Przydomowy ogródek Eweliny .
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Mój ogródek w porównaniu do Twojego ma ponad tydzień opóźnienia. Piękna wiosna.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Ojej jest już na co popatrzeć u Ciebie, bardzo ładne rabatki. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż miło pospacerować po ogrodzie zwłaszcza teraz gdy wszystko się ładnie zazieleniło a ogródek nabiera kolorków.
. Tak właśnie mi się podoba i za to najbardziej lubię wiosnę. Rabatki wyszły super, takie fikuśne. Nie lubię kanciatych. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Ewelinko!
Proszę częściej o takie męczenie
Pokazałaś więcej roślin i ujęć niż zwykle. Wszystko świetnie się prezentuje i kota masz słodkiego wygłaskaj go proszę. Wszystko pięknie kwitnie, szczególnie tulipany
Dobrej nocy życzę i pozdrawiam
Proszę częściej o takie męczenie

Dobrej nocy życzę i pozdrawiam

Ależ kolorowo!
To to takie żółte jest śliczne
I taaaaki flox
Kocurek też niczego sobie
Na końcu ścieżki posadź krzaka/drzewo,w które kompletnie wpadłaś,numbero uno
To to takie żółte jest śliczne

I taaaaki flox

Kocurek też niczego sobie

Na końcu ścieżki posadź krzaka/drzewo,w które kompletnie wpadłaś,numbero uno

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No no..fajne te zdjęcia z perspektywy. Widać jak to wszystko się zmienia i nabiera rozmachu.
Migdałek już Ci kwitnie? U mnie dopiero pączki zobaczyłam tydzień temu. No tak..ale zapomniałam że ty masz podgrzewanie
.
Migdałek już Ci kwitnie? U mnie dopiero pączki zobaczyłam tydzień temu. No tak..ale zapomniałam że ty masz podgrzewanie

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że u Ciebie tulipany w pełnym rozkwicie
Ja na większość wciąż czekam , ale pierwsze już cieszą

Ja na większość wciąż czekam , ale pierwsze już cieszą

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
U mnie dzisiaj pogoda nieciekawa
. Deszcz pada z różną intensywnością raz mocniej raz słabiej i tak od rana a właściwie od nocy bo w nocy lało bardzo mocno. Emilka znowu się rozchorowała i do przedszkola nie poszła
.Zaczyna mnie to martwić bo więcej jest w domu niż w przedszkolu. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni bo zawsze taka zdrowa była a tu teraz taki cyrk
. Auto mamy w naprawie więc jestem uziemiona trochę
. Mam nadzieję, że jutro albo ostatecznie w środę będzie sprawne bo planuję wyjazd do szkółki a w weekend wybieram się w moje rodzinne strony. Muszę odwiedzić mojego bratanka bo jeszcze nie widziałam Malucha a skończył już miesiąc
. Małżonek zostanie w domu z młodszą córką a ja pojadę. Ze względu na pogodę nie planuję dzisiaj żadnych prac na zewnątrz . Od jutro ma być znowu słońce więc będę działać. Pokażę jeszcze kilka wczorajszych fotek .
Izo bardzo mi miło czytać takie słowa
. Nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy i jak bardzo buduje do dalszej pracy. Staram się jak tylko mogę i na ile tylko czas mi pozwala. Ogród to moja miłość ,odskocznia od codziennego życia . Uwielbiam sadzić , przesadzać i tworzyć zakątki mojego ogródka. Jako początkująca może nie zawsze wszystko wychodzi ale staram się jak mogę. Bardzo dziękuję Ci za komplementy i słowa uznanie
.
Annabellka .

Iwonko moje tulipany kwitną ale mam jeszcze sporo takich w pąkach . Jeszcze nie wszystkie się otworzyły więc czekam na nie z niecierpliwością . Bardzo dziękuję za takie budujące słowa. Tak jak pisałam Izie, staram się jak tylko mogę ale jeszcze bardzo wiele mi brakuje do takiego ogrodu o jakim marzę
. Może za jakiś czas jak wszystko ładnie podrośnie i nabierze krzepy. Brakuje mi krzewów i drzew bo one są póki co małe więc jak podrosną stworzą pewne ramy mojego ogródka.

Asiu dziękuję bardzo, również ślę pozdrowienia
.

Małgosiu z przyjemnością Cię pomęczę
. Czekam tylko na kolejne tulipany i inne rośliny
.

Kasiu u Ciebie też jest pięknie i będzie jeszcze ładniej
.

Rafik dziękuję Ci bardzo. Owszem jest na czym oko zawiesić w tym roku bo na szczęście posadziłam jesienią tulipany i inne . W zeszłym roku była u mnie baaardzo uboga wiosna. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz więcej roślin bo to na prawdę świetna pora roku .

Zeniu ja tez lubię taki kształt rabat. Jakoś tak od początku je tak prowadziłam intuicyjnie
. Ja również uwielbiam wiosnę , tą soczystą zieleń i rośliny budzące się z zimowego snu . Endorfiny buzują i nie ma mowy o żadnej depresji
.

