Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Aniu,mimo piłek i biegania za nimi ogród jakoś daje radę i nie ma uszczerbków jak widać na zdjęciach ,a jak się złamie jakaś gałązka to nie koniec świata ,sama znoszę do domu naręcza kwiatów do flakonu ,bo je uwielbiam i w domu też muszą być ,przekwitnięte trzeba wycinać ,to ja wycinam troszkę do flakonu ,a potem już jest mniej do usuwania przekwitłych :uszy wspomnisz moje słowa ,że i Twój ogród będzie piękny i kolorowy ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś cieszę się,że Cię rozbawiłam :heja ,ale pisząc ''biedna '' nie miałam na myśli mojego ogrodu tylko braku słów do pochwał Twojego ;:306
Ściskam Cię mocno ;:168 ;:168 ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś a o której wstałaś? bo śnieg był raniutko do 10 nie było już śladu :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu,w którym cudownie świeci słoneczko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks biały
Obrazek

floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tutaj są moi piłkarzyki ,właśnie grają
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Margo,gdzieś mi się zgubiłaś ,ale już odpowiadam,ja mam wybraną warstwę tej gliny i wsypaną czarną ziemię do rabat i wtej czarnej kompostowej rosna moje rośliny,więc muszę ci powiedzieć ,że ona też się szybko przesusza,moje róże posadzone w marcu kwitły tak obficie jakby zawsze tam były,na 100 wsadzonych róż 5 padło od razu ,i trudno,za to inne miały wiecej miejsca :wit

Aluś,wszystko wiem ,miło,że jesteś ,a jeszcze jak sie podoba to już wielki sukces dla mnie ,buziaczki ;:196 ;:196

Marysiu,aleś mnie zawstydziła ;:306 ,wstałam o 10,skąd wiedziałaś?prosto na kawkę przy piecu,ale w ogrodzie też byłam ,doglądnąć co słychać ,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martusia melduję, że nasionka Obieli od Ciebie zostały wysiane do pojemniczka :)
Czekam na zielone noski ;)
Wspaniałości pokazujesz na tych fotkach, po których chciejstwa się jeszcze bardziej nasilają niestety..
ale spokojnie i z umiarem jak to mówisz!
Twój wątek zostawiam sobie zawsze na koniec, bo wiem że będę przy nim siedzieć najdłużej i oglądać po kilka razy te same zdjęcia... aktualnie szukam pomysłu na ozdobne drzewka w zastępstwie za Sumaki, które wczoraj wyszły ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

