W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Piwonia z odzysku na pewno będzie pięknie rosła. Takie uratowane roślinki potrafią się odwdzięczyć :tan Wiosna już puka do ogrodów, a tutaj znowu zrobiło się dużo chłodniej. Jednak tego, co już się zaczęło, nic nie zatrzyma. Koło już ruszyło i teraz będzie się tylko rozpędzać. Sianie, kopanie, sadzenie, cudny czas się dla nas zaczyna. Serdeczności zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, czy mogła byś podać namiary na tą holenderską szkółkę.
Zamówiłam dalie u jednego hodowcy na fb i jest cisza. Podziękował za zamówienie i więcej się nie odzywa. Nie wiem czy wyśle, czy nie. Dobrze, że wpłaty nie zrobiłam, bo miała byś przed samą wysyłką.
Moje dotychczasowe dalie dostały jakiejś choroby - mozaikowatości, czy jakoś tak. Wszystkie poszły na stracenie. Chciała bym chociaż ze cztery w tym roku dokupić.
Super krokusik taki wyrywny. Takie maleństwo a cieszy ogromnie :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu co roku ten sam spektakl, byle szczypiorek się pokaże na rabacie i już nam weselej na duszy. ;:173 Nowe dalie będę podglądać. ;:215
Mam 2 dobrze zaopatrzone sklepy ogrodnicze w promieniu 3 kilometrów od domu. Od nasion, cebul, kamieni, donic ceramicznych i produkcyjnych, setki akcesoriów potrzebnych i nie tylko ;:306 w ogrodzie.
Ciepła i słońca życzę. ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu już masz sporo wiosennych kwiatków, jak one cieszą. Wszyscy siejemy, nie ma jak własne sadzonki. Piwonia drzewiasta ładnie wygląda, oby wydała kwiaty. Swoją będę próbowała reanimować, zamiast rosnąć w siłę to malała każdego roku.
Oby zrobiło się cieplej, bo ta pogodowa ruletka jest denerwująca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu ja tez popłynęłam zamówiłam 5 dali niskopiennych i chce je posadzić w dużych donicach widziałam u znajomych super wyglądało i mi się zachciało. U mnie też pojawia się coraz więcej kolorków i miło się robi na serduszku ;:167 .Oby do wiosny. Pozdrawiam życzę słoneczka i dużo zdrówka
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Aniu :wit Widać, że wiosna zawitała już do Ciebie i są pierwsze zwiastuny, które nas cieszą ;:215
U mnie jeszcze zimowo i dzisiaj dalej dosypuje ;:oj ;:oj
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś słonko pięknie świeciło, ale po plecach wiał zimny wiatr.Mimo wszystko cieszę się ,że jest już marzec.Bratki dosadziłam kolejne i jakoś tak radośniej na duszy.Chciałabym bardzo zamówić dwie róże prosto od Austina, jednak nie wysyłają do Polski niestety:( A są to takie jak Gabriel Oak i Eustacia Vye.
Należę do takiej grupy Austina na jednym z portali i tam codziennie ludzie z całego świata wstawiają zdjęcia przysłanych róż .No i wiecie jak to jest ?też bym chciała na osłodę taką paczuszkę przygarnąć:)

Ewa czarnuszka w zeszłym roku mi nie wyszła.Czyżby na glinie nie chciała rosnąć? A ja ją tak uwielbiam.Cynie niestety za szybko wysiałam.Zapomniałam, że dopiero w marcu należy siać.One strasznie szybko kiełkują ;:oj

Obrazek

Dorotko moje krokusy też stoją w miejscu, jedynie dwie kępki były wyrywne i widzę kolorek.Przyczyna to wszechogarniające zimno ;:124
Też chciałam zamówić dwie angielki, które pewnie masz z tego co pamiętam Gabriel Oak i Eustacia Vye. Czy jesteś z nich zadowolona? Na pewno zabrałaś je do nowego ogrodu prawda?

Obrazek

Iwonko no mam nadzieję, że owa piwonia mi się odwdzięczy ;:173
Oj tak pomimo zimna człowiek się cieszy z nadchodzącej wiosny i ma nadzieje.Już niedługo święta wielkanocne, które bardzo lubię.

Obrazek

Wiolu namiary na priv. I co odezwał się hodowca dalii, u którego złożyłaś zamówienie? Ja zamówiłam 8 karp, jestem ciekawa jakie przyjadą?
Chyba wszystkich nie zdołam posadzić.Jedną dam cioci i drugą sąsiadce.
Jesienią zamówiłam stos czosnków, a teraz dalie za mną chodziły ;:108
Róże też bym dwie kupiła, ale w marcu pewnie kilka wykopię z działki.