Marysiu pokazałam więcej zdjęć bo miałam czas i mogłam trochę popstrykać aparatem. Poza tym pokazuje się coraz więcej koloru . Po odwiedzaniu Waszych ogrodów mam apatyt na jeszcze więcej roślin wiosennych których nie mam . Jest ich sporo więc będzie co kupować
. Kot wymiziany wedle życzenia. Pozdrawiam.

Tulap ścieżka prowadzi za stodołę a tam póki co rosną tylko czarne porzeczki .Na fotce nie widać. Może stworzę tam kącik słodkości
. To żółte to smagliczka skalna w zbliżeniu. Cudne słoneczko z niej
.Floksy bardzo mi się rozrosły . Kupiłam je w zeszłym roku jako niewielkie sadzonki a teraz tworzą piękne , kolorowe poduchy .

Madziu migdałek kwitnie i bardzo mi się podoba
. Twój na pewno też zakwitnie , ja w tym roku mam jakoś wszystko trochę szybciej niż w ubiegłym .

Agnieszko to mój pierwszy rok z tulipanami. Poprzednie zakończyły się klęską i nie było ani jednego kwiatka . Wygniwały mi bo mam cięższą ziemię . Mądra po szkodzie jesienią przy sadzeniu dodawałam sporo piasku i mieszałam żeby tą ziemię im trochę rozluźnić. Zdało egzamin jak widać. Szkoda mi tylko jednej rabaty bo nornice zjadły mi tam tulipany a miałam takie czerwone i pomarańczowe odmiany. Na przyszły rok posadzę tam w koszyczkach .

Pozdrawiam i życzę udanego dnia Wszystkim
.

U mnie dzisiaj pogoda nieciekawa

Izo bardzo mi miło czytać takie słowa

Annabellka .

Iwonko moje tulipany kwitną ale mam jeszcze sporo takich w pąkach . Jeszcze nie wszystkie się otworzyły więc czekam na nie z niecierpliwością . Bardzo dziękuję za takie budujące słowa. Tak jak pisałam Izie, staram się jak tylko mogę ale jeszcze bardzo wiele mi brakuje do takiego ogrodu o jakim marzę

Asiu dziękuję bardzo, również ślę pozdrowienia

Małgosiu z przyjemnością Cię pomęczę

Kasiu u Ciebie też jest pięknie i będzie jeszcze ładniej

Rafik dziękuję Ci bardzo. Owszem jest na czym oko zawiesić w tym roku bo na szczęście posadziłam jesienią tulipany i inne . W zeszłym roku była u mnie baaardzo uboga wiosna. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz więcej roślin bo to na prawdę świetna pora roku .

Zeniu ja tez lubię taki kształt rabat. Jakoś tak od początku je tak prowadziłam intuicyjnie

Marysiu pokazałam więcej zdjęć bo miałam czas i mogłam trochę popstrykać aparatem. Poza tym pokazuje się coraz więcej koloru . Po odwiedzaniu Waszych ogrodów mam apatyt na jeszcze więcej roślin wiosennych których nie mam . Jest ich sporo więc będzie co kupować

Tulap ścieżka prowadzi za stodołę a tam póki co rosną tylko czarne porzeczki .Na fotce nie widać. Może stworzę tam kącik słodkości

Madziu migdałek kwitnie i bardzo mi się podoba

Agnieszko to mój pierwszy rok z tulipanami. Poprzednie zakończyły się klęską i nie było ani jednego kwiatka . Wygniwały mi bo mam cięższą ziemię . Mądra po szkodzie jesienią przy sadzeniu dodawałam sporo piasku i mieszałam żeby tą ziemię im trochę rozluźnić. Zdało egzamin jak widać. Szkoda mi tylko jednej rabaty bo nornice zjadły mi tam tulipany a miałam takie czerwone i pomarańczowe odmiany. Na przyszły rok posadzę tam w koszyczkach .

Pozdrawiam i życzę udanego dnia Wszystkim

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, miałaś bardzo intensywny weekend, a prezentu hortensjowego tylko pozazdrościć. Niesamowity okaz
U mnie też pada, a wczoraj wiało tak, ze pozbierałam kilka żonkili do flakonu, bo leżały połamane na ziemi
Niesamowite jak to wszystko goni, tyle co obserwowaliśmy maleńkie pączki, a dzisiaj już większość tulipanów kwitnie.
najbardziej wpadła mi w oko twoja skarpa, co tam rośnie oprócz lawendy?? Fajnie będzie wyglądała jak cała zarośnie

Niesamowite jak to wszystko goni, tyle co obserwowaliśmy maleńkie pączki, a dzisiaj już większość tulipanów kwitnie.
najbardziej wpadła mi w oko twoja skarpa, co tam rośnie oprócz lawendy?? Fajnie będzie wyglądała jak cała zarośnie

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko ale ci już wszystko pięknie kwitnie.
Hosty już masz takie duże , moje ledwo kły z ziemi pokazały . Piwonie też mam maleńkie a u ciebie już pączki... Pamiętam jak paręnaście lat temu pojechalismy z rodzicami na wesele kuzyna do Wrocławia. Jaka tam już była wiosna i wszystko pięknie kwitło a u nas daleko do tyłu...
Taka ta wiosna nierówna...
Piszesz że córeczka znów chora. Tak to jest w przedszkolu , z każdej strony wirusy atakują i zanim się organizm nauczy jak z nimi walczyć , tak będzie.
Też to przechodzilismy a teraz moja młodzież prawie wcale nie choruje.
Buziaczki dla was
i gońcie to choróbsko gdzie raki zimują.

