Storczyki Mirki

Zablokowany
Awatar użytkownika
iskraiskra
200p
200p
Od: 26 lis 2017, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Mirki

Post »

Nie no to dendrobium to jest jakieś kwieciste szaleństwo. Moje pierwsze w życiu dendrobium dzielnie jeden pędzik produkuje i się jak głupia cieszę, a tu patrzę na Twoje zdjecie i normalnie aż się zawstydzam :)
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2011, o 14:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dendrobium i Epi robią duże wrażenie. Gratuluję ;:333
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Luisa
200p
200p
Od: 29 lip 2016, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirko boska relacja z kwitnienia Amesielli ;:167 Ogromnie gratuluję, przepiękny kwiat, tempo wzrostu jedyne w swoim rodzaju ;) Mnie osobiście na monticolę nie wygląda, tylko na philippinensis, dobrze że trafiłaś z warunkami uprawy, bo jednak są inne. No chyba, że to rzeczywiście krzyżówka z wymaganiami gdzieś pomiędzy. Sama mam monticolę, tzn mam nadzieję, bo jeszcze nie kwitła i w tym roku się nie zanosi.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Przepiękna kolekcja storczyków,ich kształty,barwy wprost urzekające ;:138 -amesiella niezwykła i zaskakująca swoim wzrostem i kształtem ;:333
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :wit ;:3
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Marto dziękuje za informacje , mam nadzieje ,że to jednak nie będzie koniec naszego forum , gdyby jednak miało się stać inaczej to jeszcze na koniec moje obecne kwitnienia

Reniu dzięki Tobie zawitało do mnie w 2016 r coelogyne cristata, mimo ,ze było bardzo rozrośnięte i dorosłe nie chciało zakwitnąć aż do teraz i oto ono

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje ulubione dendrobium mohlianum o magicznym kolorze , paków było kilka więcej ale niestety moje futro przewróciło kwiatek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dendrobium delicatum bardzo skromnie słońce w tym przypadku jest bardzo ważne a jego brak spowodował ,że prawie wszystkie pąki zrzuciło

Obrazek

Obrazek

Pewnie niektórzy z Was pamiętaja ,że mam dwa dendrobia Oriental Smail Fantasy
, to prowadzone w hydroponice kwitło dwa razy do roku , drugie (kupione w tym samym roku) zostawione w korze stało od 2016 roku i mimo ,że psb były pękate i duże nie kwitło aż do teraz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla porównania kwiat dendrobium z hydroponiki , jest bardziej intensywny w kolorze ale powodem raczej jest źródło zakupu inne od pierwszego

Obrazek

Pierwsze moje kwitnienie Epicattleya Rene Marques ,,Flame Thrower" uwielbiam takie kolory

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asiu jeżeli zdążysz zobaczyć to dedykacja dla Ciebie

Obrazek

Mój nowy zakup i coś o czym śniłam od dłuższego czasu Phal Carribean sunset x minus
Pierwsza roślinka która przyszła 13.12 padła po niecałych 10 dniach , uznano reklamacje i oto mam nowa ... z pędem kwiatowym

Obrazek

i to już koniec.
Nie mówię żegnajcie ale do zobaczenia :wit
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2011, o 14:36

Post »

Coelogyne robi wrażenie, dendrobium oriental fantasy też. Gratulacje :)

Co do forum, pomimo ostatnich informacji, powinno być raczej wszystko ok. Bądźmy dobrej myśli. :)
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Cudam wszystkie bez wyjątku.
Coelogyne ma takie duże kwiaty czy tylko zdjęcie tak zmienia wygląd.
OSF w trochę innych odcieniach ale też śliczne.
Mohlianum ;:oj muszę go poszukać
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na szczęście zdążyłam edytować i wkleić prawne ostatnie zdjęcie- dzięki

Norbercie dziękuje :D
Oby Twoje słowa były prorocze.

