Doniczkowce Hani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkowce Hani

Post »

:wit
Drodzy Goście - wszystkim przesyłam po buziaku ;:196
Agnieszko, już przykrywam sadzoneczki ;:108 wczoraj musiałam podgonić z plewieniem w ogrodzie, bo przez ostatnie deszcze plewy urosły takie, że aż strach było patrzeć. Dziękuję za rady, mam nadzieję, że nie przyniosę Ci wstydu i wszystkie roślinki dadzą u mnie radę :lol:
Marylko skrętników uczę się od najlepszych a Ty zdecydowanie należysz do tego grona ;:108
Moniko nie wierzę, że upchniesz na parapecie tylko 5 doniczek ;:306
Tomku zdecydowanie zgadzam się z Tobą :tan
Tesiu, zdecydowanie WIELKI ATAK i on wciąż trwa ;:306
;:196
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tarasowe wieści... part 1.

philodendrony wyprodukowały nowe liście :lol:

Obrazek

Obrazek

skrzydłokwiat gemini wypuścił kwiatuszka - pierwszego u mnie ;:215

Obrazek

u philodendrona squamiferum też notujemy nowy liść

Obrazek

anturium o czerwonych kwiatach też wypuściło liścia - czekam na kwiaty ;:108

Obrazek

wanilia produkuje pędy na kilometry ;:219 może jakieś kwiaty tak by w końcu wypuściła ;:218

Obrazek

Udanego wieczoru ;:196
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:heja Haniu
Prześledziłam i niech zbiorę myśli :shock:
Sansevierie wszystke cudne, szczególnie ta wielka i piękna ;:138
Kaktuski drukarkowe - same słodziaki ;:3 , Grubosze i gasterie ;:167
Avocado w żołądkowej moczące nóżki mnie powaliło :;230 Pewnie łądnie zakręcone trafiło do donisi :;230
Pachypodium lamerei :shock: wielgachny i super ciernisty ;:333
Mroczne chciejstwa, o których muszę powiedzieć: Euphorbia aeruginosa, Philodendron elegans, Sanseviera cylindrica, Pitaya... :roll:
Hoje..To osobny temat, pozazdraszczam i ;:180 Z nich już chciejstw nie powymieniam, bo to byłaby dłuuuga lista ;:224
Balkonowe wczasy u Ciebie to i ja bym sobie zafundowała ;:173
;:196 Do zobaczenia
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu w mych skromnych progach ;:196 Sansevierki aż się zaczerwieniły od tych komplementów ;:108
Kolekcja crassul - dzięki darowiźnie Agi z FO została odbudowana po wielkich stratach zimowych :tan
Gasterie należą do moich ulubionych roślin - kojarzą mi się z dzieciństwem, moja niania miała cały parapet zastawiony donicami z gasterią brodawkową :D
Avocado niestety nie miało czasu na opicie się wódeczką - przegrało walkę z kocicami i niestety wylądowało w kompostowniku ;:223
Pachypodium jest ze mną od ponad 20 lat rośniemy razem :lol:
Jeśli nie potrzebujesz dużo miejsca - wiesz donice :lol: to możemy porozmawiać o wakacjach na mym tarasie ;:306 a o liście mrocznych chciejstw napisałam na PW.
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tarasowe wieści...part 2 :lol:

ceropegia nie zapisałam sobie nazwy gatunkowej więc nie wiem nic więcej - długo stała, stała, stała, ewentualnie żółkła, teraz postanowiła się puścić ;:138

Obrazek

obowata postanowiła nadrobić zaległości ;:138

Obrazek

Obrazek

euphorbia mini mili czerwona postanowiła zakwitnąć po raz drugi w tym roku ;:215 Kwiatki są co prawda mniejsze niż te rodem z supermarketu, ale cieszą o wiele bardziej :tan

Obrazek

Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podziwiam wlasnie wanilie - moja jeszcze malutka, wiec patrze jak moze wygladac. Sliczna.
Obovata w drugi bat Ci idzie??
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

hanka101 pisze:
Żanetko, bardzo nie ładnie tak cichaczem
Eeee tam, odzywam się, gdy mam coś do powiedzenia :D Albo gdy mam czas. Zazwyczaj jedno z drugim nie idzie w parze ;:306
hanka101 pisze:Szczawik już podpisany, mam go już kilka lat, szyszki zawsze zostawiałam w ziemi, ale na następny sezon spróbuje je wykopać i w ten sposób przechować ;:196
Też dziewczyny tak robią i nie ma problemu, on musi przejść po prostu stan spoczynku. Ja wykopuję, bo nie mam miejsca na doniczki w czasie zimy - łatwiej mi szyszki przechować w papierowym ręczniku, wiem wtedy dodatkowo, że są dobrze wysuszone. Cała filozofia, bezproblemowa roślina, a piękna.
Pozostałe roślinki masz oczywiście również bardzo ładne. Będę je oglądać ;:108
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Begoniowe królestwo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

chciałam tylko pokazać na jakim są etapie :lol: Jak będą w pełnym rozkwicie to pokażę i opiszę każdą odmianę ;:108

Pozdrowienia Hania
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super, begonki rozwijają pąki, ależ będziesz miała kolorowo.