Hosty już masz takie duże , moje ledwo kły z ziemi pokazały . Piwonie też mam maleńkie a u ciebie już pączki... Pamiętam jak paręnaście lat temu pojechalismy z rodzicami na wesele kuzyna do Wrocławia. Jaka tam już była wiosna i wszystko pięknie kwitło a u nas daleko do tyłu...
Taka ta wiosna nierówna...

Piszesz że córeczka znów chora. Tak to jest w przedszkolu , z każdej strony wirusy atakują i zanim się organizm nauczy jak z nimi walczyć , tak będzie.
Też to przechodzilismy a teraz moja młodzież prawie wcale nie choruje.

Buziaczki dla was

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Sabinko weekend był piękny więc trzeba było wykorzystać pogodę
. Hortensja jest spora więc bardzo się z niej cieszę. Oby tylko polubiła swoje nowe miejsce
. Masz rację kilka chwil ze słoneczkiem i kwiaty rozwijają się bardzo szybko. Mam jeszcze kilka odmian tulipanów w pąkach ale są trochę późniejsze. Jestem ciekawa jak będą wyglądały
. A wracając do skarpy to Cię zdziwię bo lawendy tam nie ma
. Z daleka może tak wyglądać ale to nie lawenda. Ogólnie to na tej skarpie jest taki trochę nieład bo sadziłam właściwie na początku to co miałam . Na ten moment rosną tam jałowce płożące , kostrzewy sine ( świetnie tam się rozrastają ), smagliczka skalna, trochę floksów , rogownicę , goździki pierzaste , posłonki , kosodrzewinę "Pumilio", trochę pęcherznic w ramach żywopłotu na samej górze i jeszcze jakieś drobne rośliny. Trochę to wszystko takie roztrzepane ale może będzie miało "ręce i nogi". Muszę jeszcze coś tam dosadzić bo jednak jest sporo miejsca. Tam po lewej stronie od jawora też powstaje powoli skarpa bo też jest tam różnica poziomów. Mam nadzieję, że w końcu uda nam się skończyć z tym terenem bo wygląda fatalnie.
Olu no właśnie niby w jednym kraju mieszkamy a takie różnice są. Może to i dobrze bo jak u mnie przekwitną kwiaty to u Ciebie będę mogła podziwiać je dalej
. Hosty to mam na różnych etapach, niektóre wystawiają dopiero nosy inne już ładnie pokazują listki. Emilka chora, taka trochę przeziębiona
. Ostatnio dwa dni musiałam chodzić do przedszkola na piechotę i raz nas trochę deszcz zapadał więc może to wtedy ją złapało ?? Najgorsze, że Weronika musi być zdrowa do podania botuliny a to jest 9 maja. Mam nadzieję, że dotrwa do tego bez żadnej choroby. Strasznie nie chcę żeby to wszystko mi się przesunęło bo wtedy automatycznie turnus będę musiała przełożyć na lipiec a tego bardzo nie chcę.

Olu no właśnie niby w jednym kraju mieszkamy a takie różnice są. Może to i dobrze bo jak u mnie przekwitną kwiaty to u Ciebie będę mogła podziwiać je dalej

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewelinko cieszę się,że będziesz mogła w tym roku cieszyć się tulipanami,wiosna bez tych kwiatów jakaś uboga...jesienią niewiele dosadziłam do pozostałych,ale coś zakwitnie...
Zdrówka dla córuni,w przedszkolu niestety musza odchorować,a w szkole już jest dużo lepiej
Zdrówka dla córuni,w przedszkolu niestety musza odchorować,a w szkole już jest dużo lepiej

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj EWELINKO
Zagladam i podziwiam Twoje tulipanki,poduchy floksów i cały ogród
Oby tak dalej
Wieczorne pozdrowienia

Zagladam i podziwiam Twoje tulipanki,poduchy floksów i cały ogród

Oby tak dalej

Wieczorne pozdrowienia

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko te poduchy floksowe z hiacyntami i szafirkowi wyszły bardzo ładnie warte powielenia
Zdrówka dla Emilki
pewnie w przedszkolu coś podłapała
Dobrej nocy 

Zdrówka dla Emilki

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Kochana, niestety pierwszy rok w przedszkolu często tak wygląda
Zdrówka dla córci. Ja swojego malucha inhaluję na potęgę, bo troszkę mu nosek zatyka a lada dzień wyjazd przecież.
A wiosna u Ciebie jak malowana

A wiosna u Ciebie jak malowana

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie