Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Witaj Dorotko ;:196 ależ masz przepiękną kolekcję dali,każda w innym kolorze jest co podziwiać!!!
Najbardziej Mi wpadła w oko ta bordowa z białymi końcówkami kwiatów! - piękna jest! ;:180 ;:180
Zresztą każda dalia jest ;:215
Pogoda u Mnie taka sama ;:174
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko,twoje dalie piękne ,mnie też się marzy nazbierać ich jak najwięcej,uwielbiam te duże,ale myślę że mi się to uda ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne astry Dorotko! U mnie jeszcze w pączkach, ale niech sobie powolutku dojrzewają i cieszą do późnej jesieni.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko,ten pomidor Aussie,na akcję, to fajny jest?.Przeglądałam wątek 'Moje krzyżówki" i było o nim trochę i jest już na liście zdobyczy na akcji. Warto go mieć?.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorotko :wit
Ale masz tych dali i wszystkie śliczne ;:173
A i marcinki już Ci w pełni kwitną ,,moje jakieś opieszałe,słabo rozkwitnięte :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Renato ja chciałabym mieć więcej ciekawych dalii, ale już od kilku lat nie kupuję, powiedziałam dość. Ogród się kurczy i ja je tak naprawdę sadząc upycham w puste dziury. Często zdarza mi się, że miejsce posadzenia okazuje się nie trafione, później żałuję, ale tak jest jak na rabatkach dziur coraz mniej, byliny królują.
Moje tygryski są cudowne, szczególnie ta jasna to artystka ;:306

Małgosiu każdemu z nas inna dalia wpada w oko. Kolekcję dali powiększyłam właśnie dzięki temu, że teraz mam je gdzie przechowywać, jak mieszkałam w bloku to był problem. Karpy jesienią woziłam do koleżanki na wieś.

Reniu tak jak pisałam wyżej Gosi każdy ma inny typ daliowy. Ja sama co dzień kocham inną ;:306 tę najpiękniejszą.
Dziś pogoda u mnie pod psem, wczoraj pracowałam w ogrodzie, a dzisiejszy dzień lepiej żeby już się skończył.

Kasiu dwa dni temu wypatrzyłam inną odmianę Marcinków u sąsiadki, wiem że muszę ją dopaść (oczywiście odmianę nie sąsiadkę), nie popuszczę sadzonkę pozyskam, jak się nie uda po dobroci to....... :;230

Wando to pomidory wysokie, owoce duże- czerwone, bardzo smaczny mięsisty, warto go mieć. Nam on bardzo smakuje.

Aniu masz rację, wszystkie dalie śliczne, ja je po prostu uwielbiam.
Marcinki mam tego roku zasuszone od dołu, dobrze że zakwitły bo obawiałam się czy z nich coś będzie. Wiosną muszę je poprzesadzać.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Dorotko - od słowa do słowa, od wiadomości do wiadomości i jestem:). Nawet nie zerknęłam, że prawie jesteśmy sąsiadkami. Patrzę na Twoje dalie i oczom nie wierzę - cudowne. Grube i wielkie. I takie piękne kolory. Super! Będę zaglądała ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolino cieszę się, że mnie odnalazłaś. Forum jest tak rozbudowane, powstało tyle wątków, ja od razu przyznaję się, że tego nie ogarniam. Zapraszam kiedy tylko masz ochotę, zaglądaj. Na Twój wątek też znajdę czas, ale z tego co już zobaczyłam potrzebna mi długa chwila spokoju. Cieszę się, że odnalazłam i ja następną krajankę.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko dalie przepiękne, bardzo je lubię i z przyjemnością podziwiam , jest taka masa odmian niesamowicie się różniących między sobą :D
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Dorotko ;:196 Każda roślinka piękna i chciałoby się ją mieć u siebie w ogrodzie a tu miejsca brak! Trzeba dokupić troszki pola ;:306.
Ja mam kilka dali i właśnie tego roku nie kupowałam żadnej może za rok jakąś jedną dokupię ale z wysokich zrezygnuję :cry: pomimo podpierania czasami podczas wiatrów okazuje sie że leżą ;:174 albo połamane są.Mam jedną średnią taką i sobie doskonale radę daje muszę sie na takie przezucić!
Miłego weekendu ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko, w ogrodzie teraz królują piękne dalie,miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja dalie również lubię, chciałoby się mieć więcej ale miejsca brak. Masz rację co do ilości odmian, jest ich ogrom.
Dla Ciebie taki ogólny widok na dalie
Obrazek

Reniu ja mam podobnie, jeszcze kilka lat temu sadziłam wszystkie roślinki, aby zapełnić rabatki, dziś nie mam miejsc pustych. U mnie o dokupieniu pola nie ma mowy ;:306 moich 15 arów nie daję rady obrobić ( nie mówiąc o podlewaniu) co roku pracuję na wolniejszych obrotach ;:145 Co do palikowania dalii to ja to robię, ciężar kwiatów piaski nie utrzymują i podczas deszczów wszystko mi się pokładało, jedynie w tym roku chyba tylko 3 dalie palikowałam z prostej przyczyny nie było deszczowo.
Tobie również życzę udanej niedzieli.

Marto dzisiaj biegałam z doniczką ukorzenionej wierzby od Ciebie, dalej nie podjęłam decyzji gdzie posadzić. Miałam 5 patyczków, wszystkie ukorzeniłam, jedną wierzbę dałam koleżance, 4 mi zostało teraz mam myślenice, gdzie je upchnąć ;:219

moje marcinki wysokie, niskie, pełny zestaw
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Piękne dalie. :) U Ciebie już marcinki szaleją, niestety u mnie jeszcze kwiatów nie widać.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale piękne astry i te kolory ,ja mam 2 kolory i też się cieszę,pozdrawiam
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystianie moje marcinki tego roku są marne, od dołu zasuszone, a te co nie przetrzymały suszy już dawno wycięte.

Marto powróciłam po kilku latach do marcinków, bo to typowe kwiaty jesieni. Są piękne, ja kocham w ogóle wszystkie kwiaty. Dzisiaj przy niedzieli miałam czas to siedziałam na ławeczce wśród rabatek i obserwowałam jesienne piękno. Chryzantema Clara Curtis miała tyle owadów na kwiatach, w promieniach słońca wyglądała cudnie. Już mam pomysł co do niej- jak ją wyeksponować w przyszłym roku.

Chryzantemy, które zakupiłam wiosną od Jatry zaczynają rozkwitać

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
a te kupiłam w zeszłym tygodniu i poustawiałam donice na poszerzonej rabatce, pod nimi posadziłam dużo.... żonkili.
Obrazek

Obrazek
moje chryzantemki, które mam od zeszłego roku zaczynają rozkwitać
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”