Obrazek

Soniu masz rację, że po zimie wypatrujemy cosik zielonego :)
Krokusiki wyszły z ziemi i pokazały pączki, ale mają skulone i nie chcą jeszcze pokazać swoich kolorków. Czyżbym do kwietnia musiała czekać?
Sklepy zaopatrzone we wszystko co lubię.Tylko za kieszeń się trzymać:)

Obrazek

Dorotko-korzo widzę, że tulipany coraz śmielej się pokazują. No czekam na nie z niecierpliwością. Tak wszyscy siejemy i cieszymy się z kiełków ;:oj
Pomidorki różnie powychodziły np. Cappuccino z 4 nasionek tylko jedno wyszło, ale już zeszłoroczny Purple Bumble Bee 4 na cztery.
Zimno jest i nieciekawie ,podobno marzec ma być zimny, a szkoda?

Obrazek

Alicjo coraz więcej chętnych jest na dalie, bo tak naprawdę mają piękne kwiaty i są bezproblemowe prawda?
Wiosna za pasem, czekamy na ciepełko, życzę zdrówka :)

Obrazek

Witaj Halinko:)

U mnie w nocy coś tam próbowało poprószyć i postraszyć.
Jednak w dzień było słonko mimo zimnego wiatru.
Posadziłam bratki i od razu weselej:)

Obrazek

Cudownej słonecznej pogody i zdrówka dla wszystkich życzę:)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu zimnica nadal trzyma, a u Ciebie piękne dekoracje, wianuszek, doniczkowe kwiatuszki. W piątek planuję i ja coś bratkowego kupić.
Pomidorki różnie kiełkują, poczekaj może jeszcze nasionka wzejdą. Nasiona pomidorów można dość długo przetrzymywać, one mają moc kiełkowania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, śliczny wiosenny wianuszek, sama robiłaś ?
Dziękuje za namiar na szkółkę. Przejrzałam ofertę i zapiszę sobie stronkę na przyszłość. Gdy je otrzymasz to pokaż koniecznie karpy :wink: Wyobraź sobie, ze chyba wywołałam wilka z lasu i pan od dalii się odezwał. Wszystko dogadane, przesyłka będzie po 15 marca. Też jestem bardzo ciekawa jakiej będą jakości. Zamówiłam 10 sztuk ;:131
Nowości Austina piękne i nie dziwię się że marzysz o nich. Nawet nie wiedziałam, że do nas już nie wysyłają. Kiedyś nie było z tym problemów, sama zamawiałam. Wszystko pewnie przez ten brexit :? Teraz nawet ludzie mają problem z kupnem tam nasionek. Jedyny sposób to mieć znajomego, który nam kupi i wyśle. Ja niestety nie mam.
U mnie czarnuszki wysiało się miliony. Nie wiem czy ona przeżyła by wysyłkę, bo mogła być Ci wysłać ile tylko chcesz sadzonek :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Te żółte krokusiki to już tegoroczne ?
U mnie pokazują się kiełki takich niebieskich ale jeszcze słabo.
Ciągle za zimno.
Nawet ranniki i przebiśniegi mają skulone kwiatki.
Nie pokazują mi się wszystkie obrazki, pewnie sygnał mam słaby.
Ciekawa jestem, jakie bratki posadziłaś.
Trzeba sobie jakoś umilać oczekiwanie na wiosnę.
Dobrej pogody i słonka. ;:167 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu kiedyś sadziła je moja mama nazywała giergonie miała takie pompony biało czerwone zawsze wykopywała i chowała do piwnicy dbała o nie.To jest zaraźliwe bo mojej mamy nie mam 5 lat, a to ze mną zostało do dziś uwielbiam te krzaczki choć w zeszłym roku deszcze i ślimaki zrobiły swoje. Część mi zgniło część zjadły ślimaki tylko kikuty zostały. W tym roku zmieniam będę sadziła niskopienne do doniczek. Mam zakupione 4 odmiany niskie jak przyjdą to zaraz posadzę najpierw na korytarzu, a potem na balkonie niech rosną w razie przymrozków zabiorę na korytarz tam jest okno więc mają światło. Pozdrawiam życzę miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Piękne kompozycje wiosenne, bratki, krokusy i hiacynty cudowne.
Wianuszek przepiękny.
Wychodzące tulipanki u mnie też takie same jak i u Ciebie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu krokusom słońca trzeba, przekwitną zanim się otworzą. Bratki śliczne, ;:oj moje jeszcze na giełdzie stoją. ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niezła huśtawka pogodowa ostatnio za oknem się odbywa. W większości deszczowo i nieprzyjemnie, wietrznie, czasem na chwilę słonko próbuje się przedrzeć przez chmury 8-)
Krokusów wyszło sporo ,niektóre się pomnożyły.Czekam na słońce, aby mogły rozchylić płatki.Mam nadzieję, że nie zgniją doszczętnie od nadmiaru wody. Prace porządkowe przesunięte na późniejszy termin.Jeszcze mnie przewiało ostatnio, mimo, że się pilnuję i unikam przeciągów tym razem mnie dopadło przeziębienie. Oczywiście mikstura zrobiona z czosnku, cytryny i miodu ;:oj

Pomidorki moje ładnie powschodziły, lobelia zaczęła kropki pokazywać.Cynie posiałam za wcześnie, ale może jak je popikuję pod same liścienie to przetrwa? Floksy Drummonda też szumnie wyszły.
Kobea fioletowa sztuk 5 już każda siedzi w swoim kubku.

