wink:
jeśli chodzi o tego kremowego, ten jeden pęd wyrósł bardzo krótki i nie podpierałam go do góry tylko nieco uniosłam plastikową "obrączką". Całość ma niecałe 20 cm wysokości, więc to taki pół miniaturek :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie Phalaenopsisy zwykle mają krótkie pędy. rzadko przekraczają 40 cm. najdłuższy pęd ma biały, ma ok. 80 cm, ale jest wygięty, zwieszający się.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

U mnie najdłuższy pęd ma ten różowy "pierworodny", ponad 60 cm. A reszta nie przekracza 30. Ten żyłkowany ma 28 cm, ale zdziwiłam się że urósł taki krótki bo jak go kupiłam to miał długaśne pędy, jakieś 65 cm. Ale wtedy wydaje mi się wyglądał mniej korzystnie bo kwiaty wydawały się mniejsze :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kupne zwykle mają dłuższe pędy... może są czymś pędzone zanim trafią do sklepów. w domu są pędy krótsze, ale przynajmniej nie zajmują tyle miejsca i nie są takie wybujałe. jak pęd jest za długi to Phalaenopsis może się przewracać pod jego ciężarem. ponad rok temu miałam na stoliku kilka Phalaenopsisów o długich pędach i czasem przez to spadały ze stołu, bo je pędy przeważały... i potem miały połamane kwiatki. moje pędy są krótsze i mają mniej kwiatów, ale przynajmniej są moje, wyrosły dzięki mojej opiece i dają dużo radości.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ale cudeńka , przepiękne storczyki masz , pięknie i obficie kwitną ! :shock: :D Wielkie brawa ! ;:215 ;:215 ;:215 . Takie jak Twoje 2 , te na ostatnich fotkach to bym bardzo chciał :roll: :wink: :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Asieńko kremowy w kropy cudnyyyy ;:138 a ten drugi, taki koralowy przepiękny :lol:
Twój pierworodny identyczny jak mój (tak jak wcześniej gadałyśmy :wink: ) ;:1
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Fakt, oba piękne, ciepłe i słoneczne, podnoszące humor! Mi również podobają się takie krótkie pędy, nie mam nic przeciwko żeby i moje takie rosły :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja kiedyś byłam zawiedziona, widząc krótkie pędy moich Phalaenopsisów, ale teraz bardziej podobają mi się krótkie niż takie wybujałe. z moich obecnie kwitnących wszystkie oprócz białego mają krótkie pędy, ale biały też nie wygląda na taki długi, bo jest zwieszający się. sam się tak ukształtował i ładnieto wyglądało, zwłaszcza, jak miał dużo kwiatów, bo teraz ma mniej, tylko na końcach.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, ale piękny jest ten kremowy :shock:
Uwielbiam takie kolorki :D
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Asiu,Twoim pieguskiem juz się zachwycałam,ale co tam,nie zaszkodzi drugi raz-jest cuudowny ;:1 .Drugi łososiowy z żyłkami tak samo.Mam podobnego tylko że mój ma mniej wyraźne żyłki,bardziej rozmazane.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Tulipanku dzięki za odwiedziny i miłe słowa :oops: :lol: ja też co i rusz bym chciała jakieś nowe kolorki na parapecie ale rozsądek (czyt. brak miejsca :twisted: ) bierze górę :roll:

Gosiu cieszę się że moje falenopsisy Ci się podobają :wink: ten łososiowy masz rację, bardziej w koralowy wpada, wydaje mi się że jest nieco ciemniejszy niż jak go kupiłam, ale może to tylko złudzenie (i moja chora wyobraźnia :lol: tyle się naczytałam w wątkach Dziewczyn o zmianie koloru w kolejnym kwitnieniu że chyba i ja podświadomie takiej wypatruję i sobie wmawiam że jest inny odcień :oops: :lol: najpiękniejsze są te jego kwiaty zaraz po rozwinięciu, prawie bordo :shock: a potem blakną :roll: )

Agnieszko, u mnie teraz większość ma takie krótkie pędy, zaczyna kwitnąć biały z przedłużenia pędu i wkurza mnie że jest taki dłuuuugi łysy badyl :twisted: , długo długo nic i na koncu kwiaty :lol: zrobię fotki niebawem, ma 8 pączków, na razie 2 rozwinięte :wink: )

Teresko, Elizo, ten kremowy w piórka obrośnie od Waszych pochwał :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asieńko a niech obrasta :lol: :lol: :lol: ja też pochwalę jeszcze raz :wink: jest bajecznie piękny :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dorociu bardzo Ci dziękuję w jego imieniu :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”