Crazydaisy witaj ponownie u mnie

Dawno u mnie nie gościłaś, nic szczególnego z wanilią nie robię, nie wiem dlaczego produkuje kilometry pędów, ostatnio moja przyjaciółka-wielka fanka storczyków wszelakich powiedziała mi, że warunkiem zakwitnięcia wanilii jest ciągłe utrzymywanie temperatury w okolicach 25 stopni

Mam nadzieję że się pomyliła inaczej nigdy nie doczekam się kwiatów
Żaneto, zapraszam, zapraszam

To jest myśl, żeby przechować same szyszki

Nie przesadzałam szczawika od kilku lat, bo bałam się, że uszkodzę szyszki, a tak to na wiosnę do nowej doniczki i nowej ziemi i po problemie
Pati, dziękuję za miłe słowa

nie wiem tylko czy na nie zasługuję, nie wiesz ile roślin od Ciebie żem własnoręcznie ukatrupiła

Mam nadzieję, że filodendrony przystopują ze wzrostem, bo jeszcze trochę i nie będę miała gdzie ich przezimować

Remont moich pokoi już zakończony natomiast łazienka jest całkowicie rozkopana, remont na całego. W tej chwili nie mam czasu na nic, z resztą widać to po tym jak strasznie są zakurzone moje zielone. Nie, nie pryskam niczym wanilii, na tarasie jest ukrop więc woda dobrze paruje i może do jest kluczem do kilometrowych pędów wanilii?
Marcinie witaj u mnie

Ja też dopiero zbieram doświadczenie w begoniach i skrętnikach

Begonie bulwiaste - bo tylko te hoduję z racji sposobu zimowania - z nimi zaczęłam w zeszłym roku, kupiłam dwie bulwy, jedną zjadł pies druga przetrwała, reszta towarzystwa zakupiona w tym roku. Ze skrętnikami to samo - bawię się z nimi od jakiegoś roku na razie z połowicznymi sukcesami

Są na FO więksi potentaci w hodowli tej grupy roślin
Udanego wieczoru