Witam serdecznie po dłuższej przerwie
Nie wyrabiam się z czasem na komputer , chociaż mam tyle do pokazania
Gdy kwitną liliowce prawie nie wychodzę z ogrodu....rozładowuję akumulatorki zbierając
materiał dowodowy 
w postaci licznych zdjęć, a modelek mi co roku przybywa, więc czasu zajmuje mi to coraz więcej
Nie narzekam na suszę, bo przechodzące u mnie od czasu do czasu deszcze i podlewają mi ogródek i napełniają beczki deszczówką.
Większość liliowców już zakończyła kwitnienie, ale jeszcze kilka kwitnie, a i 2 moje siewki dopiero niedawno wystartowały z pędami, więc jeszcze będę miała co oglądać.
Załapałam się na wcześniejszy termin i jeżdżę na rehabilitację do sąsiedniego miasta....wygłaskany i 'rażony prądem' kręgosłup ma się coraz lepiej....będę mogła z większą energią zająć się wkrótce pracami ogrodowymi, a mam tyle w planie do posadzenia/przesadzenia, że 'końskie zdrowie' będzie mi baaardzo potrzebne
Aga72 pisze:Elu,piękne

I tak różnorodne,że nie umiałabym wybrać który podoba mi się najbardziej.Wszystkie roślinki od ciebie przyjęły się pięknie.Ale będę miała radochę jak się to wszystko rozrośnie

Ago - cieszę bardzo, że moje siewki Ci się podobają

W tym roku są bardziej zróżnicowane pod względem wielkości, kształtów i kolorów.
Bardzo mi miło, że roślinki ode mnie się przyjęły i cieszą Twoje oczki....dostały na drogę wyraźny 'prykaz', ze mają się przyjąć
Margo2 pisze:Bardzo podoba mi się ten z dwoma kolorami płatków. Takiego jeszcze nigdy nie widziałam
Ja mam więcej odmian kremowych.
Tych ciemnych tylko 2.
Gosiu - do kremowych dla kontrastu pasowałoby dosadzić coś ciemnego.
W tym roku mam sporo siewek w ciemnych kolorkach, ten ciekawy, dwubarwny, to jeden z nich....natura potrafi zadziwiać wariacjami
aneczka1979 pisze:Elu cudowny Twój leśny ogród. Zakątki z hostami zaparły mi dech w piersiach. Cudowne Ci one, jak i Twoje liliowce.
Chylę czoła

Będę częstym gościem. Fantastyczny ogród!
Aneczko dziękuję i zapraszam ponownie
Marzenko62 - to Midnight Raider
Moje siewki liliowców...wrzucam hurtem, bo nie wiem kiedy znów będę miała czas na komputer ?