Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Tez mam dwa wielkie 4 metrowe krzewy jaśminu a pachna wokół zaczynaja kwitnąc ale ten dla koloru inny. :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Inny kolor jaśminu? ;:oj
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Mój jaśmin też ma pąki choć nie wiem czy w tym roku zakwitnie ,bo go z tymi pąkami przesadziłam :oops:
Mam nadzieję ,że wkleisz liczne jego zdjęcia w razie jakby mnie miały te doznania ominąć :wink:

u nas też chwilowo bez deszczu i niech już tak będzie minimum do końca dnia!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Jak tylko odnajdę kabel do aparatu ;:223
Mam dużo jaśminu (tego najzwyklejszego pachnącego) i nawet planuje ukopać na dniach dla znajomych z pracy. Przy odbiorze osobistym (bo wysyłka się nie sprawdza) dostarczę nawet kilkadziesiąt sztuk :;230 Tylko coby H znów szpadla nie złamał, bo mnie zastrzeli. ;:163
U mnie deszcz wisi w powietrzu i wiaterek już wieje, wiec złudzeń nie mam ;:145 Obstawiam, że tak jak wczoraj,
burza dopadnie mnie w drodze do domu. ;:223
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miła moja -wyczytałem że wybierasz u mnie ,a czemuż aż tak długo -zima idzie ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i miałaś rację. Ulewa znowu nas nawiedziła.
Czyżbyś pracowała w tej samej firmie co ja?
Też mam zablokowane zdjęcia. :roll:
A kiedyś było tak miło.
Nie wiem dlaczego nie lubisz barwinka. U mnie zanika biedactwo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleczku! Ja jestem wymagająca kobieta ;:196 Lubię długo ... powybierać, pooglądać... A że u Ciebie jest w czym to i zdecydować się trudno. Czytałam, że koperkową dla mnie już hodujesz :uszy więc jak podrośnie to i tak będę miała dostawę od Ciebie (żartuję wiem, że maleństwo jeszcze).
U mnie leje non stop od trzech tygodni z maleńkimi przerwami, a wtedy mam gości ;:223
Gosiu! Jak tylko znajdę ładną sadzonkę - jest Twoja. Mnie ta roślinka napsuła tyle krwi, ze nie mam do niej naprawdę serca, choć jest piękna, bo to dla systematycznych i pracowitych ludzi.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Renatko, ja też lubię barwinka, ale go osaczyłam i mam tylko 5 kępek. Przycinam go i pięknie kwitnie. Bardzo Ci zazdroszczę pachnącego jaśminu. Cudny krzew.Oglądam się za nim wszędzie żeby ukopać, ale tu nie ma go tak dużo jak na Mazowszu. A w szkółkach trzeba trafić na kwitnącego, żeby wiedzieć czy pachnie. U nas też leje od tygodnia. Mam już tego dość. Zima pochmurna i wiosna też. Jak żyć??? ;:185
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! Mój jaśmin jest pojedynczy, ale na 100% pachnący, więc spokojnie ukopiesz sobie u mnie! Zapraszam! ;:196 Zobaczysz piasek na środku pseudo trawnika ;:223
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

;:65 Reniu wpadłam z rewizytą, ale na tych 2 ha to zabłądzę ;:65
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :wit to tylko 0,2 ha. Bardzo bym chciała mieć 2 ha Tyle możliwości.... Ale jak pomyślę o tej pracy to już mi troszkę mniej żal, że nie mam tyle :;230 .
Moje 2000 m2 jet w stanie totalnej rozsypki, bo najpierw przez tyle czasu padał deszcz, a teraz albo mam dużo roboty, albo jestem chora. ;:223

H ,,lekko" obraził się wczoraj, gdy zasugerowałam, że w tunelu to można pracować w czasie deszczu, a jak już trafił się mu bezdeszczowy dzionek, to może zainteresował by się kwestia sterty piasku na środku trawnika.
Tak, czy siak wypoziomował skrzynię i przeniósł większość piachu do ww wspomnianej, a i kura załapała się na jedną taczkę ulubionego podłoża na jej mały wybieg.
Pozostałości rozgrabił (teraz na trawniku mam wielka ruda plamę) i wydał polecenie cobym wysiał tam trawę. nasiona wprawdzie bardzo stare (nawet myszy ich nie chciały zjeść), ale grzecznie wysiałam jak umiałam (robiłam to pierwszy raz od 22 lat) i zobaczymy co dalej będzie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko, ale przez 22 lata ćwiczyłaś na innych nasionach i co jak co, ale siać to Ty potrafisz i M o tym dobrze wie :;230
Ja po wczorajszym buszowaniu w mokrym; wieczorem kichaniom nie było końca, ale dzisiaj się trzymam. Ubranie po paru godzinach było do wymiany całe mokre ;:168
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Na mokre ubranko i kichanie ;:304 - jedyny środek. ;:224
Zostałam wczoraj skrytykowana, że za gęsto posiałam. Za gęsto dlatego, ,,że ptaki zobaczą i wydziobią".... ;:223
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj :;230 Toć, trawa stara, to nie wydziobią!! ;:306 Zawsze cosik wykotasi się. Szkoda, że nie zobaczę sterty piasku na trawniku :( Po jaśmin wpadnę i to niebawem. Trzymaj się Renatko i ucałuj Marylkę jak wjedzie do Ciebie. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! Zapraszam! ;:138 bałagan mam i w innych miejscach (czytaj: wszędzie... :oops: :oops: :oops: ), tylko w jednych większy, w innych gigantyczny ;:224 .
Po jaśmin zapraszam serdecznie (wszystkich zainteresowanych również) i mogę ukopać jeszcze przez kilka dni (pewnie dłużej) różne pachnące bzy.
Szkoda, że nie mogę pojechać na wyjazd do S.., bo zawiozłabym cały bagażnik ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”