Grażynko tak dekoracje pozwalają mi zobaczyć choć trochę wiosny, ciągle ją przywołuję, ale szarzyzna za oknem jest wciąż.Kupiłam żółte bratki i one pomagają rozjaśnić burą pogodę. Polecam tę metodę ?.działa:)
Masz rację, pomidorki Cappuccino mam już trzy a myślałam, że tylko jeden będzie.Moc kiełkowania fajnie to napisałaś:)

Obrazek

Wiolu no niestety muszę Cię rozczarować :oops: , wianuszek kupiłam w kwiaciarni u nas w mieście.Pewnego dnia wracałam z miasta i dosłownie po drodze zauważyłam kwiatki cebulowe przed wejściem.Zwiedziona kolorkami wiosennymi weszłam do bardzo ciekawego miejsca.Tam pani bardzo sympatyczna jak się określiła pasjonatką zaproponowała mi ten wianuszek.
Ona sama je wyplata i zdobi.Może kiedyś się pokuszę i sama spróbuję .Musiałabym mieć kwiaty i coś wymyślić.
Przeglądam skrzynkę pocztową codziennie, ale mail od firmy z daliami jeszcze nie wyszedł, może wstrzymali wysyłkę ze względu na pogodę? Tak , oczywiście zawsze robię fotki moim zakupom i pokazuję na forum ;:108
Cieszę się, że Twoje zamówienie jest aktualne i dostaniesz swoje ;:oj
Ciekawe jakie odmiany wybrałaś?
Mam rodzinę w Anglii , może da się zamówić, a potem do mnie wysłać.
Jednak sklep online ostatnio zawiesił wysyłkę także poczekam na rozwój sytuacji. Jesteś zadowolona z róż hodowcy Austina prosto ze szkółki?

Wiolu dziękuję za dobre chęci wysłania czarnuszki, ale mam nadzieję, że moja się w końcu pokaże. Na działce nie miałam z nią problemu.

Obrazek

Krysiu tak żółte krokusy to tegoroczne, pospieszyły się i zdążyły rozwinąć, kiedy było kilka ciepłych dni.Dobrze, że u Ciebie tylko kiełki, bo moje już przygotowane do startu, ale wciąż za zimno i siedzą skulone cicho.
Bratki w większości kupiłam żółte i cytrynowe.Mam jeszcze ochotę pod koniec marca dokupić na giełdzie pastelowe kolorki.W późniejszym czasie pojawia się coraz więcej odcieni .
Kupiłam ostatnio gotowe szafirki w doniczce, są malutkie, jestem ciekawa, czy zakwitną.Widzisz jaka jestem niecierpliwa.
Tobie też Krysiu życzę słonka jak najwięcej:)

Obrazek

Alicjo ja do tej pory corocznie miałam dalie przechowywane w piwnicy.
Teraz trochę żałuję, że nie zawiozłam moich do teściów albo rodziców.
Teraz na jesieni pofatyguję się i przetransportuję je do cieplejszych miejsc.
Będę podglądała jak dalie będą u Ciebie kwitły, bo one naprawdę potrafią ucieszyć swoim bogatym kwitnieniem:)

Obrazek

Ewa a dziękuję, staram się choć trochę swojej wiosny przywołać ;:3

Obrazek

Soniu no wiem, czekam na te promienie , a tu dopiero w sobotę ma wyjrzeć lekko słonko. Może dotrzymają?
Bratki na giełdzie, tak na pewno.Tylko ostatnio nie pojechałam, za zimno i deszczowo.Poczekam jeszcze tydzień i pojadę dla mamy kupić, bo ma już doniczki i ziemię, a bratków zero.Sama chce sobie wybrać.
Większość krokusów w takim stadium ...

Obrazek

Kolejne przywołanie wiosny ;:oj

Obrazek

Zakup z Lid.....

Obrazek

Oby tylko wytrzymały....

Obrazek

W domu słoneczny hiacynt ;:3

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka:)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Kurczę, u Ciebie to już prawdziwa wiosna ;:oj . Mam wrażenie, że u mnie wszystko stoi w miejscu od 2 tygodni :roll: . Krokusy ledwo pokazały kilka łebków a i nie chcą się otworzyć bo słońca brakuje. Na razie jednak jest więcej szczypiorków niż pąków. Kępy są jednak większe więc jest szansa na obfitsze kwitnienia niż rok temu ;:108 . Na razie nie powala mnie ta pogoda i ciągle czekam na lepszą a tu już rośliny powoli mi zwożą do sadzenia ;:oj . U Ciebie piękne kolory i w ogrodzie i w domu ;:138 . Hiacynt taki słoneczny ma kolor ;:3 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”