E tam zawstydziła! ja gdyby nie kury wstawałabym też późno, bo lubię w nocy rozrabiać a rano spać :;230
Martuś jak ja kocham floksy ;:167 a czy Twoim piłkarzykom czasem piłka nie poleci w te piękne kwiatki :? Dobrego i słonecznego dnia....już luty ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Uwielbiam floksy, ich zapach, cudne kwiatki, och Martusiu pokazałaś piękności ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martuś ;:196 Ale masz kolekcję floksów ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj jakie śliczne ;:63
Ostróżki też cudowne i takie napakowane ;:333
Miłego dnia i dużo słoneczka życzę ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś zabiłaś mnie tymi floksami i ostróżkami. Oczy się świecą ;:306 . Teraz mogę zacząć dobry dzień. :heja
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, tyle cudowności pokazałaś, że nie wiem, co najpierw komplementować. Tyle słońca i bujności na Twoich zdjęciach, aż się robi ciepło na sercu :D Fantastyczne tawułki ;:180 A ostróżki to dosłownie brak słów ;:oj Fantastycznie Ci rosną i kwitną ;:215
Chciałam zapytać o ostróżkę Sweethearts - u Ciebie na zdjęciach jest jasna, porcelanowo różowa, a jak sprawdzałam tą odmianę na stronach sklepu internetowego, to jest ciemno różowa. Czy ona blaknie w miarę przekwitania?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Martuniu, ja też zapadłam na chorobę floksową ;:196 Bricolor to mój ulubieniec. W tamtym roku kupiłam Jude i jestem nim troszkę zawiedziona ;:202
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Younique Bicolor też mam ,ma bardzo subtelny kolor ,natomiast Jade na zdjęciach jest o wiele ładniejszy niż w rzeczywistości-nie wiem czy Pashmina pisze o tym samym?czy to tylko błąd w nazwie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ja właśnie tworzę listę i floksy takie piękne, wszystkie białe z odcieniami i bez, że koniecznie muszę je uwzględnić. A ostróżki już też mam zapisane.
Widzę, że u Ciebie też wrze w ogrodzie. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,cieszę się ,że masz te nasionka teraz tylko czekać trzeba na wschody,wszystko trzeba traktować spokojnie ,bo byś sie za bardzo denerwowała,wiem coś o tym ,też walczyłam ze sobą ,nie było forum ,ale były czasopisma i ciągłe nowości za którymi się nie nadąża ,miło,że wpadasz i spacerujesz,ja też nie mam sumaka bo to taki chwast ,a drzewek pięknych jest sporo do wyboru,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja też tak lubię w nocy pracować ,a rano pospać ,jak sie pracowało na pełnym etacie to było niemożliwe,ale teraz, co mi tam,ja też kocham floksy i ich zapach,myślę ,że kolekcja się powiększy,piłkarzom piłka ciągle ucieka w rabaty,ale jakoś kwiatuszki dają radę ,dopiero jak jest rozłożony basen to mniej grają ,już luty ,czas leci ,a jakoś nie bardzo wypoczęta ,trzeba by było wyjechać gdzieś na wypoczynek ,bo w domu to niemożliwe,pozdrawiam ;:196

Iwonko,ja też uwielbiam floksy ,zawsze ja byłam u babci w wakacje to na Matki Bożej zielnej zawsze były w bukiecie ,dalie zresztą też i zapach tego bukietu do dzisiaj mam w pamięci ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,myślę,że kolekcja floksów jeszcze się powiększy :uszy ,ostróżki też uwielbiam ,cała wieś Zegartowice(z tej wioski pochodzi Rafał Majka nasz światowy kolarz),gdzie mieszkała moja babcia była obsadzona ostróżkami,jak się jechało przez nią lub szło to widoki były niesamowite ,i wszystkie były w kolorze niebieskim i odcieniach,spokojnej nocki życzę i zdrówka ;:196

Przemku,będzie jeszcze więcej ,ale dobrze ,że dzień zaczął się miło i myślę ,że cały był super,to są moje najpiękniejsze kwiatuszki takie babcine i tyle mam z nimi pięknych wspomnień i obowiązkowo muszą być w moim ogrodzie ;:108 pozdrawiam :wit

Eluś,ja też ciepło odbieram te zdjęcia ,w lecie jakoś tego nie widzę ,może słońce zamieniło kolor,czasem tak go trudno uchwycić ,ona jest różowa,ale nie aż jakaś ciemna ,jakoś te kwiatuszki tak mi się odwdzięczają i za to ich kocham ogromnie ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,ja też mam różne choroby ;:306 ten Jade jest białozielonkawy,co w nim nie tak ,bo miałam go właśnie zamówić ,na zdjęciu był okey ,pozdrawiam ;:196

Dorciu,Ty też nie zadowolona z Jade?,pewnie Ewcia przekręciła literkę ,co w niej nie ma ładnego ,bo jak sama piszesz na zdjęciu jest fajny i ja też tak odebrałam :wit

Dorotko,wszystko chciało by sie mieć ,no prawie wszystko, a wiadomo ,że naraz to niemożliwe,chociaż listy zakupowe też mam długaśne,a ile z tego zamówię :roll: jakie to trudne ,ale co byśmy kupowały na drugi rok?,mówisz ,że u mnie wrze, ;:306 tak sobie dyskutujemy na różne kwiatowe tematy ;:162
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”