Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

O rany ale roślinek oj jaki cudowny hibek ;:138
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, kobieto, przyszalałaś ;:60 :uszy
Heh, przynajmniej malutką część przeniosłabym do siebie ;:170
Podłoże.. widać, przepuszczalne, a że pora jesienna? ma być ok!!
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj kochana naprawdę kawał roboty odwaliłaś , myślę że teraz skrętniczki ruszą z kopyta :) i dadzą wiele radości :) Nie ułamał ci się jakiś różowy listeczek ? bo mój różowy listek niestety padł , a ja tak po cichutku zapytam ;:180
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No Aga ale dałaś popis !!!!!!! Pięknie to wszystko wygląda !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja nie jestem pewna, czy zamknięcie cię na kilka zamków cokolwiek by pomogło? Podejrzewam, że byłabyś w stanie spuścić się na powiązanych ze sobą prześcieradłach, byle wpaść do jakiegoś ogrodniczego ;:224
Przecież nawet siedząc w domu potrafisz naprodukować całe mnóstwo przyszłych roślinek. :;230
Natomiast odnośnie nawadniania skrętników naprawdę jestem przerażona, jak mi Anjja prześle na wiosnę nowe sadzonki, to się rujnuję na hydroponikę dla nich, bo ja tego nie wytrzymam psychicznie. :wink:
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Agnieszko alez pieknosci ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś kochanie narobiłaś się bardzo, ale po efektach widac, że warto było. ;:138
Masz teraz całą gromadkę pięknych sadzoneczek w ładnych estetycznych doniczkach i do tego jakie mega :shock: dobrze
rokujące skrętnikowe przedszkole ;:63
A i ja podobnie, jak Jagódka jestem przekonana na 100%, że żadne kłódki i łańcuchy nie utrzymałyby Cię na miejscu i nie powstrzymały przed zakupem kolejnych roślinek. Ja mam tak samo stąd wiem, co mówię. ;:224
Właśnie wczoraj zamówiłam nowe sukulenciki i teraz się zastanawiam, gdzie ja je postawię. ;:223 Jak zwykle po czasie. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Pięknie to wygląda. I w pełni profesjonalnie!
Jestem pod dużym wrażeniem. Nooo, warto się czasem natrudzić. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodownik zacznę od pierwszej strony przeglądać, czy znajdę coś wyjątkowego nad wyjątkowym. Wtedy będziemy mogły i pod daszek :;230 .
Jutro o 11, 45 zastaniesz mnie w 2 L.O. na występie Filharmonii Warszawskiej. Weź urlop na żądanie ;:224 .
W ręku będę miała doniczkę z multiflorą :wit .
Przejrzałam wszystkie strony. Oczy bolą od przesuwanych 72 stron i już.
Zachwyciły mnie hibki i skrętniki. Ale jeszcze nie wiem czy chcę ;:224 , :wink: .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Teśka - jutro mam ważny, stresujący dzień, urlop raczej mi nie na rękę, więc nie fatyguj zieleniny coby nie pomarzła przy okazji... Hibek u mnie kwitnie tylko jeden, ale za to nadrabia za dwa pozostałe ;:108 pozostałe odbijają się od dna i powoli dochodzą do siebie, może kiedyś zakwitną... ale skrętniczki to wczoraj dzieliłam ;:224

Henryku - czy natrudzić się warto to się okaże... ale ten sposób rozmnażania skrętników uważam za... ciiii godny polecenia (bo coś na wcześniejszych wypatrzyłam, ale aż strach głośno mówić)

Elu - to mamy wiele wspólnego ze sobą, ja czaję się jeszcze przed zimą na fiołeczki odmianowe i skrętniki, ale one jakichś dziwnych chyba warunków (nie moich) wymagają i nie wiem gdzie to potem wsadzić...? i to jeszcze tak aby M nie widział ;:224
rapunzel pisze:Przecież nawet siedząc w domu potrafisz naprodukować całe mnóstwo przyszłych roślinek

no właśnie o tym samym pomyślałam - toż mi narobiło się tego tyle, że w tej Ikei kolejne pudło trza będzie kupić ;:223
trzynastka pisze: Nie ułamał ci się jakiś różowy listeczek ? bo mój różowy listek niestety padł , a ja tak po cichutku zapytam

