Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

ILONKA...to nie ta ścieżka, ja pokazywałam kamienną uliczkę która prowadzi do piwnicy - jak na razie jest ona trochę w niełasce ale coś na jej murku się wije. Ona jest w cieniu orzecha a pod konarem orzecha mam w planie skalniak dla cieniolubnych, wię o kamiennej uliczce pomyśl póżniej. Natomiast czerwony dywanik do kompstownika ma tulipany, irysy i teraz będą astry.

GAJOWA - a moja Edenka wypuszcza pęd i wygląda na to, ze może da się upiąć do pergoli.
Na konercie juz Gajowa była :?: bo przecież K....chyba tętni życiem koncertowym

ANIU - widziałam Edenki w Rosarium.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Krysiu jak tylko mogłam to przybiegłam do Twojego ogródka i co widzę kochane różyczki.
Na Eden Rose już zachorowałam i rośnie sobie u mnie w ogródku,
Jest młodziutka i jeszcze nie kwitła, ale już niedługo już za chwileczkę .....
A teraz podziwiam jej kwiaty u Ciebie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Sezon liliowcowy nieuchronnie nadchodzi , coraz więcej zdjęć liliowców w wątkach, u mnie też zaczynają ale nie mam czasu zrobić zdjęcia.
Krysiu wyobrażam sobie zapach groszku pachnącego na ogrodzeniu, ja w tym roku nie siałam bo nie bardzo mam miejsce.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOLKA, ja posiałam aby zakryć to co mnie drażni, jednak do końca nie da się wszystkiego przykryć - a groszek naprawdę pachnie ;:108
liliowce u mnie też zaczynają kwitnąć, tylko zawsze boleję nad tym, że kwitną jednym kwiatkiem
zaczęły też cieszyć kalle, posadziłam bezpośrednio do gruntu i długo na nie czekałam - ale za to będą długo kwitły :heja

Obrazek

Obrazek[/UR

EWUNIU już za chwilkę będziesz podziwiać u siebie, u mnie też rośnie pierwszy rok sadziłam wiosną, ale widzę że moja glina różą dobrze robi - ładnie rosną jak na młodzież

CHOPIN - jak ja go lubię

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

to już inna ale nie zajrzałam pod krzaczek

Obrazek

NEW DAWN
Obrazek

Obrazek

a teraz troszkę mniej ogrodowo - wianki wiłam i topiłam ;:108

..a wszystko się działo w Nadwarciańskim Parku nad Czarną Strugą - takie noce trwaja tu juz od kilku lat i cieszą się dużym powodzeniem.
Jest zawsze ognisko, kiełbaski i ;:136 , światełko do nieba w postaci lampionów też się unosi

Obrazek

wszyscy przygotowani z tekstem wiła wianki.... zmierzali na mostek z którego rzucano wianki

Obrazek

Obrazek

ja swój też uwiłam i do wody wrzuciłam w czym dzielnie pomagał mi Tymcio i stąd Was pozdrawiamy :wit :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Miło Cię widzieć Krysiu :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Krysiu miło cię widzieć, jaj co roku i ja wiłam wianki w Noc Świętojańską. wg mnie piękna tradycja.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu miło Cię widzieć, a i pomocnika miałaś ;) Fajny zwyczaj, u mnie tylko już parę dziewczyn w korowodzie niesie wianki i wrzuca do Warty.
Kalie miałam, ale zostawiałam w gruncie i przepadły ;:14 A przechowywanie to była bajka, w donicach, na wiosnę nowa ziemia i rosły.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kurcz... Ja natentychmiast poproszę o instrukcję do kalli!!! ;:65

Mam kilka lat i nie chcą kwitnąć, a Ty wrzuciłaś do gruntu, widzę, że ziemia zwykła i nawet niezbyt mokra ;:173 Ja już próbowałam wszystkiego i ...nic! :evil:

Wianek, z braku rzeki, w zeszłym roku wrzuciłam do ... wiadra ocynkowanego ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Babcia z wnusiem ekstra ;:333
Cudownie kale Ci kwitną , szczególnie ta żółta ;:63 ;:63 ja mam różowa i biało-fioletową , może jeszcze żółta zakwitnie . Ja też mam w ziemi wsadzone ;:108
Pięknie masz jak zawsze ;:180
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Krysiu! ;:138 Żółte kalie? Nigdy nie widziałam. Znam tylko białe. Podobają mi się, i ta z różowym też. ;:63
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu ależ mi sie podoba taka impreza, wianek uwiłaś śliczny ;:180 i nawet w wodzie nie rozsypał się :D
Jak fajnie że tekst wszyscy mieli, bo przeważnie zapomina się słów.
Natomiast w ogrodzie Waszym :shock: tylko się zachwycać, wszystko cudne a wokół domu coraz ciekawiej, i kiedy tego wszystkiego dokonaliście.... ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło Cię zobaczyć! :D A Twój wianek oczywiście najpiękniejszy!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, Twoje kalie dały niesamowity popis, u mnie w zaszłym roku w gruncie zakwitły bodajże 3 sztuki (oczywiście z jednej bulwki jedna) w tym roku wsadziłam wszystkie cztery do jednej doniczki i zakwitła jedna ;:223. Super wyglądacie razem z wnusiem i z tymi pięknymi wianuszkami ;:108, bo Tymcio ma chyba też swój prawda?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA ja kalie w doniczkach już przerobiłam, zawsze mialam problem - były one na działce ROD nie zawsze każdego dnia byłam, nie podlane skapciały potem tydzień dochodziły do siebie i postanowiłam włożyc do ziemi i teraz to juz tak trwa kilka lat.
Od kilku lat te same sadzonki - nie dokupuję a jeszcze rozdałam bo bardzo ładnie się w gruncie rozrastają, ten rok też jest dla nich łaskawy.
Tymcio ma swój wianek - sam stroił, róże babce pozrywał i jeszcze marudził, że tak mało.

GAJOWA - były jeszcze ładniejsze, uwite z kwiatków nazbieranych na łąkach

BASIU - fajne są te folkowe imprezy i dość dużo się u nich dzieje, bo to moja rodzinna wieś, zawsze powtarzam, że najładniejsza w powiecie ;:108
organizatorzy na takich spotkaniach zawsze zadbają o to aby nie śpiwać tylko jednej zwrotki

MARGOLCIU, trafiły się żółte - swego czasu jeszcze były bordowe ale przy wydawaniu pewno poszły do innych ogrodów

MIŁKA - a do Warty masz daleko, ona u Was ma nutr bystry
a z kallami robię tak : jesienią wykopuję, myję, kilka dni pozostawiam na powietrzu do obeschnięcia i następnie wkładam do kartonu i do chłodnego pomieszczenie, wiosną jak już pączkują czy kiełkują wysadzam do gruntu. Był czas kiedy trzymałam w piwnicy blokowej i nieraz tak wyschły, że można by nimi guza nabić ale zawsze odbijały i rosły...ciągle mam te same cebule.

JUSTYNKA, jeszcze troszkę i ze swoją MADZIĄ będziesz wianki wiła.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu ależ macie fajną imprezę z wiciem i puszczaniem wianków ;:oj Ślicznie wyglądacie z wnusiem, pewnie zachwycony był zabawą :D
Kalie cudne, nigdy nie miałm tych kwiatów i są dla mnie czymś nowym i egzotycznym :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”