Na oko rozpoznaję, które bulwy są White Prosperity, a które Ajax, bo różnią się odcieniem, a innych nie miałam. Nie mam pojęcia, jakie będą seledynowe. Może uda się zachować je

Kolejna zagadka. Wirus, niedobory jakieś, czy mutacja? Obawiam się, że wirus... Tylko co dalej z tymi krzaczkami (2 szt. z 70).

Kto zgadnie, czyj to owocostan?

Hortensja wypuszcza kolejne kwiatostany. Oprócz tych dwóch, są jeszcze zawiązki czterech. Miło, jak na patyczka zakupionego w B za 11,99 zł na wiosna

Miechunka rozdęta rozszalała się na całego. Będą pomarańczowe lampiony zimą w wazonie

Dostałam sporo tataraku (i innych roślin wodno-błotnych, za co bardzo dziękuję darczyńcy), bo niebawem zabieramy się za kopanie oczka wodnego, a do tego tatarak przyda mi się do celów leczniczych. Większość wsadziłam do ogromnych donic i zatopiłam w kastrach budowlanych. Odłamałam dwa takie kłącza, jak na fotce, bo by mi się nie zmieściły do donic. Z oczyszczonych, obranych i poszatkowanych kłączy będzie nalewka - kalmusówka, a obierki i korzenie zatopiłam w nalewce z żywokostu i callisji wonnej - będzie do nacierania bolącego kolana (potem dodam jeszcze siedmiopalecznik)

Dopiero teraz wiem, jakie kłącze tataraku jest ogromne, a korzenie miały z pół metra i potrzebowałabym conajmniej wideł amerykańskich oraz dużego faceta w kaloszach, żeby je wydobyć...

Pozdrawiam Was ciepło