Kasiu coelogyne ma stounkowo duże kwiaty, popatrz na 4 zdjęcie cała roślina i wielkość kwiatu to są właściwe proporcje.
Mi się chyba to OSF bardziej podoba od poprzedniego takie delikatniejsze te kolory.
Mohlianum myślę ,że w Dreźnie będzie, a swoja droga to ub roku próbowałam dla Ciebie oddzielić psb ale ma tak twarde psb ,że ją ułamałam. To dendrobium słabo niestety się rozrasta.
Warto je mieć kwiaty są małe ale jak dla mnie niebanalne ,ten energetyczny kolor jest piękny.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

I właśnie dlatego nie może zabraknąć tego forum ;:145 Mirko gdzież ja będę w tak miłej atmosferze podziwiać takie piękne kwitnienia ;:4

Colegne cristata jest zjawiskiem poza ziemskim ;:167 parę miesięcy temu też sobie ją kupiłam. Wypuściła dwa "cosiki" jedno już wiem, że to nowy przyrost a drugie to się okaże, ale pewnie też :? Ale z drugiej strony więcej będzie za rok możliwości na kwiaty, więc że wszystkiego się cieszę. ;:304

Epicattleya Rene Marques ,,Flame Thrower" i się zakochałam. Widziałam ją nie raz, ale Twoje zdjęcia mnie spowodowały, że właśnie wpisuje ją na moją listę chciejstw ;:306 ta kolorystyka powala ;:202

OSF piękny każdy egzemplarz ;:333

I gratuluję zakupu Phalaenopsis Carribean Sunset x minus. Dobrze że sprzedawca uznał Twoją reklamację ale w sumie ciężko zabić roślinę z własnej winy w 10 dni... Życzę Ci powodzenia z nim i uważaj, bo jak mówiłam kapryśna bestia. Ja swoją reanimuje w mchu i czekamy wiosny. Mam nadzieję że dotrwa do tego czasu. Liczę na prezentację tu na forum kwiatów Carribean Sunset x minus.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta coelogyne koniecznie daj do hydro. Na całe lato do póż ej jesienie wywal do ogrodu po przyniesieniu do domu zero napojów :) aż do momentu zobaczenia pędzików wtedy wznawiasz podlewanie i czekasz na kwiaty.
U Ciebie wróżę psb aczkolwiek chciałabym się mylić.
OSF masz zagwarantowane czy tego chcesz czy nie !!
Epi jest cudowna ja kocham takie kombinacje kolorystyczne i zastanawiam się ciągle jak to jest możliwe , jaka natura potrafi być piękna.
Posłuchałam Twoich rad i posadziłam do kory, jak na razie nic złego się nie dzieje , ciągle obserwuję.
Z tym padniętym egz było tak że był wysłany w mokrym mchu a temp zimowe i się bidulek postanowił przekręcić.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Gandalfwhite
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2018, o 08:43

Post »

Mirka.

Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia. Nie wiadomo które lepsze.

Gratuluję i czekam na kolejne zdjęcia.
Grzegorz
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Mirko melduję posłusznie, że Colegne cristata jest w hydro :tan przyszła do mnie chyba w listopadzi, więc już za bardzo nie miałam możliwości manewru z nią. Z tymi "cośikami" już do mnie przyjechała, więc zobaczymy. Ale od przyszłego sezonu szklarenka już czeka i tylko wyglądam i czekam wiosny ;:215

Hehe z tym OSF spoko o ile coś u mnie znajdę na wymianę, bo jakoś nic do tej pory nie chce mi się rozmnażać ;:306 jeszcze się dogadamy ;:215

Epi jest obłędna, będę jej szukać ;:167

PS Admin wydał oświadczenie właśnie, że wstrzymuje zamknięcie forum do marca... O rany strasznie tu sieją panikę...
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Mireczko WIELKIE DZIĘKI za prześliczną dedykację ;:196 Od razu lżej znosić ciężary codzienności :)

Coelogyne criststa powala na kolana. Nie dziwię się tym osobom, u których już kwitła, że są tak bardzo nią zauroczone.
No i wynagrodziła Ci Twoją ;:170 cierpliwość.

Dendrobium mohlianum i Epicattleya R.M. czarują kolorami dodając nam energii, bo jak człowiek na nie popatrzy to się uśmiecha
z radości.

Dendrobia Oriental Smail Fantasy obydwa sliczne. Chciałabym u siebie oglądać takie widoki ;:138
Mireczko - nie wyobrażam sobie braku możliwości oglądania Twoich i innych kwitnień na Forum !
x-r-7
Konto usunięte na prośbę.
Od: 19 wrz 2016, o 18:38

Post »

Mireczko! Gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 Wszystkie kwitnienia niesamowicie piękne! Nawet uparciuch cristata zakwitła ;:3
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Wspaniałe kwiaty! Wszystkie.

A Amesiella jest przecudna w tej nocnej sesji...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”