różowy jako jedyny stoi przyzwoicie nie zalany i nie ma gąszczu liści ale ułamać się może :uszy tylko nie wiem czy chcesz teraz czy na wiosnę...? te posadzone pocięte to bordowe, lawendowe i fioletowe... mam jeszcze 2 liście lawendowe wstawione do wody do ukorzenienia... więc jakbyś reflektowała... tylko nie wiem czy nie wymemłają się zanim dotrą... Jak coś to dawaj PW ;:108
Magic83 pisze:Jak by Ci się jeszcze przypadkiem coś "odczepiło" to chętnie przygarnę

o qrcze, jakbym wiedziała to nie pocięłabym wszystkich liści ;:223 chcesz teraz czy na wiosnę? zaklikaj na PW ;:108

Aniu (Anjja) - wyjazd na pół udany bo liczyłam na jakieś zielone w markecie... ale spoko spoko - nadrobiłam w Suwałkach :;230 (już nawet nowy domek ma :tan moje cudeńko...)

rapunzel pisze:. Te grudniki jeszcze bardziej zatrzęsły moim przekonaniem, że droższe powinno być lepsze.

Jagoda ja co do zielonych to już zorientowana jestem w tych w swoim guście i wiem ile dam a ile nie dam... Lidka mówiła, że w Ikei grudniki po 7zł.. przyzwoicie myślę, chyba, że okaże się jakaś marna sadzonka... Ale w Twego wierzę - opamięta się na bank! ma jeszcze czas... moje w zeszłym roku dopiero w styczniu pokazały na co je stać ;:108
kohleria pisze:Miodowa mój kupiony hibiskus pozrzucał pączki kwiatowe, a oprócz przędziorka ma jeszcze tarczniki. Szczęściara jesteś, że nie kupiłaś go.

o nie! to współczuję... trochę walki przed Tobą, oby on to docenił ;:108
maribat pisze:
mniodkowa pisze: żadna nowość..
.. ale i ja nagapić się nie mogę
a jak tam fiołkowo w tle..

jeden zakwitnięty w tle to faktycznie fiołek a drugie różowe to kalanchoe...

Asiu (mis20), Lidko, Martuś (maribat), Kasiu, Renatko, Patrycjo, Ado - dziękuję ;:196

Miałam pokazać wieczorem tego hibka z 2 kwiatkami, ale po powrocie z pracy jeden już był zwinięty a te foto poranne zostawiłam w pracy, więc jutro na rozpoczęcie dnia się pochwalę... ;:108 i innym czymś też... ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
Hibek pięknie ci rozkwitł ;:138 ;:138
Ale masz sadzonek skrętniczków :heja
A te listki co masz cięte na długość od ciełaś główny nerw???
Aguś powiem ci że u mnie to zawsze ja jakieś kompoty robiłem itp.
Ale po tej powodzi wszystkie drzewka owocowe mi padły i krzewy.
W ogóle ta ziemia w polu taka jest dziwna , coś w niej brakuje tak jakby bez duszy.
A po za tym nic jakoś nie cieszy człowieka ani nic się nie chce robić.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

No, no.... skrętnikowe maluchy rewelacja :) Fajnie to wygląda :) Szeflera wspaniała jast-taka dorodna a... a Hibek powala na klatę ;:180
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga strach do ciebie wchodzić, bo nie wiadomo, jaką chorobę człowiek złapie ;:202
Dopiero gdzieś przeczytałam, że masz szajbę na grudniki, a tu widzę plantację skrętników...kobieto jesteś nieobliczalna :;230
Hibiskus przepiękny ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

:wit
Widzę że plantacja listków ruszyła pełną parą ;:63
Jak się wszystkie ukorzenią, to będzie dopiero kolorowo! :D
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

No, przyznaję, że dałaś po oczach tymi skrętnikami :shock: . To ile Ty ich masz? Bo kolory wymieniłaś trzy, czy cztery, a doniczek jakby dużo więcej :roll: :wink: ?
Zamówiłaś sobie już miejsce na targu na wiosnę, czy zamierzasz prowadzić sprzedaż wysyłkową :D ?
A zapasowych pudełek nigdy za wiele - nie wiadomo, kiedy się zachce znowu coś przesadzać, czy rozmnażać ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”