Cieszę się ,że filodendrony tak wspaniale u ciebie ruszyły, nie wiesz jak mnie to cieszy;) ;:138 ;:138
A squamiferum teraz ma szybki okres wzrostu, trochę przystopuje jesienią zapewne;). :wit

Wanilia ma wspaniały wzrost, a czy ją psikasz mgiełką wodną,że ma tak długaśne cudne zdrowe pędy powietrzne?
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Haniu :wit
Ja uwielbiam begonie więc widok kwitnących u Ciebie to uczta dla moich oczu. Ze skrętnikami dopiero zaczynam, a Twoje są przepiękne :D Filodendrony też zachwycają ;:oj no i wanilia :wink:
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Crazydaisy witaj ponownie u mnie ;:196 Dawno u mnie nie gościłaś, nic szczególnego z wanilią nie robię, nie wiem dlaczego produkuje kilometry pędów, ostatnio moja przyjaciółka-wielka fanka storczyków wszelakich powiedziała mi, że warunkiem zakwitnięcia wanilii jest ciągłe utrzymywanie temperatury w okolicach 25 stopni ;:223 Mam nadzieję że się pomyliła inaczej nigdy nie doczekam się kwiatów ;:65
Żaneto, zapraszam, zapraszam ;:108 To jest myśl, żeby przechować same szyszki ;:108 Nie przesadzałam szczawika od kilku lat, bo bałam się, że uszkodzę szyszki, a tak to na wiosnę do nowej doniczki i nowej ziemi i po problemie :tan
Pati, dziękuję za miłe słowa ;:196 nie wiem tylko czy na nie zasługuję, nie wiesz ile roślin od Ciebie żem własnoręcznie ukatrupiła :oops: Mam nadzieję, że filodendrony przystopują ze wzrostem, bo jeszcze trochę i nie będę miała gdzie ich przezimować ;:223 Remont moich pokoi już zakończony natomiast łazienka jest całkowicie rozkopana, remont na całego. W tej chwili nie mam czasu na nic, z resztą widać to po tym jak strasznie są zakurzone moje zielone. Nie, nie pryskam niczym wanilii, na tarasie jest ukrop więc woda dobrze paruje i może do jest kluczem do kilometrowych pędów wanilii?
Marcinie witaj u mnie ;:196 Ja też dopiero zbieram doświadczenie w begoniach i skrętnikach ;:108 Begonie bulwiaste - bo tylko te hoduję z racji sposobu zimowania - z nimi zaczęłam w zeszłym roku, kupiłam dwie bulwy, jedną zjadł pies druga przetrwała, reszta towarzystwa zakupiona w tym roku. Ze skrętnikami to samo - bawię się z nimi od jakiegoś roku na razie z połowicznymi sukcesami :) Są na FO więksi potentaci w hodowli tej grupy roślin

Udanego wieczoru ;:196
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Haniu, ale fotkami sypnęłaś, aż nie wiem co chwalić, bo i begonie piękne, hojeczki też cudne, filiodendron też nie chce być gorszy, skrzydłokwiat kwiatkiem się popisuje ;:138 No wszystko pięknie Ci rośnie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haniu - zaczytałam się w Twoich naprawdę świetnych postach i zaoglądałam w przepięknej kolekcji, i dopiero teraz mówię Ci Dzień Dobry ;:138
Co do sansevierek to masz abolutną rację, one muszą mieć przestrzeń. Jak im jej u mnie braknie to odstąpię pokój a ja z łóżkiem przeniosę się na balkon.
I nie znudziło mnie ich oglądanie u Ciebie. A skończy się pewnie jak zwykle - nowym nabytkiem :lol:
Ostatnio mąż rzucił mi sarkastycznie, że na tym etapie mojego zbieractwa powinnam się bardziej wykazać i znaleźć kwiatka, któy mógłby rosnąć w ciemnej łazience, bo tylko tam jeszcze jest kupa miejsca ;:306 ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W serdecznie w słoneczny ;:3 , ale niezbyt ciepły poranek ;:196
Tesiu, ostatnimi czasy wszystko co nie jest remontem zeszło na dalszy plan, dlatego jeśli znajduję chwilkę na FO to wrzucam wszystko co mam :lol: , bo nie wiem kiedy znowu będę miała chwilkę ;:219
Wszystkie ciepłe słowa przekazałam adresatom, aż się zaczerwienili ;:131
Ewo witaj u mnie ;:196 Zapraszam częściej ;:108 Czy mąż zna plany przeprowadzkowe :?: ;:306
Co do ciemnolubnych roślinek napisałam Ci PW.
Udanej niedzieli ;:196
Pozdrowienia Hania
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Zagladalam... :) Zakwitniecie to jedno, a uzyskanie tzw. laski to jeszcze inna bajka - w naturze zapyla wanilie tylko jeden gatunek robalkow, a w uprawach zalatwia sie to bambusowa drzazga. Moze byc ciekawie.. Fajnie by bylo doprowadzic wanilie do wyprodukowania kwiatu i nasiennika.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”