Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
Z moich lobeli chyba nic nie będzie w tym roku są małe mikrusy niby coś ruszyły ale nie za wiele.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie martw sie, one na pewno ruszą. Moje niebieskie też stały długo a siane były jako pierwsze , ponieważ nie wschodziły to posiałam 2 inne rodzaje .W koncu wzeszły i tak stały i długo nic, a teraz zebrały się i doganiają te wcześniejsze.
Jak są zdrowe to będą rosły.
Jak są zdrowe to będą rosły.
- Marmarelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie martw sie baxiowa, moje tez takie mikrusy ze szkoda gadac z lupa podlegać chyba będę jak tak dalej pójdzie 

- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Będzie zwisająca, jeśli to lobelia przylądkowa pendula. Jeśli to lobelia erinus to będzie miała pokrój wzniesiony.olut30 pisze:Pierwszy raz zasiałam lobelie, ale dopiero teraz dopatrzyłam się że to przylądkowa... czy ona będzie zwisająca?
Pozdrawiam, Kasia
- sawczenko
- 200p
- Od: 12 lip 2013, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje siewki są na etapie: "oglądaj mnie przez lupę"
W tamtym roku miałam śliczne sadzonki, ale kupne, nawet jak odchorowały podróż, to zachwycały cały sezon, dopiero śniegi je pokonały
Zeszłoroczne zdjęcia z czerwca.

W tamtym roku miałam śliczne sadzonki, ale kupne, nawet jak odchorowały podróż, to zachwycały cały sezon, dopiero śniegi je pokonały

Zeszłoroczne zdjęcia z czerwca.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Przepiękna lobelia. W jakim miejscu ją uprawiałaś - bardzo słonecznym?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- sawczenko
- 200p
- Od: 12 lip 2013, o 14:41
Oj nie, mam od wschodu ogródek i w środku lata słońce jest max do 15, do tego była pod murkiem, i płotkiem bambusowym, a słońce szło za nim.Frezyjki bardzo biedne były i szukały słoneczka, ale lobelki ślicznie kwitły, tylko pod koniec lata ciut je podcinałam, jak już zaczęły się kłaść bardzo. To były pojedyncze sadzonki, posadzone po dwie w kolorze. Wysadzane były późno, bo jak dojechały w kwietniu, to miały połamane pędy i nie wiedziałam, czy je wysadzać, czy nie i tak sobie siedziały w doniczkach chyba do końca kwietnia.
- asta6265
Też tak myślałam, dlatego pytam. Moja w zeszłym od wschodu też pięknie kwitła, nie wylegiwała, była bardzo krępa. Ta co rosła od południa, bardzo szybko zrobiła się brzydka i przekwitła mimo częstego podlewania i zasilania.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Gdy moja lobelia zaczyna przekwitać (najczęściej właśnie te w donicach i na stanowisku słonecznym), przycinam dość mocno i odbija na nowo 

Pozdrawiam, Kasia
- asta6265
Tak strzyżenie działa pobudzająco, podobnie jest ze smagliczką nadmorską.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Piękne są, będziesz je jeszcze rozdzielała ?? moje śpią 2 dzień w foliaku ale i na dworze cały dzień były, jest tak ciepło że bardziej na słonce trzeba uważać żeby nie poparzyło 

-
- 200p
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
Super lobelki masz SAWCZENKO. Właśnie te kupione mają same kwiatuszki,liści prawie nie widać ,też taką śliczną miałam w ubiegłym sezonie, w trzech kolorach.A posiana już nie miała takiej ilości kwiatuszków, więcej liści było.
W tym sezonie moje posiane nie chcą u mnie kiełkować i już nie mam do nich cierpliwości. Kupię sobie gotowe sadzonki po 1,50zł i nie bawię się więcej w sianie lobelii. Jest bardzo trudna do wysiania i dla cierpliwych... Chylę czoło przed każdym komu się udał wysiew
Pozdrawiam
W tym sezonie moje posiane nie chcą u mnie kiełkować i już nie mam do nich cierpliwości. Kupię sobie gotowe sadzonki po 1,50zł i nie bawię się więcej w sianie lobelii. Jest bardzo trudna do wysiania i dla cierpliwych... Chylę czoło przed każdym komu się udał wysiew

Pozdrawiam

Nie siła, lecz wytrwałość czyni wielkie rzeczy./Samuel Johnson/
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne, widać że zdrowe są.